Prekinjena porodniška (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

čipči -> Prekinjena porodniška (29.8.2008 17:22:01)

Mene pa zanima naslednje: imam še 2 meseca porodniške, sem pa sedaj dobila službo, ki jo bom seveda sprejela. Varstvo urejeno, hvala bogu. Sem pa enkrat slišala, da je v takšnem primeru mužno preostanek porodniške prodati, državi . katera mogoče ve kaj o tem?
Hvala

bskrle -> RE: Prekinjena porodniška (29.8.2008 17:51:15)

Ne, lahko jo porabiš kasneje, če je prekinjena z razlogom, vprašaj na CSD. Zakaj pa je ne porabi mož?

čipči -> RE: Prekinjena porodniška (29.8.2008 18:43:24)

ja, dobro vprašanje, če bi le bilo mogoče. Mislim s strani njegovega delodajalca. Si enostavno ne more tega privoščiti.
Hvala za odg.

sazi -> RE: Prekinjena porodniška (29.8.2008 20:32:36)

Včasih se je dalo ta denar potem porabiti za plačilo vrtca in podobnega., ampak te možnosti ni več.

bskrle -> RE: Prekinjena porodniška (29.8.2008 20:41:54)

Miselnost,da si moški ne more privoščiti porodniške ali staleža za nego, je pač v vseh glavah ..., delodajalec nima izbire, če greš, greš.Vse ostalo je izsiljevanje iz njegove strani.

malania -> RE: Prekinjena porodniška (1.9.2008 10:28:58)

IZVIRNO SPOROČILO: bskrle

Miselnost,da si moški ne more privoščiti porodniške ali staleža za nego, je pač v vseh glavah ..., delodajalec nima izbire, če greš, greš.Vse ostalo je izsiljevanje iz njegove strani.

Se strinjam, ampak če živiš nekje bogu za hrbtom npr. in nimaš velikih možnosti za najti novo službo, boš ravno to naredil, da obdržiš vsaj to službo, ki jo imaš... na žalost [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] 
Lahko pa se seveda poslužuješ zakonov, ki so napravljeni za to, da jih lahko uporabljamo. Kako pa si boš zrihtal novo službo in dohodek, je pa drugo vprašanje. Drugače je v mestih, kjer je več možnosti za najti službo.

čipči -> RE: Prekinjena porodniška (1.9.2008 14:13:37)

saj, če bi se partner odločil, da izkoristi preostalo porodniško, ne vem , kako dolgo bi še imel službo. Glede na to, da sem jaz zdaj dobila nekaj bolj resnega, se noče po nepotrebnem izpostavljati.
Sem klicala na CSD in mi je povedala: ali koristi mož oz. partner. porodniško lahko prekinem, če se zaposlim pri novem delodajalcu, če bi želela it delat prej k staremu, mi porodniška propade. zdaj pa lahko koristim 75 dni strnjeno, v enem kosu ali 52 dni posamezno. Oboje do 8 leta otrokove starosti. Znaša pa v takem primeru porodniška toliko, kot je prejemam zdaj, se ne izračuna na novo.

zabica26 -> RE: Prekinjena porodniška (2.9.2008 11:52:46)

IZVIRNO SPOROČILO: čipči

Sem klicala na CSD in mi je povedala: ali koristi mož oz. partner. porodniško lahko prekinem, če se zaposlim pri novem delodajalcu, če bi želela it delat prej k staremu, mi porodniška propade. zdaj pa lahko koristim 75 dni strnjeno, v enem kosu ali 52 dni posamezno. Oboje do 8 leta otrokove starosti. Znaša pa v takem primeru porodniška toliko, kot je prejemam zdaj, se ne izračuna na novo.

zanimivo...tudi sama sem prekinila in jo bom koristila kasneje, pač toliko dni kot mi je ostalo. Je pa rekla, da se mi takrat obračuna kot bolniška nad 30 dni. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] sej ne vem po kakšni logiki, ampak vseeno...

Stran: [1]