Obelix -> RE: Majčice 2009 (15.12.2008 10:19:38)
|
OliveOyl mi imamo megana. Smo zadovoljni, ker je prostora zadaj v prtljažniku zadosti, če ne boš imela ravno kakšnega štorastega trikolesnika. Mislim, da je karavan za pet člansko družino čisto funkcionalen avto. Če bi hoteli kaj ultra bolj udobnega, bi morali pa že prešaltati na kakšnega Espaca - meni to ni dišalo, ker si ne predstavlja, koliko prostora bi rabila, da bi tak avto lahko parkirala kje v centru. V materinsko šolo sem v prvi nosečnosti hodila v ljubljansko porosnišnico. Iskreno povedano, nisem tam izvedela čisto nič novega. Sva šla bolj zato, da je bil lahko partner zraven pri porodu. Ker o potrdilu naju je najprej vprašal, ko sem prišla rodit. Po mojem mnenju so predavanja preveč razvlečena, mogoče preveč enostransko pokažejo stvari, kot da je možno dojenčka kopati in previjati na samo en način. Premalo se pokaže pravilen handling, ki ga tudi sestre na oddelkih ne obvladajo in dojenčke vzdugujejo premetavajo kot vreče. Jaz na to nisem bila pozorna, dokler nisem z otroki začela hoditi v razvojno in mi je tam kazala in razlagala možne posledice nepravilnega handlinga. Tudi sam porod so po mojem mnenju opisali preveč razvlečeno in medicinsko. Je pa seveda ful odvisno, katera predavateljica je - ene so bolj dinamične in zanimive kot druge. Jaz mislim, da punce, ki veliko berejo revije in brskajo po internetu, ne rabijo te klasične materinske šole. Prvi dan mi je ena starejša pediatrinja rekla, da se mora vsaka mama najprej zanesti na svoj instinkt, ker mama vedno ve kdaj in če kaj je narobe z njenim otročičkom. Tega sem se probala držati in to vedno povem puncam, ki so prvič mame in zmedene v poplavi nasvetov. Mama vedno ve, kaj je nabolje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] lananai - lušten voziček, za ugodno ceno. A se da košara potem spremeniti v vrečo za nogice?
|
|
|
|