dnevno spanje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


sabina34 -> dnevno spanje (25.8.2008 10:24:05)

pozdravljeni, moja 10 mesecna puncka veselo kobaca, a nastal je problem pri spanju podnevi, saj noce zaspati ne s steklenicko (ponavadi jo je ze med hranjenjem zmanjkalo), ko pa jo polozim v posteljico, se usede in "telovadi" in se sprehaja po posteljici, ceprav komaj gleda in je vsa utrujena, se ne da. Poskusala sem jo ze uspavati v narocju, a se upira in zeli biti pokonci. to vcasih traja tudi po celo uro in je ne zmanjka. kaj ste ve naredile?

hvala in lep pozdrav
sabina




Naja30 -> RE: dnevno spanje (25.8.2008 13:59:50)

Naša je imela obdobje upiranja spanja pri cca 1 letu. Dolgo sem se trudila, preden sem ugotovila, da rabi pač nekaj časa, da zaspi, zato sem jo pustila v posteljici in po cca pol ure je zaspala. Še zdaj, pa je stara 21m, rabi kar nekaj časa, da zaspi. Očitno se ji toliko dogaja, da mora mala glavica prej vse premlet.
Sem pa vztrajala pri spanju. Tako mali otrok rabi dnevno spanje.




Sandra* -> RE: dnevno spanje (25.8.2008 14:16:32)

Jaz sem ga pustla v postelji, da je mal raziskoval, potem pa je omagal. Bolj veselo je potem, ko ti spleza ven, ko ga moreš ene 10krat nazaj nest. Men sedaj pri dveh letih še vedno hodi spat, pa se včasih kar namatrava, da zaspi, ampak sem vztrajna, ker rabi spanje.

daj jo v posteljico, cg z uspavankami in pojdi ven iz sobe, bo hitro zaspala. Veliko uspeha!




tanci29 -> RE: dnevno spanje (25.8.2008 15:09:32)

jaz ga odnesem v posteljico, prižgem cd z mirno muziko, zaprem okna da nima hrupa in grem ven iz sobe. nekaj časa motovili po posteljici potem pa zaspi. če bi bila jaz zraven in ga uspavala mi nebi uspelo, ker bi hotel ven.




Stran: [1]