Paštetka
|
Nisem brala vsega. Bi pa samo nekaj glede na 1. stran. Jezna sem na naš sistem, kako se sprejma v vrtce, kdo ima prednost, kdo ne. Brezposelni strši dobijo več točk kot tisti, ki so zaposleni. Oz. imajo njihovi otroci prednost. Zakaj? Naj mi nekdo razloži? Jaz moram otroka nekam dat, ker grem v službo, on je pa doma. Ne pravim, da bi zaposleni morali imeti prednost, ampak, da so pač enaki tukaj. To je zame diskriminacija in tako nimajo vsi enakih možnosti glede vzgoje. Potem sem jezna, ker moraš študirati in študirati, magistrirati, diplomirati, delati cele dneve, petke in nedelje, pa svetke, ker želiš svoji družini nekaj več udobja nuditi, pa si zato zelo malo z družino s svojo deco in na koncu moraš plačati za en mesec toliko vrtca kot drugi ne plačajo celo leto. In kaj ti porečejo, ko se malo zbuniš? Jah, pa saj imata vidva veliko plačo . Ja haloooo? Cel dan garaš v službi, in si odgovoren za marsikaj v službi, imaš 2 uri časa za familijo/dan, pol življenja se matraš, izobražuješ in dodatno hodiš na seminarje, zato, da boš lahko svoji družini več nudil in potem ti nekdo reče: jah ti lahko . In zakaj, ker se ne folk ne poroči tudi zaradi plačila vrtca, izkorišča državo, država podpira lenuhe in plačuje na tisoče evrov tistim brezposelnim osebam (ne mečem vse v en koš, da smo si na jasnem), katerim vsako delo ali sploh ob nedeljah ne diši. Po drugi strani Ok, zakaj folk ne bi izkoriščal državo, če jim ta pusti. Obsojam torej državo, ki podpira lunuštvo in brezdelje, in mlati po tistih, ki delajo, se šolajo pol življenja in bog ne daj ne morejo dobiti niti službe. Brezplačni vrtci v Avstriji zato ravno želijo zmanjšati št. mamic, ki ostajajo doma do 3. leta in jih silijo delat. Tam sakoraj vsaka mamica to izkoristi, ker je bila država radodarna pri tem.
< Sporočilo je popravil Paštetka -- 4.9.2008 20:02:18 >