Hramba usnjenih izdelkov (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

Minerva -> Hramba usnjenih izdelkov (27.8.2008 9:17:19)

Kam in kako, predvsem pozimi, hranite usnjene izdelke?

Do sedaj se mi je zgodilo, da so splesneli eni čevlji in nekaj pasov.

Pred kratkim sem pri možu v predalu odkrila tri usnjene pasove, ki so bili zviti v kotu in čisto prekriti z belo plesnijo. Vse ostalo v istem predalu ni imelo sledi plesni. Pasove sem oprala pod tekočo vodo in jih nekaj časa (več dni čez dan) sušila na soncu, vendar še vedno smrdijo ko hudič. Če ne bi bilo moževi, bi jih že itak vrgla stran.

Isto se je zgodilo z Yellowcab čevlji, ki sem jih v originalni škatli hranila v spalnici. Vrgla sem jih stran, ker so tudi po nekajmesečnem zračenju smrdeli.

Torej kako naj hranim usnjene izdelke, da se to ne bo zgodilo?

Rada bi namreč zadevo prej rešila, preden spomladi ugotovim, da imam plesniv motoristični kombinezon.

Mogoče bi omenila, da imamo manjše probleme z vlago, ker je hiša nova, vendar res manjše, vlaga v prostoru je nekoliko povečana - ne preveč, vendar se s problemom aktivno ukvarjamo, torej zračimo, imamo sušilec zraka ...

Anonimen -> RE: Hramba usnjenih izdelkov (27.8.2008 14:58:08)

Meni se to še nikoli ni zgodilo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Probaj v omaro oz. tam kamor shranjuješ te stvari, dat uno stvarco k vlago nase vleče.

Felicita -> RE: Hramba usnjenih izdelkov (27.8.2008 19:45:16)

ni problem v shranjevanju usnjenih izdelkih, ampak maš očitno plesen v omarah/hiši. kot rečeno, daj noter kaj kar vleče vlago nase in vse odmakni od sten (torej sten omar, ki se dotikajo betonskih).
jaz imam enak problem, pomaga samo da imam četrt omare prazne oz. mam tam samo to kar vleče vlago nase.

Stran: [1]