Tisana -> RE: frutek kašice, nasvet (26.8.2008 21:46:00)
|
Eni pravijo, da se začne z zelenjavo, da kao najprej proba tisto, kar ni sladko, drugi spet da s sadjem. Poskusi mogoče res najprej z zelenjavo, če pa te ne bo hotel, ga pa nikar ne sili, ampak mu vseeno ponudi še sadje. Kar se pa tiče kupljenih kašic, pa se mi zdi, da je na začetku ful enostavno doma pripraviti, saj itak daješ samo eno vrsto zelenjave oz. sadja naenkrat. Jaz sicer nisem striktno proti kupljenim, ampak mi ji le-teh še ne dajemo, pa ima sedaj 8 mesecev, ker je res čisto izi doma narest.Glede količine pa: po mojem je bolje, če mu čisto na začetku daš samo par žličk, saj se mora celotni prebavni trakt navaditi na novo hrano. Kot boš videla, to na začetku izločijo popolnoma neprebavljeno, tako da tudi ni za pričakovati, da takrat od te hrane otrok kaj dobi, zato je v tem času mleko še vedno nujno.Pa še to: pri uvajanju GH je potrebno ogromno potrpljenja - da ne boš tako kot jaz mislila, da to kar odpirajo usta in jejo od začetka ful vse [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|