Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: A katera pozna mrvice za na kruh? 26.8.2008 13:09:17
|
|
|
|
Anonimen
|
Zanimivo. Prvič slišim.
|
|
|
|
RE: A katera pozna mrvice za na kruh? 26.8.2008 14:04:49
|
|
|
|
Anonimen
|
Poznam iz danske, samo, da smo tam dajali na kruh take čokoladne ploščice.. Dobile so se vseh oblik od navadnih kvadratkov, do črk in živalic, luštno...Sam men je nutela še vseen boljša
|
|
|
|
RE: A katera pozna mrvice za na kruh? 26.8.2008 14:19:07
|
|
|
|
Mišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: tancy Poznam iz danske, samo, da smo tam dajali na kruh take čokoladne ploščice.. Dobile so se vseh oblik od navadnih kvadratkov, do črk in živalic, luštno...Sam men je nutela še vseen boljša Ja no, saj to ja. Pa zdaj imajo menda cele lističe že čokoladne, take da daš potem samo enega na kruh.
|
|
RE: A katera pozna mrvice za na kruh? 26.8.2008 20:27:44
|
|
|
|
Janeja
|
A da je to tako popularno in moderno. Meni je tašča pred kakšnim mesecem prinesla eno škatlico pisanih kroglic za na kruh. Men se je to dobesedno zdelo za na kruh dat. OK, na torto in pecivo mal za okras, za na kruh z maslom pa ne. Tamala dva sta bila seveda navdušena, sam sem to zadevco kmalu skrila, ker se mi ni zdelo ravno "zdravo". Če je pa to na Nizozemskem nekaj vsakdanjega, potem jima bom pa mogoče še kdaj privoščila tale pisan kruh. Mišni, bom jutri vprašala taščo od kje je to privlekla in ti javim.
|
|
|
|
RE: A katera pozna mrvice za na kruh? 26.8.2008 20:34:31
|
|
|
|
Felicita
|
IZVIRNO SPOROČILO: Janeja Men se je to dobesedno zdelo za na kruh dat. /.../ sam sem to zadevco kmalu skrila, ker se mi ni zdelo ravno "zdravo". Če je pa to na Nizozemskem nekaj vsakdanjega, potem jima bom pa mogoče še kdaj privoščila tale pisan kruh. kakšno razmišljanje. prej je blo nezdravo in bljak, ampak če je pa nekje drugje popularno (še na nizozemskem, pomisli!) je pa ok? kokrkoli, po opisu se mi zdi podobno pikovitu, ki se je pred leti dobil v granulah. ble so to take pisane mrvice, sladke, ki so se lahko nardile v pijačo al so se pa posule po čem (pa še vitamine so mele kao). mogoče se to še vedno dobi?
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: A katera pozna mrvice za na kruh? 26.8.2008 21:20:50
|
|
|
|
Janeja
|
IZVIRNO SPOROČILO: Felicita IZVIRNO SPOROČILO: Janeja Men se je to dobesedno zdelo za na kruh dat. /.../ sam sem to zadevco kmalu skrila, ker se mi ni zdelo ravno "zdravo". Če je pa to na Nizozemskem nekaj vsakdanjega, potem jima bom pa mogoče še kdaj privoščila tale pisan kruh. kakšno razmišljanje. prej je blo nezdravo in bljak, ampak če je pa nekje drugje popularno (še na nizozemskem, pomisli!) je pa ok? kokrkoli, po opisu se mi zdi podobno pikovitu, ki se je pred leti dobil v granulah. ble so to take pisane mrvice, sladke, ki so se lahko nardile v pijačo al so se pa posule po čem (pa še vitamine so mele kao). mogoče se to še vedno dobi? Felicita, mogoče sem res malo čudno napisala ampak v mislih sem imela predvsem to, da sama tega izdelka nisem poznala in še nikoli nisem slišala za njega. Je brez vsake deklaracije in sem pač mislila, da je tašča to od bog ve kje privlakla. Pač nisem imela dobrega občutka glede teh pisanih kroglic, ki pa so bile otrokoma zelo všeč. Glede na to, da zdaj vem, da naj bi bilo to nekje nekaj vsakdanjega in samo za nas pač neznanega, se mi zdi pa mogoče vseeno malo bolj sprejemljivo. Je pa čisto vseeno katera kultura oziroma država je to - zdaj je pač Nizozemska, ki jo čist mimogrede zelo dobro poznam in sem bila že večkrat tam, zato sem jo tudi izpostavila - važno, da je to preizkušen izdelek in ne nekaj čist umetnega, kakor mogoče izgleda na prvi pogled. Ni pa to nič podobno Pikovitu v granulah, ki sem ga sama včasih zelo rada jedla. Je bolj kot nek mehak kosmič oblit z raznobarvnimi prelivi.
|
|
|
|
RE: A katera pozna mrvice za na kruh? 26.8.2008 22:22:10
|
|
|
|
ZmajTolovaj
|
Uf, si ne predstavljam nekaj sladkega in kruh ... Še marmelade ne jem, nutelo pa samo z žlico direkt, brez kruha Otrokom pa verjamem da je všeč, ja.
|
|
RE: A katera pozna mrvice za na kruh? 27.8.2008 8:56:49
|
|
|
|
Mišni
|
To izgleda tako, samo da so potem te mrvice še v stotih različnih izvedbah, barvah in okusih: od živalic, kot eni kamni, črke, ...
|
|
RE: A katera pozna mrvice za na kruh? 27.8.2008 8:57:36
|
|
|
|
Mišni
|
< Sporočilo je popravil Mišni -- 27.8.2008 9:09:56 >
|
|
RE: A katera pozna mrvice za na kruh? 27.8.2008 18:20:54
|
|
|
|
Janeja
|
Mišni, tašči je ena kolegica te kuglce prinesla direkt iz Nizozemske tako, da ti tole nič ne bo pomagalo. Sorry!
|
|
|
|
RE: A katera pozna mrvice za na kruh? 27.8.2008 18:48:16
|
|
|
|
r1ta
|
Ja te reči imenujemo/jo hagel in muisjes (miške) ter vlokken in je res, da imajo otroci to radi na kruhu namazanem z maslom. Še sama si jih tu in tam privoščim. Nič slabega!
|
|
RE: A katera pozna mrvice za na kruh? 28.8.2008 10:22:24
|
|
|
|
Mišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: Janeja Mišni, tašči je ena kolegica te kuglce prinesla direkt iz Nizozemske tako, da ti tole nič ne bo pomagalo. Sorry! Ne razumem, kaj naj bi mi pomagalo. V bistvu samo sprašujem, če je to katera tu videla, pa če poznate Slovenci to. Ker jaz poznam , ker imamo eno malo koreninico tudi na Nizozemskem.
|
|
RE: A katera pozna mrvice za na kruh? 29.8.2008 23:18:58
|
|
|
|
Anonimen
|
Joj jaz bi pa tole jedla, pa drugače nisem sladkosneda. Samo tako fino zgleda ! Če bo katera kje zasledila, da jih prodajajo naj hitro javi. Še dobr, da imamo drugo leto namen obiskat Nizozemsko !
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki 7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Trmast otrok Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?