Rubin. -> RE: V razmislek: avstrijski vrtci zastonj... (6.9.2008 16:43:16)
|
. Drugo pa je zadnje čase kar preveč očitno forsiranje v dvigovanje plač javnega sektorja. Se strinjam, človek dobi občutek, da nimajo nikoli dovolj. Ampak cena vrtca itak nima posredno veze z plačo vzgojiteljice, tako kot ne zaposleni na Vodovodu, Elektru, Snagi ipd. delavci z plačilom položnice, ki jo dobimo domov. In resnično dvomim, da če bi se znižale plače vzgojiteljic, da bi mi plačevali manj vrtca in obratno. Meni ni važno koliko ima kdo plače, meni je važno da je storitev korektno opravljena. Če samo realno pogledam koliko pride hrana v resnici, ne koliko ti je odbijejo, če otrok manjka, se že plača skoraj polovica položnice, potem pa je še tukaj vzgojnoizobraževalni del. No meni tudi 200€ ni preveč. Za ilustracijo lahko povem, da sem pred 4 leti pazila punčko na njihovem domu, z njihovo hrano za ceno 220€. Pa se mi je zdelo, da za ta denar bolj njim delam uslugo, kot sebi, ampak ker jaz obžujem takšno delo, sem ga opravljala z veseljem. In še zdaj imamo stike [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].
|
|
|
|