|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Borelija
29.8.2008 8:43:56   
planinc1978
Našemu dvoletniku so danes izvidi pokazali, da ima borelijouser posted image user posted image . Zanima me, če ima katera izkušnje s tem  kako poteka zdravljenje pri tako majhnih otrocih.

Konec junija je v roku dveh tednov dobil tri klope, ki smo jih uspešno odstranili in ni imel nobenih kolobarjev. Sedaj pa naš lump že od nedelje šepa (boli ga ne nič in je živahen kot ponavadi). Pediatrinja nas je poslala v laboratorij in izvidi, kot sem omenila so bili pozitivniuser posted image .

Hvala vsem.

Življenje je lepo

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Borelija
29.8.2008 9:11:59   
Šaki
joj žal mi je za to res.ne poznam tolko te stvari samo upam da boste uspešno rešili.user posted image

(odgovor članu planinc1978)
Neposredna povezava do sporočila: 2
29.8.2008 9:27:31   
Mišni
Ej, šit no, ampak nimaš kaj, boste pač to dali skozi. Mi smo tudi.

A so vas poslali na infekcijsko? Najbrž so vas, nas so tudi.

Bom povedala, kako je bilo pri nas, ko smo bili pri sinovi starosti dobrega leta tam: najprej so mu naredili punkcijo možganske tekočine skozi hrbtenjačo, to je menda kar zoprna preiskava. Ampak tvoj je zdaj že vsaj toliko star, da bo pustil pri miru tisto kremo, ki mu jo namažejo na hrbet, da s tem omrtvičijo mesto vboda. Moj je seveda z miganjem in s plenico vse razmazal, se ga ni dalo imeti pri miru in ga je potem pač malo bolj bolelo. S to preiskavo ugotovijo, če je bakterija, ki očitno potuje po organih telesa, šla tudi v možgane.
Potem bo 14 dni dobival zdravilo v žilo na rokici. Naredili mu bodo tak kanalček, da ni treba potem vsak dan jovo na novo špikati. Zdravilo teče kakšne pol ure, včasih tudi manj, odvisno od prepustnosti kanalčka. Ko se po parih dneh zamaši (1. drži najdlje, tako so rekle sestre), naredijo novega.
V bolnišnici boste par dni, predvsem zaradi neželenih posledic, ki se po preiskavi lahko pokažejo. Sicer niso hude, so pa lahko zoprne: bruhanje, bolečine v gavi. Zato mora po preiskavi otrok res čisto pri miru ležati, se mi zdi, da 12 ur niti glave naj ne bi obrnil, 24 ur mora pa pač čimbolj pri miru ležati. Tako da je v bistvu fajn, če ima še pleničke, če ne, mu boste pa pač v leže kahlico pod ritko dajali. S seboj vzemite knjigice, igračke, čimveč takih stvari, da ga boš lahko zamotala, da bo ležal.
Pa piti mora fuuuuul, to tudi zeloooo pomembno. To je v bistvu mojega otroka reševalo, ker je v tistem obdobju oboževal instant zeliščni čaj in sem ga res nalivala z njim.
Po parih dneh, ko mine nevarnost posledic preiskave in otrok nima več vročine, če jo je slučajno imel (moj jo je), greste domov, potem pa s prejemanjem zdravila nadaljujete ali v domačem zdravstvenem domu ali pa na infekcijski. Mi smo na infekcijski, ker je bil še tako majhen z malimi žilami in so pač tam glede tega veliko bolj zverzirani. Torej smo se potem še 10 dni (4 smo bli v bolnišnici) vsako jutro vozili v Ljubljano na infekcijsko.
Drugače sva midva s sinom imela svojo sobo s kopalnico in WC-jem, vsak svojo posteljo, tako da je bilo glede tega vse super. Tudi hrano lahko naročiš.
Ti pa polagam na srce, da res vzameš s seboj igrače in tisto pijačo, ki jo ima otrok rad. Veeeeliko tiste pijače.
To je to. Prav pretirano hudega ni, ni pa fletno biti v bolnišnici 4 dni, dnevi se ful vlečejo, posebej na začetku, ko mora otrok mirovati. Organiziraj si čimveč obiskov, da boš lahko tisti čas izpregla.
Ozdravljivost pa pravijo, da je zdaj že zelo dobra. Moj otrok je še 2 leti po tem imel preglede na pol leta, se mi zdi, ampak vse kaže, da smo smotano bakterijo uničili. Zdaj je star 6 let in je vse v redu z njim.
Prepričana sem, da bo tudi pri vas, saj imajo zdaj že fajn zdraila za to, če bolezen ni preveč napredovala, kar pa pri vas ni, če je od tega minil dober mesec ali dva.

Če te še kaj zanima, vprašaj, bom z veseljem pomagala, če lahko.

< Sporočilo je popravil Mišni -- 29.8.2008 9:30:39 >

Velika rit je velika stvar.

(odgovor članu Šaki)
Neposredna povezava do sporočila: 3
29.8.2008 9:47:03   
planinc1978
Mišni hvala lepa za tako hiter odgovor user posted image .

O šit, kaj nas čakauser posted image . Nam še ni nič rekla, kam bomo šli, so šele danes izvidi končani in jih bodo šele danes poslali naši P. (za  hiter info je poskrbela moja prijateljica,ki je zdravnica)

Me pa zanima tisto "obvezno mirovanje". kako je vaš ostal miren, ne da bi z glavico trenil 12ur??. Naš je tak nemirnež, da dvomim da bo pri miru!!

Hvala, še enkrat.

Življenje je lepo

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 4
29.8.2008 9:49:34   
Mišni
Me pa zanima tisto "obvezno mirovanje". kako je vaš ostal miren, ne da bi z glavico trenil 12ur??.

Tako, da je v posteljici ležal na hrbtu, jaz sem pa stala zraven in se z zgornjim delom telesa naslanjala nanj in mu pela in pripovedovala povestice. Bil pa je utrujen od preiskave, ker tam se kar precej zjokajo.

Neposredna povezava do sporočila: 5
29.8.2008 9:52:15   
Mišni
O šit, kaj nas čaka .

Saj ni nujno, da vas bo doletel tak scenarij. Lahko da vam bodo dali pa samo antibiotik, pač običajen. Upam na to drugo, čeprav če bakterija že potuje po telesu, kar pomeni, da ni samo en flek, ampak jih je več (ali pa v vašem primeru, ko fleka sploh ni bilo), takrat, tako so meni razložili, je zdravljenje čisto drugačno, torej tako, kot sem opisala.
Saj ni hudega, par dni bo hitro minilo, če boste morali v bolnišnici ostati. Samo res si obiske organiziraj, to ful pomaga preganjati čas.

Neposredna povezava do sporočila: 6
29.8.2008 11:21:47   
malecka
Evo se podpišem pod mišni, jaz sem jo fasala v nosečnosti. Po klopu sem dobila tist značilni kolobar in širu se je zelo hitro, sem la direkt na infekcijsko, kjer sem takoj dobila OLICEF, 14 dni po žili. Zaradi nosečnosti ( 4 mesece) so me obravnavali kod že z hudo obliko ali dojenčkom. In ko sem rodila je bila hčerkica stara teden dni, ko smo šli v Ljubljano na odvzem krvi in potem  še 2x vsake pol leta. So bili vsi tri izvidi negativni in tako smo potem zaključili. So pa dali v opozorilo, Pri prvem klopu smo mogli biti zelo previdni in pozorni glede sonca in kožnih sprememb.

Danes je vse vrediuser posted image

Živi tako, da bodo tvoji otroci pomislili nate,
ko bodo razmišljali o poštenosti,
ljubezni in pokončnosti.

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.8.2008 15:24:25   
mml
planinc po punkciji je treba res ležat 2 uri brez blazine, po tem je pa priporočljivo čim več počivat in ležat ni pa več obvezno strogo ležanje. Je pa ležanje priporočljivo zato, da je čim manj težav v naslednjih dneh in gre lahko otrok čim prej domov

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu malecka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
29.8.2008 20:00:04   
Mišni
IZVIRNO SPOROČILO: mml

planinc po punkciji je treba res ležat 2 uri brez blazine, po tem je pa priporočljivo čim več počivat in ležat ni pa več obvezno strogo ležanje. Je pa ležanje priporočljivo zato, da je čim manj težav v naslednjih dneh in gre lahko otrok čim prej domov

Ne vem, ampak  mene so vsakič, ko so sestre prišle v sobo, nadrle, zakaj otrok ne leži. Prva mi je namreč rekla, naj leži 2 uri, ja, se mi zdi, druga je rekla, da 12 ur (da bi moral strogo ležat), tretja že 24 ur. Tako da spomnim se, da je 12 ur res pri miru ležal, pa sem bila, kot rečeno, še nadrta.
Mogoče je zdaj že drugačna praksa, ker to pri nas se je dogajalao pred 5 leti.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 9
29.8.2008 20:11:14   
planinc1978
Bomo videli, kako bo. Danes smo dobili že napotnico za v bolnico- pediatrični oddelek  v NM in v ponedeljek zjutraj šibamo. Nam je pa P omenla, da verjetno pri nas punkcija nebo potrebna- upam. Bomo pa imeli 14 dnevno terapijo po žili.

Hvala vsem za nasveteuser posted image

Življenje je lepo

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 10
29.8.2008 22:38:11   
Mišni
Planinc, upam, da jo boste odnesli samo z zdravili. Čisto možno, da ne bodo delali punkcije, ker to delajo zato,da odkrijejo, če je bakterija tudi v možganih. Če je, potem to povzroči meningitis, ampak pri vas bi ga že, če bi ga.
Vsaj tako nekako laično si jaz to po razlagi, ki so jo meni dali zdravniki, razlagam.
V glavnem, držite se in oglasi se kaj, ko pridete domov.

Neposredna povezava do sporočila: 11
1.9.2008 15:59:45   
planinc1978
no, danes dopoldne so nas sprejeli v NM,vzeli so nam kri, nato pa je dobil že prvo dozo po žili.
Punkcije niso naredili, najbrž je tudi ne bojo,smatrajo, da ni potrebna.Sedaj smo na opazovanju,še ne vem koliko dni bomo notri,mali je pa odvzem krvi in prvo dozo kar dobro prenesel, malo je jokal, je pa dosti manj kot pa pri prvem odvzemu krvi teden dni nazaj.

Življenje je lepo

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 12
1.9.2008 16:04:51   
Mišni
No, fino, to vam je veliko prizanešenega, če ni treba punkcije. Krasno.
Ja, saj otroček se potem malo navadi. Najprej ga je ful strah, ker ne ve, kaj bo, vse mu je novo in tako. Saj zdaj bo pa bolje.

Neposredna povezava do sporočila: 13
8.9.2008 15:22:44   
planinc1978
Tako, od srede smo že domauser posted image user posted image ...sedaj se bomo pa še do nedelje vsak dan vozili v NM na infuzijo (antibiotik)

Naš mali vse skupaj zelo dobro prenaša in ga tisto kanilo, ki ga ima v rokici nič kaj preveč ne moti- še preveč miga z roko in ga posledično moramo imeti stalno na oku.

Upa, da bodo izvidi krvi čez dober mesec pokazali, da je antibiotik delovaluser posted image

Življenje je lepo

(odgovor članu Mišni)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Praznična okrasitev: Papirnate snežinke
photo
Papirnate snežinke so klasika za okrasitev doma pred prazniki. Z njimi lahko okrasite okna, vrata, jih obesite na luči ....
Pomagajmo ustvariti čarobni december za vse
December je čas topline in obdarovanja, a tudi priložnost za pomoč. Spoznajte čudovite humanitarne projekte, kot so Boži...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?