Zajtrk in večerja (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

ALEKSA13 -> Zajtrk in večerja (28.8.2008 22:45:57)

Pozdravljene,

Moj 1 letni sin je precej neješč - izbirčen, zelo malo oz. skoraj ni jedi, ki bi jo jedel (razen kruha in jogurtov, skut). Ker noče več piti mleka po flaški, sva imela za zajtrk in večerjo (ponavadi) razne linote (keksolino, čokolešnik, frutolino), ker pač ni hotel ničesar drugega. Zdaj pa še tega noče več, niti  žličke, že par dni. Zdaj pa nimam več ideje, kaj naj mu namesto tega ponudim. Čisto sem že "paf", ker ničesar noče jesti.
Kakšna ideja za zajtrk in večerjo? Kaj jedo vaši?  Hvala!
LP

Čampi -> RE: Zajtrk in večerja (29.8.2008 10:04:53)

ojoj! te razumem, kako ti je, ker je to res hudo, če neveš kaj bi še dal otroku, da bi vsaj malo pojedel.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]
poskusi od hipp-a in milupe mlečno-žitne kašice, ki se naredijo z vodo. imaš v mullerju ful izbire in poskusi, se mi zdi, da so otrokom kar všeč. ker naš je tudi ful izbirčen in mu to nekako spravim v želodček[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

aluš -> RE: Zajtrk in večerja (29.8.2008 10:18:01)

Saj, če je kruh, kot si napisala, mu namaži kaj gor. Pri enem letu v bistvu lahko je že vse. Probaš mlečni namaz, margarino+marmelado, nutelo, kislo smetano, pašteto, salamo(poli, čeprav vem da je svinjarija, ampak moj ta velik je od nje gor zrasel).

Pa jogurt - sadne različne okuse, če mara. Če je samo navadnega, pa banano v navadnega, al pa piškote not naribaš.
Pač jaz bi mu dala tisto katr ima rad (sploh če je bolj drobčkan, zdaj če je fajn okrogel, bi mal eksperimentirala in probala tudi stvari, ki jih ne mara). Pa vsake toliko časa (recmo 1x tedensko) mu ponudiš kaj novega oz,. spet keksolino ipd. Mogoče se je teh linotov preobjedel.

baja* -> RE: Zajtrk in večerja (29.8.2008 10:23:36)

- mlečni gres
- mlečni riž
- polenta z mlekom ali jogurtom
- ajdova kaša kuhana na mleku (lahko dodaš tudi suho sadje)
- navadni jogurt s sadjem
- polnozrnata štručka v mleku
- polnozrnati kosmiči, misliji

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (29.8.2008 11:26:15)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Stran: [1]