marmelade v frutkovem lončku ne zatesni ?!? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

crci06 -> marmelade v frutkovem lončku ne zatesni ?!? (29.8.2008 15:56:26)

Živjo!
Ali ima katera izkušnje, kako rešiti marmelado, ki v lončkih od frutka ne zatesni pokrovčka?
Kozarci so se že ohladili, pa je le eden zatesnil pokrovček.
Ne bi rada, da se mi pokvari, pa čeprav teh nekaj kozarčkov.
Zdaj grem pa hitro na malico - da se čisto vsa ne pokvari [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Ima katera boljši predlog?

tinatona -> RE: marmelade v frutkovem lončku ne zatesni ?!? (29.8.2008 16:06:20)

Hej!

Meni  tudi lani ni vseh. Sem marmelado ven dala, še enkrat zavrela in nalila v druge (vroče) kozarčke. Je bilo vse ok.

LP Tina

crci06 -> RE: marmelade v frutkovem lončku ne zatesni ?!? (29.8.2008 16:26:04)

Hvala!

kaj si pa naredila s pokrovčki?
prevrela?
Misliš, da če en enkrat ne zatesni, da se splača še enkrat poskusit, ali bi morala imeti druge?

2 Sraki -> RE: marmelade v frutkovem lončku ne zatesni ?!? (29.8.2008 17:37:11)

Še enkrat prevreš in čez steklen kozarček najprej daš dvojno prozorno folijo in nato zatesniš še s pokrovčkom.

tinatona -> RE: marmelade v frutkovem lončku ne zatesni ?!? (29.8.2008 18:43:53)

Jaz sem dala v druge pokrovčke. Če že prvič ne primejo, je vprašanje če v drugo bodo.

tinatona -> RE: marmelade v frutkovem lončku ne zatesni ?!? (29.8.2008 20:43:05)

Ma sem smotana... sem šele zdaj videla kaj sem napisala. Jaz sem dala v druge kozarčke.

Gina -> RE: marmelade v frutkovem lončku ne zatesni ?!? (29.8.2008 21:23:42)

Marmelada je sicer konzervirana s sladkorjem. Če si dala normalno mnogo sladkorja, se bo marmelada obdržala četudi pokrovček ni hermetično zaprt. Jaz sem lani, ko mi je zmanjkalo kozarcev dajala marmelado v plastične lončke s pokrovom, pa so vse še čist krasne. 

blak -> RE: marmelade v frutkovem lončku ne zatesni ?!? (30.8.2008 15:09:23)

Jaz sem se pa navadila, da kozarce obdržim, vsako leto pa kupim nove pokrovčke. Res pa je, da marmelade zelo malo sladkam, in se mi pol zdi škoda, da mi gre vse k hudiču samo zaradi pokrovov. Delam pa vseh sort marmelad, šalšo, vlagam melancane in sir.

Stran: [1]