picola1
|
IZVIRNO SPOROČILO: ircica IZVIRNO SPOROČILO: picola1 [Rek Živi in pusti živeti si pa jaz razlagam tako, da pač starši naj počnejo s svojim otrokom kar pač želijo. In da kaj se imamo drugi za vtikovat v vzgojo drugih staršev. In ravno zato me je zanimalo do kje pa pustiti drugim da vzgajajo svoje otroke tako kot jih? Kje je treba poseči vmes in ali to tudi naredite (predvsem to zadnje me je zanimalo)? Kje več ne upoštevate tega reka? Glede na to, da ni sploh nobena (razen tebe) odgovorila na moje vprašanje, si jaz to razlagam (tudi) tako, da najraje pogledamo stran, ko se kaj takšnega dogaja...Ker itak ni naša stvar, ane? Živi in pusti živeti? Morda ti nobena ni odgovorila zato, ker je preskok s teme, kdaj pustiti otroka čez noč v zanesljivem varstvu na temo psihične ali fizične zlorabe res absurdno velik. Živi in pusti živeti je pri takih težavah čisto pametno vodilo. A bo otrok res vse živjenje stravmiran, ker ga mama ni pustila v varstvu pri letu in pol? Ali ker ga je? Ali ker ga oblači preveč/premalo/predrago/v grde barve? Ali ker hodi spat prezgodaj/prepozno? Kaj se ti res zdi, da je pri ljudeh, ki se vtikajo v take malenkosti, večja možnost, da bodo posegli vmes, kadar opazijo zlorabo? In da ti odgovorim s svojim mnenjem- vzgoja je v prvi vrsti stvar staršev. Zato komentiram vzgojo bližnjih le takrat, ko presodim, da s svojim ravnanjem lahko resno škodijo otroku. Pri nepoznanih sem še veliko bolj previdna, ker toliko slabše poznam situacijo. S toliko vprašanji se ubadamo glede svojih otrok. Ampak če realno premisliš, je vsaj polovica tega kompliciranje, ker imaš otroka pač rad in nanj veliko misliš. Se pa mi zdi pošteno, da pri vsaki mami predvidevam, da je premislila svoje možnosti in se odločila za najboljšo varianto za otroka in zase. In se ne kregam z njeno odločitvijo, če ne presodim, da resno ogroža otroka. Ma ja...itak...Sej sem že v prvem postu napisala, da bom skrenila s teme. Sem navajena iz enega drugega foruma, kjer se v eni temi velikokrat 'dogajata' dve ali pa celo tri debate, ki se razvijeta zaradi asociacij, ki se jih dobi na temo, o kateri se pogovarjamo.In tam je to čist ok in normalno. In jaz ful velikorat dobim razne asociacije tut tukaj (kjer je pač zaželjeno se držat teme) in včasih se mi pač ne da odpirat nove teme (ker vem, da se ne bo razvila neka huda debata) in pol kar bleknem tam v uni debati...(in pol me, jasno folk čukasto gleda o čem jaz bluzim... ) Izgelda, da se moram res tega odvadit.
< Sporočilo je popravil picola1 -- 12.9.2008 21:33:19 >
|