Postopek previjanja (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

Titty -> Postopek previjanja (8.3.2005 10:53:32)

A se vam da opisati kako previjate svoje dojenčke?

Jaz tako:
- plenica umazana dol
- če je pokakan,uporabim vlažilne robčke in nato sperem rito še z vodo, če je polulan pa uporabim samo vodo (voda vedno na koncu)
- rito posušim s prelikano tetra pleničko, ki jo imam vedno pri roki (tudi za slučaj,če se lih takrat polula)
- rito vedno namažem po vsakem previjanju
- in hopa nova plenička gor.

To je to. To pa sprašujem zato,ker sem zasledila že ogromno različnih načinov previjanja,pa tudi v materinskih šolah različno pokažejo (pri nas recimo izpostavljajo absolutno vodo,ker najmanj škodi občutljivi otroški koži in dokazano,nismo imeli še nobenega izpuščaja,alergij ipd.)

LP :rozica:

malika -> Postopek previjanja (8.3.2005 10:58:03)

Jaz že od samega začetka uporabljam robčke in nikoli ni bilo nobenega problema. Mislim, da nisem rite pred previjanjem nikoli umivala s vodo, ampak vedno robčki.

aka -> Postopek previjanja (8.3.2005 11:01:48)

Nas so v starševski šoli učili, da naj ne uporabljamo robčkov zaradi možnosti alergije. Prvič smo jih uporabili ne vem, pri recimo 4 mesecih.
Postopek pa tak,
1. plenica dol
2. robčki
3. voda
4. sušenje s fenom
5. mazanje s kremo
6. plenica gor

Vsem, morda kompliciram. :zmeden2:

urši* -> Postopek previjanja (8.3.2005 11:06:11)

js sem kak teden uporabljala vodo , pol pa kr robčke, pa ni nobenih problemov.
!
se pravi:
-plenica dol
-robčki
-krema
-plenica gor
lp

LIALIA -> Postopek previjanja (8.3.2005 11:11:25)

V glavnem vata in voda, robčke mamo za na pot in včasih, če je zelo pokakana, tudi doma, ampak jo pol vedno še z vodo umijem.
:duda:plenica dol
:duda:vsasih robčki
:duda:voda, voda, voda
:duda:hladilno mazilo
:duda:plenica gor

kaja11 -> Postopek previjanja (8.3.2005 11:12:29)

Pri nas:
planica dol
voda, vata
brisanje s prelikano tetra planico
krema
planica gor

Sem se tok navadila na vato in vodo, da sem ful smotana z robčki.... ko kam gremo uporabljam robčke... za pokakano rito jih ene 5 porabim:)-:)-:)-

BONI* -> Postopek previjanja (8.3.2005 12:11:10)

Jaz delam natanko tako, kot si opisala.

Lp, Boni

LIALIA -> Postopek previjanja (8.3.2005 12:24:01)

uuu, zdej vidim, da sem pred hladilnim mazilom pozabila napisat brisanje ritke z suhimi robčki.

JASNA D -> Postopek previjanja (8.3.2005 13:17:50)

;)Najprej pripravim brisačo na kavč
;)potem otroka na brisačo in umazano plenico dol
;)robčki
;)obrišem z brisačo
;)sveža plenica gor

Pri Marku sem uporabljalo hladilno kremo do starosti 16 mesecev, pri Ivani pa do starosti 1 mesec. Oba imata lepo rit, razen pri antibiotikih se rita malo "pokvari". Reši nas praška pasta, če pa so glivice, pa Canesten. Zvečer se kopata - pa ne vsak večer.

Mater smo umazanci....

Jasna

JASNA D -> Postopek previjanja (8.3.2005 13:18:43)

Aja - preden damo svežo plenico, pustimo rito, da se zlufta - kakih 10 minut, včasih več, včasih manj....

Jasna

Anja167 -> Postopek previjanja (8.3.2005 19:51:23)

Mi previjamo točno tako, kot ti, Titty, samo da zadnje čase pri točki 3 namesto tetra uporabljamo kaliko plenico, da ga ja ne praska. Ker se je nekaj časa nazaj, ko smo uporabljali še tamale tetra, pri pivnanju vedno nekaj jokcal... No, zdaj se pa rola po previjalni in mi vse dol meče.

Primoza -> Postopek previjanja (8.3.2005 19:55:30)

Dam dol plenico.
Če je normalno pokakan in ne razmazan, uporabim samo vlažilne robčke, nato namažem s kremo in novo plenico.

Stran: [1]