totimato
|
Rori je mlad rdeč dirkalni avto, ki ima na pokrovu številko 1 in živi na dirkališču Srebrna steza. Rad pomaga drugim, obožuje zabavo, je poln energije in vedno dobre volje. Ima velikega oboževalca - mojega sina. In tako, pokupli smo vse Rori junake kaj se jih je dalo kupiti (razen Sisi, ki jo lovim po eBayu), ampak dirkalniki svojega doma niso imeli. Tako sva se najprej skupaj, nato pa samo jaz, lotila izdelave dirkališča. Ker zadeva ne bo aktualna dolgo, je izbran material preprost: karton, barve, belo lepilo, sledi kaširanja. V prvem koraku sem ocenil koliko prostora v dnevni sobi smo pripravljeni žrtvovati in pridobil kartonsko podlago (sploščena škatla, obe strani zalepljeni, da se ne ločujeta). V želji, da mu predstavim pojem planiranja, sva z barvico narisala kako bi naj dirkališče izgledalo. Par dni smo skupno rezali in lepili karton na podlago in na narisano šablono. Izgledalo je takole: Mogoče bo koga zbodla situacija v spodnjem desnem kotu. Tisto so sledi prilepljenega drevesa, ki ni prenesla testiranja (igranja). Drevo smo nanovo posadili. Naslednji korak (sin je bolj gledal) je bil zapolniti manjše luknje in grbine. To sem storil s mešanico moka:sol:voda v takšnem razmerju, da je bilo podobno kitu. Ni se obneslo najbolje (na cesti, bankine) je pa lepo zapolnilo karton (ograja). Nato sem vse poškropil s plastjo razredčenega belega lepila, da je celotno dirkališče postalo trdnejše. Nekaj stvari sem pokaširal, da sem dosegel zapolnitev nekaterih delov, dosegel ponekod večjo trdnost in dodal ponekod malo teksture. S kaširanjem se tudi izdelal grmovje. Tako. osnova je tukaj, lahko pričnemo z barvanjem. Asfalt je siv, oz. temen. V risanki je rožnat, kar glavni gradbeni izvajalec (jaz) ni odobril. Nismo želeli, da bi prevladovala morbidno siva, zato sem cestišče pobarval srebrno. Uporabil sem šprej, kar se je izkazalo kot napaka (ampak ne huda), saj se kasneje tempera na nekaterih mestih ni hotela dobro prijeti. Izvajalec gradbenih del je nadaljeval z barvanjem dirkališča, uporabljena tempera: Moram povedati, da je v tej točki stvar postajala precej težka, saj je naročnik gradbenih del zelo vztrajal pri konstantnem testiranju kvalitete gradnje in nekajkrat niti ni dovoljeval, da se barva posuši. Dogodki s SCTjem in določenim predorom očitno škodijo vsem v gradbeni panogi. Po nekaj sanacijah sem izdelal tudi nalepke določenih elementov, ki sem jih na dirkališče prilepil (gasilni aparati, škatla z orodjem, plakati na garaži, oznake za dirkalnike v garaži in delavnica, vrata na drevesu). Na koncu sem celotno dirkališče pošprejal z brezbarvnim mat lakom (odlično se zaščitijo nalepke in tempera) - 2 sloja. Pa še trdnost se poveča. Edino kaj še manjka je krošnja drevesa, ki pa mora biti izdelana kot pokrov, saj v tem drevesu prebiva zajec z rolko (viden kako se na drevo naslanja) in precejkrat gre v in iz njega... Naknadno bo še dodano pristajališče za helikopter - kot nalepka na drugem delu strehe garaže - Heli že čaka v omari, na bližajoč rojstni dan. Pri izdelavi sem si precej pomagal s: http://www.roarytheracingcar.com/ Na kakršna koli vprašanja bom z veseljem odgovoril. lp
< Sporočilo je popravil totimato -- 25.8.2008 13:12:42 >
|