Miom in umetna zanositev (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Težave z zanositvijo

Sporočilo

Anonimen -> Miom in umetna zanositev (28.8.2008 6:45:37)

V bisvu gre vse nekako takole. Po 15 letih pekla je sedaj  tudi name posijalo sonce, čeprav sem mislila, da se to nebo nikoli zgodilo. Srečna sem kot še nikoli, zato sem se odločila, da prisluhnem partnerju. Seveda po tehtnem premisleku. Skupaj sva se odločila, da bova, v kolikor nama bo uspelo postala starša.
A tu nastane težava. Sama sem v vsem peklu, ki sem ga doživljala odšla na steralizacija. Tako, da sedaj zanostiev po naravni poti zame ni več mogoča. Tako sem preko maila že kontaktirala z dr. Rešom. Zatrdil mi je, da imam vse možnosti za umetno oploditev, da je postopek krajši, ker ni potrebno ugotavljati vzroka neplodnosti in se gre direktno v oploditev. Čisto konkretno mi je napisal, da v kolikor se bom odločila za postopek se naj čim prej, kajti leta mi niso v oporo. Sem namreč tik pred  malim abrahamu.
Sedaj pa sprašujem sledeče. Pri zadnjem gin. pregledu  je zdravnica ugotovila, da imam miom. Sicer majhen a vseeno je tam. Takrat je nisem spraševala ker še nisem bila 100% prepričana, da želim iti v to. sedaj sem, pa me zanima ali miom lahko vpliva na nosečnost oziroma ali si ga naj dam prej odstranit in koliko časa mora preteči, da se lahko opravi poseg umetne oploditve po odstranitvi mioma.
Vem, da bi lahko na vsa vprašanja dobila odgovor v Ljubljani a bi bila rada osveščena prej preden pokličem in se naročim na pregled v Ljubljano.

becky -> RE: Miom in umetna zanositev (28.8.2008 7:53:03)

miom ovira samo, če je na takšnem mestu. jaz ga imam na zadnji strani maternice (zelo malega), pa ni ovire. upam, da je tudi pri tebi na takem mestu

Stran: [1]