Anonimen -> RE: Psovke (27.8.2008 6:30:13)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mič II ...in sem s tako jezo in tako iz srca rekla...ma na **** mi gres.....in je tolk pasal [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] . Jasno, da ti je pasalo. Če že pravijo, da je batina prišla iz raja potem bi vsaj isto lahko rekli za kletvico. Nisem eden tistih, ki bi pretirano pazil na jezik, marsikdo mi je očital, da včasih v tem pretiravam pa sem se začel malo brzdati. Vsaj poskušam čim manj teh izrazov uporabljati v normalnem pogovoru, sploh pa čim manj pred otroci, čeprav kritičnih situacij žal ne morem preprečiti. Vsaj ko gre za komunikacijo z otroci in najbližjimi jih ne koristim. V avtu pa... raspameti!!! V bistvu na splošno opažam, da je avto en tak fantastičen poligon za "pražnjenje", dosti žensk sem že opazil kako mahajo in pizdijo, zanimivo je to gledati v vzvratnem ogledalu in potem bereš ustnice in se samo sladko smejiš. Sama kletvica, mislim da sem že enkrat govoril, je pa itak zrcalo kulture naroda. In če je kletvica kazalnik intro/ekstro-vertiranosti človeka potem Slovenci zagotovo bolj spadajo med prve. Seveda v odnosu do drugih narodov bivšejugoslovanskih republik. Jeza pri Slovencih opažam nikoli ni bila pretirano zaželjeno čustvo. Pa če gremo še malo dlje, na splošno je izražanje čustev prej bolj ne kot sprejemljivo. Sploh pri moških se to povezuje z negativno konotacijo moškosti, takšni moški so radi označeni kot slabiči. Sploh stara garda v tem prednjači. In vasko tlačenje jeze predstavlja kopičenje. Lahko si samo predstavljamo kaj se zgodi ko se čaša prelije. Zanimivo, da prisotnost kletvic radi pripisujemo "primitivnim" ljudjem, ki se ne znajo brzdati, katerih jeza je usmerjena navzven, pa sem zadnjič poslušal svoje glasne sosede kakšen arzenal žaljivk uporabljajo. Nisem jaz za te fore, je pa zanimivo nekaj. Kolikor niso sposobni kontrole čustev, vsaj kanalizirajo jih navzven in le ta znajo pridobiti jasno artikulacijo - točno veš ali so ti ljudje jezni, srečni, žalostni... In v primerjavi z njimi imam občutek, da sem tukaj mali otrok, pa čeprav se ne smatram za introvertirano osebo. Nekaj sem še mislil napisati na to temo...
|
|
|
|