ronja
|
Prvič: zamenjaj Ventolin za Berodual - ta je manj nevaren oz. agresiven za . Berodual je na B listi in so ga meni vsi g. in vsi zdravniki odobravali. Dela pa ravno tako dobro, garantiram. Drugič: če boš zmatrana, zateži svoji g., naj te da na bolniško: jaz prvič nisem težila in sem delala, fasala ornk pljučnico in sem potem morala jest take antibiotike, na katerih piše, da s jih niti pod razno ne daje , razen, če bo sicer skoraj umrla. Tak da bolje prečiti nego lječiti! Zateži!!!! Tretjič: jaz nisem jemala nobenih zdravil ves čas, niti jih zdaj ne, se mi zdi, da je najboljše, da jemlješ po potrebi in poskrbi, da bo potreba čim manjša - zmanjšaj obremenitve! Ker je res škoda, da bi trpala vase zdravila, če bi v bistvu enako koristil počitek... Zdaj v drugo sem na bolniški zaradi hematoma, ki nima veze z astmo, je pa tudi astma boljše, ker več počivam. Tak da premisli in se pogovori s sabo, ljubim možekom, ginekologinjo in os. zdravnico in jim povej, da pač rabiš zdaj malo več počitka in malo bolj na izi! Se splača, res! ne govorim na pamet! Jaz sem bila v prejšnji skoz bolana in po porodu so mi malo dali na intenzivno za 2 dni, ker je imela neke znake infekcije. Infekta sicer ni bilo, ampak so rekli,d a je verjetno tako reagirala, ker sem bila jaz ves čas bolana. Bilo mi je grozno! KO ti vzamejo otroka, je to res grozno! In slišiš otroke okoli tebe se jokat in si misliš: mogoče se zdaj moja mala tam doli joka, pa je nihče ne potolaži... To je grozen občutek in ti ga res ne privoščim! In tudi iz finančnega vidika: en dan na intenzivne stane več kot cela boniška za , tal da se to tudi državi ne splača! Zateži, če si zmatrana in namesto ventolina rajši malo več počivaj, učinek bo pa isti... ker je normalno, da se astma v poslabša - tak pač je, nimaš kaj... Če rabiš zdravilo, ga rajši vzemi, ker nič ne koristiš, če ti skup letiš od pomanjkanja kisika (to se meni dogaja), zato vzami, ampak po potrebi. PS: pa nisem nek hipohonder (rodila brez protibolečinskih, recimo), sicer imam porihtano astmo, športala sem ful (zdaj žal ne smem nič), prelaufala maraton,... Ampak so stvari, kjer ne moremo z glavo skozi zid in v telo enostavno ne more toliko kot prej. Lahko športaš, ampak bolj na izi, lahko delaš vse, ampak tako, da se še ok počutiš. Če se ne, pojdi rajši počivat, boš bolj koristila kot s teranjem, 100%. Res nočem, da še katera dela mojo napako!
|