plačati potrdilo zdravnika pred vpisom v vrtec? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje

Sporočilo

Opal -> plačati potrdilo zdravnika pred vpisom v vrtec? (27.8.2008 8:12:37)

Zanima me, kakšne so vaše izkušnje s plačevanjem zdravniških potrdil, ki jih izdaja osebni zdravnik otroka za razne potrebe. Mi namreč obiskujemo zasebno pediatrično ambulanto v MB (ki deluje pod koncesijo) in smo morali za zdravstveno potrdilo pred vpisom v vrtec plačati 7 EUR.
Prav tako smo morali plačati za potrdilo, ki ga je zdravnik izdal zaradi bolezni otroka, ko smo morali odpovedati potovanje in potrdilo oddati zavarovalnici. Stalo nas je celih 25 EUR!!!

Vsi naši znanci in prijatelji do sedaj niso za nobeno potrdilo plačali nič. Pa nekateri tudi obiskujejo zasebne ambulante, ki delujejo pod koncesijo.

Kakšne so vaše izkušnje? Morda kdo ve, na podlagi česa naš pediater zahteva plačilo teh potrdil?

Hvala.

aluš -> RE: plačati potrdilo zdravnika pred vpisom v vrtec? (27.8.2008 8:50:07)

Jaz peljam danes tamalega na pregled za v vrtec. Bom poročala če sem kaj plačala. Ampak mislim, da ne bom. K tej zdravnici hodimo že več kot 111 elt (starejši bratec), sigurno smo kakšno potrdilo rabili v teh letih, da bi pa kdaj plačala pa sigurno nisem. Pa je tudi privat na koncesijo.

Volga -> RE: plačati potrdilo zdravnika pred vpisom v vrtec? (27.8.2008 8:51:08)

IZVIRNO SPOROČILO: aluš

Jaz peljam danes tamalega na pregled za v vrtec. Bom poročala če sem kaj plačala. Ampak mislim, da ne bom. K tej zdravnici hodimo že več kot 111 elt (starejši bratec), sigurno smo kakšno potrdilo rabili v teh letih, da bi pa kdaj plačala pa sigurno nisem. Pa je tudi privat na koncesijo.

111 let?

Naja31 -> RE: plačati potrdilo zdravnika pred vpisom v vrtec? (27.8.2008 9:09:30)

Ne, lansko leto nismo nič plačali.

sonja_ez -> RE: plačati potrdilo zdravnika pred vpisom v vrtec? (27.8.2008 9:29:52)

Zdravniška potrdila so samoplačniška, kar pomeni, da je odvisno od posameznega zd ali zasebnika. Pri nas (zd) stane potrdilo 5€. Je pa tako, nekateri zaračunajo, nekaterim pa se ne da s tem ukvarjat.

aluš -> RE: plačati potrdilo zdravnika pred vpisom v vrtec? (27.8.2008 10:18:16)

111 let?

Oh, Volga, pod prvič hvala za opozorilo, pod drugič, pa res si pravi "picajzel"

Volga -> RE: plačati potrdilo zdravnika pred vpisom v vrtec? (27.8.2008 10:18:56)

111 let?

Oh, Volga, pod prvič hvala za opozorilo, pod drugič, pa res si pravi "picajzel"

ja, saj me je sram. Sem sramni picajzl.

Naja30 -> RE: plačati potrdilo zdravnika pred vpisom v vrtec? (27.8.2008 13:11:28)

Sem ravno danes šla po potrdilo in nisem nič plačala.

maja1488 -> RE: plačati potrdilo zdravnika pred vpisom v vrtec? (27.8.2008 13:47:43)

Mi ne plačamo nič. Najbrž je osvisno od zdravnika in zdravstvenega doma.

maja1488 -> RE: plačati potrdilo zdravnika pred vpisom v vrtec? (27.8.2008 13:50:14)

Aja smo tudi pri privatniku s koncesijo.

Kerensa* -> RE: plačati potrdilo zdravnika pred vpisom v vrtec? (27.8.2008 13:51:30)

Jaz za otroka nisem še nikoli nič plačala... zase ja, za otroka pa ne... še najmanj pa pri pregledu pred vstopom v vrtec... ne za prvega, ne za drugega otroka.

jakaracman -> RE: plačati potrdilo zdravnika pred vpisom v vrtec? (27.8.2008 22:27:22)

Pokliči na zzzs, tam ti bodo dali točne inf., ali ti je zasebnik z koncesijo upravičeno zaračunal ali ne.Meni namreč ni.

* Mateja * -> RE: plačati potrdilo zdravnika pred vpisom v vrtec? (28.8.2008 21:27:50)

Midva nisva ta teden nič plačala!

čaki -> RE: plačati potrdilo zdravnika pred vpisom v vrtec? (30.8.2008 17:39:23)

tud mi nismo nič plačali

Stran: [1]