honey -> RE: kako otroka umiriti da poje pri miru? (2.9.2008 8:18:36)
|
Glej, Tim tudi ni v vrtcu, ga čuva moja mami. Ampak naš otrok očitno ne potrebuje veliko hrane ali pa imam jaz zgrešene pojme o tem, koliko naj bi 3,5 letnik pojedel. Pač, ko bo lačen, bo že jedel, je dovolj velik, da bo povedal. Ne vem, jaz nisem ne vem kako "zoprna" glede prehranjevanja za mizo, ker tudi jaz rada pojem v miru in mu potem dovolim, da gleda TV ta čas, ko je. Ker drugače pri nas ni miru za mizo, razen takrat, ko je res lačen, da sedi pri miru in je. Ampak to se ne zgodi velikokrat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Pa mislim, da s tem, če mu boš dovollila, da bo jedel, ko bo lačen, ne takrat, ko boš ti hotela, otrok še ni razvajen. Ne vem, tudi jaz ne skočim vsakič, ko recimo mali reče, da je lačen in ne delam za jesti za celo familijo, pač dobi jesti samo on oz. kdorkoli je pač lačen. Ne vem, mogoče sem jaz čudna, ampak zame je nedeljsko kosilo tisto "pravo" kosilo, ko imamo res mir in užitek pojesti, kar je pač kuhano, drugače je ena sama forca. V nedeljo za kosilo pa zahtevam, da sedi za mizo in lepo je. Pač kompromis.
|
|
|
|