rozcaa -> RE: Majčice 2009 (16.9.2008 16:39:59)
|
Lalica1..ko sem prebrala tvoj post sem sla takoj se mal pobrkljat po netu, ker o tem prej se nisem razmisljala in poglej, kaj sem nasla.. Drgnjejnja bradavic in mazanja z oljem se že vrsto let sploh ne priporoča ampak celo zelo odsvetuje! Bradavic torej NI POTREBNO utrjevati. Bradavice morajo biti mehke in voljne za usteca vašega dojenčka. Če so bradavice ranjene v času dojenja, je v 98% vzrok v NEPRAVILNEM pristavljanju in sesanju dojenčka. Nekateri ostali vzroki so lahko: pretesen modrček, prsne blazinice (ki so idealno gojišče za rast bakterij in gljivic), preveč umivanja z milom (zadostuje samo voda), razne kreme ki onemogočajo naravno sposobnost kože, da se vlaži in maže iz žlez, ki so temu namenjene na areoli,... Poleg tega se z drgnjenjem odstranjuje naravni zaščitni sloj, ki ga naredijo žleze na areoli in je koža potem še bolj izsušena in občutljiva. Bradavice torej pustite takšne, kakršne so. V zadnjih mesecih nosečnosti kakršnokoli utrjevanje sploh ni priporočljivo, saj z drgnjenjem bradavic (preko hormonov) stimulirate krčenje maternice in lahko pospešite prezgodnji porod.
|
|
|
|