|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   slabost
26.8.2008 17:04:52   
bineti
Pozdrav vsem bodočim mamicam.
Sem aprilčica - 8 tednov noseča in me zanima, če je normalno, da mi je slabo (ne bruham) čez dan. Mi lahko katera pove več o tem. Hvala!user posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: slabost
26.8.2008 17:31:58   
TINKA05
Čist normalno je da ti je slabo. Bodi vesela, da še bruhaš ne zraven. Jst sem več kot en mesec tja do 13 tedna v eno bruhala. Pa ni bila to jutranja slabost, pač pa kadarkoli čez dan. Tako da sem tud shujšala skoraj 5 kg. Večini težave po 3 mesecih izginejo, vsem pa tud ne. Saj veš, izjeme morajo bit. user posted image .

Sama sem v 28 tednu, in še vedno občasno bruham (čist iznenada, brez slabosti). Mi je G rekla, da je čist normalno, in da se mi verjetno otrok v želodec opre.

(odgovor članu bineti)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.8.2008 17:45:26   
blaža
Meni je blo pri obeh nosečnostih tako slabo, da če ne bi bla noseča, bi skočla pod vlak. Pa res! Pri prvi sem šla dol 11kil in komaj pri četrtem mesecu in pol mi je štartalo na vzgor in sem končno prihajala počasi k sebi. Baje da sem obakrat imela neko hipertenzijo. Tak odziv mojega telesa na nosečnost. pri drugi sem šla najprej 12kg dol in po petem mesecu sem prišla malo k sebi. Smrdelo mi je vse tako, da se ni smel noben parfumirat, pa bežali so s hrano, ki mi je smrdela, pa komaj komaj smo našli gel za prhanje, da mi ni smrdel, pa proti potenju za pod pazduho, sploh nisem imela, ki mi je smrdelo. Sem bla vsa preluknjana in polna plavic od infuzij. Ko mi je zaštartalo pa je blo skoraj ok. Samo mleka in mlečnih izdelkov nisem prenašala v obeh nosečnostih. Drugače nimam problemov z laktozo. Pa vegeta, mi je delala slabo in čokolada. Sem imela skozi dosti kisline.
No ma v glavnem, rodila sem dva močna otroka. Prvi ima že pet let in drugi šest mesecev in pol in sta zelo žilava. Sta pač pobrala iz moje zaloge.

(odgovor članu TINKA05)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.8.2008 17:56:20   
bineti
Hvala blaža, moram ti povedat, da tut meni vse smrdi.
Sama imam že 8 letno deklico, pa nisem imela tažav...zdaj pa...

(odgovor članu blaža)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.8.2008 18:37:04   
blaža
ko je mož delal popldne sem ta starejšemu dala za gledat Spidermana risanke, da sem lahko vegetirala zraven. In po vsem tem bi imela še enega otročka, ma ga tudi zaradi drugih razlogov ne bomo imeli. pa tudi moji, ki so mi dosti pomagali in me pitali, so rekli da mam dostuser posted image  in da me ne bojo več hranli in silili s hrano.

(odgovor članu bineti)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.8.2008 18:39:12   
nelina
Živjo,

meni je pri slabostih (pri obeh nosečnostih mi je bilo zelo slabo, po 7 tednu pa sem začela bruhati do petega meseca) pomagal ingverjev čaj( prav čudežno, res) Čaj sem kupila v trgovini Kalček v BTC, lahko pa kupiš svež ingver in si ga skuhaš sama, vendar ne skuhaj premočnega. Ima močan okus, zato sem ga pila po požirkih, pomagala pa mi je !
Ne vem, če si kdaj zasledila v ameriških filmih otroci pogosti pijejo ingverjev sok, ker pomaga pri razdraženem želodcu:))

No, meni je pomagal, drugače pa sem jedla po malem, ves čas sem morala nekaj imeti v želodcu, takoj zjutraj pa sem pojedla prepečenec, sem ga imela kar na nočni omarici, da sem ga snedla, še preden sem dobro odprla oči. Prav tako ni dobro jesti začinjeno, mastno in sladko, ampak to ti itak ne prija. Je pa hudo, vem, jaz sem včasih prav obupovala. Tako da je moja starejša hči prav pomilovalno gledala moje teke do wc školjke.
Sicer pa mine. Prisežem:))))

(odgovor članu bineti)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.8.2008 22:16:02   
ključek
še ena user posted image , ki je okušala radosti nosečnosti...............bruhanje.............začela sem bruhati v 6-7 tednu, končala pa okrog 17 tedna.................ja, dolga pot je bila................vmes sem shujšala 8 kg, bila v bolnici en teden in norela ob kakršnem koli vonju hrane.............user posted image ................tudi jaz sem imela probleme z tuširanjem (smrdelo mi je vse-od mila, do šampona)....................................na srečo vse mine................jaz sem se tolažila s tem, čeprav ni bilo prijetno..................sedaj imam še 19 dni do konca in se nikoli ne spomnem na slabosti, razen če kaj preberem ali me kdo vpraša.................vse mine................tudi pri tebi bo.................user posted image

(odgovor članu nelina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
27.8.2008 8:07:38   
gbranka
oh jaz sem tud vvseh treh nsoečnostih mela težave s slabostjo. Velikokrat sem si želela, da bi lahko bruhala, pa ni šlo. Smrdelo vse od a do ž. Parfumi (bognedaj, a bi ga kdo uporabljal), telsesni vonji, mila, praški, mehčalci, detergenti za posodo... celo otroka sta imela zame neprijeten vonj, da o hiši ne govorim.
prav grozna sem bila. In to čez cel dan.
slabost je sedaj minila. občasno mi je še malenkost slabo, toda redko. Smrdi mi pa še ogromno stvari, samo lažje prenašam.

lp
Branka

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.9.2008 14:30:31   
Lalica1
Jaz sem imela grozno nosečnost kar se slabosti tiče. So rekli da po treh mesecih neha. Meni ni. Potem so rekli da neha ko se začne otrok premikati. Meni ni. Potem pa je G rekla, da je nekaterim slabo pač do konca. In tako je bilo. Bruhala sicer nisem vseh 9 mesecev, sem pa imela še en stranski produkt, ki je zelo redek, vendar kar se mene tiče grozen: slinjenje 24 ur/dan. Sploh nisem vedela da to obstaja, v materinski šoli pa so mi pojasnili, da je to od nosečnosti. Tudi to slinjenje je trajalo do poroda in je bilo res nadležno. Tega ne želim nikomur.
Sedaj pričakujem 2-ič in samo čakam dan ko se bo spet vse začelo. Sem sicer šele v 5. tednu in se že bojim. Upam pa da bo vseeno bolje.
Sem pa bila prejšnjič poplačana s prečudovito deklico, ki že od 2. tedna starosti spi celo noč in z njo nimam nobenih težav. Zaradi tega je bilo vredno pretrpeti.

(odgovor članu bineti)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.9.2008 15:10:40   
Dali*
Slabosti, bruhanje....vse je popolnoma "normalno".

No, jaz sem samo dvakrat bruhala, pa še to zvečer, tako da mi hrana tistega dne najbrž ni ustrezala.
sicer pa mi je bilo skozi slabo, pa vse mi smrdi - še danes (deodoranti, parfumi, hrana...). Sploh ne morem sama kuhat. Grozno, pa določene hrane sploh ne morem jest, tako ki sem jo oboževala (bučke...), mi nardi ko slabo, samo ko pomislim. Upam, da bom lahko še kdaj jedla bučke, pa stročji fižol....
Apetita sploh nimam, tko da se morem full silit s hrano. No, shujšala nisem nič. Sem pa v 13t še vedno na isti teži.

(odgovor članu Lalica1)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.9.2008 19:50:16   
tasa_m
uh slabosti..nekaj najlepšega v nosečnosti. Meni prva 2 mesca ni bilo nič, sem se afnala kako sem srečna da je vse ok in da mi ni slabo. Takoj po 8 tednu pa se je začelo. Bruham večinoma zvečer. niti goveja župca svoje tašče mi ne gre ob nedeljah dol user posted image . Ampak se tolažim s tem, da pol vsaj vem da se nekaj dogaja. Tak da,..ne skri. to je normalno povečane imaš hormone. Tako mi je danes na nuhalni ginekologinja rekla,ko jo je moj vpr. če je to ok.user posted image

(odgovor članu Dali*)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Vse, kar morate vedeti o carskem rezu
Carski rez 2-4x bolj ogroža zdravje in življenje bodoče matere kot vaginalni porod, zaradi številnih zapletov od krvavit...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......