Mišni -> RE: Borelija (29.8.2008 9:27:31)
|
Ej, šit no, ampak nimaš kaj, boste pač to dali skozi. Mi smo tudi. A so vas poslali na infekcijsko? Najbrž so vas, nas so tudi. Bom povedala, kako je bilo pri nas, ko smo bili pri sinovi starosti dobrega leta tam: najprej so mu naredili punkcijo možganske tekočine skozi hrbtenjačo, to je menda kar zoprna preiskava. Ampak tvoj je zdaj že vsaj toliko star, da bo pustil pri miru tisto kremo, ki mu jo namažejo na hrbet, da s tem omrtvičijo mesto vboda. Moj je seveda z miganjem in s plenico vse razmazal, se ga ni dalo imeti pri miru in ga je potem pač malo bolj bolelo. S to preiskavo ugotovijo, če je bakterija, ki očitno potuje po organih telesa, šla tudi v možgane. Potem bo 14 dni dobival zdravilo v žilo na rokici. Naredili mu bodo tak kanalček, da ni treba potem vsak dan jovo na novo špikati. Zdravilo teče kakšne pol ure, včasih tudi manj, odvisno od prepustnosti kanalčka. Ko se po parih dneh zamaši (1. drži najdlje, tako so rekle sestre), naredijo novega. V bolnišnici boste par dni, predvsem zaradi neželenih posledic, ki se po preiskavi lahko pokažejo. Sicer niso hude, so pa lahko zoprne: bruhanje, bolečine v gavi. Zato mora po preiskavi otrok res čisto pri miru ležati, se mi zdi, da 12 ur niti glave naj ne bi obrnil, 24 ur mora pa pač čimbolj pri miru ležati. Tako da je v bistvu fajn, če ima še pleničke, če ne, mu boste pa pač v leže kahlico pod ritko dajali. S seboj vzemite knjigice, igračke, čimveč takih stvari, da ga boš lahko zamotala, da bo ležal. Pa piti mora fuuuuul, to tudi zeloooo pomembno. To je v bistvu mojega otroka reševalo, ker je v tistem obdobju oboževal instant zeliščni čaj in sem ga res nalivala z njim. Po parih dneh, ko mine nevarnost posledic preiskave in otrok nima več vročine, če jo je slučajno imel (moj jo je), greste domov, potem pa s prejemanjem zdravila nadaljujete ali v domačem zdravstvenem domu ali pa na infekcijski. Mi smo na infekcijski, ker je bil še tako majhen z malimi žilami in so pač tam glede tega veliko bolj zverzirani. Torej smo se potem še 10 dni (4 smo bli v bolnišnici) vsako jutro vozili v Ljubljano na infekcijsko. Drugače sva midva s sinom imela svojo sobo s kopalnico in WC-jem, vsak svojo posteljo, tako da je bilo glede tega vse super. Tudi hrano lahko naročiš. Ti pa polagam na srce, da res vzameš s seboj igrače in tisto pijačo, ki jo ima otrok rad. Veeeeliko tiste pijače. To je to. Prav pretirano hudega ni, ni pa fletno biti v bolnišnici 4 dni, dnevi se ful vlečejo, posebej na začetku, ko mora otrok mirovati. Organiziraj si čimveč obiskov, da boš lahko tisti čas izpregla. Ozdravljivost pa pravijo, da je zdaj že zelo dobra. Moj otrok je še 2 leti po tem imel preglede na pol leta, se mi zdi, ampak vse kaže, da smo smotano bakterijo uničili. Zdaj je star 6 let in je vse v redu z njim. Prepričana sem, da bo tudi pri vas, saj imajo zdaj že fajn zdraila za to, če bolezen ni preveč napredovala, kar pa pri vas ni, če je od tega minil dober mesec ali dva. Če te še kaj zanima, vprašaj, bom z veseljem pomagala, če lahko.
|
|
|
|