streptokok B (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

N.SI -> streptokok B (25.8.2008 8:56:19)

Zdravo, zanima me, ali ste se odločile za tale samoplačniški pregled (a la odvzem brisa) za ugotavljanje prisotnosti bakterije streptokok B - ali je pozitiven ali negativen? I če da, koliko stane?

Jaz se nekako še odločam, baje se pa dela med 35. in 37. tednom...

Hvala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

evica23 -> RE: streptokok B (25.8.2008 9:02:04)

Pozdravljena,
v prvi nosešnosti sem ga naredila in sedaj v drugi ga imam tudi namen naredit. Jaz zem plačala tam okoli 10 eur nevem točno. Bil pa je na srečo nagativen. To je dobro da narediš zaradi otroka, ker je on v večji nevarnosti ko se rodi kakor ti. Tebi to praktično nič ne škodi, otrok pa lahko baje tudi umre če ni pravilno zdravljen.

Kranjcanka -> RE: streptokok B (25.8.2008 10:36:53)

JAz 2 leti nazaj nisem nic placala. Bi pa, ce bi bilo treba.

Lp

mišk -> RE: streptokok B (25.8.2008 10:41:24)

V prvi nosečnosti sem imela enkrat paniko, ker sem imela zelo hudo vnetje, mislila pa sem, da mi voda odteka. Takrat so mi naredili tudi test za streptokok B in je bil pozitiven! Ob porodu sem dobila antibiotik in tudi hčerkica ga je dobila takoj po rojstvu. Vse je bilo v redu.
Ko bom v drugo noseča bom definitivno naredila samoplačniški test, pa ni važno kolk stane! Res ne razumem, zakaj ni obvezen in brezplačen za vse nosečnice, če pa je tako nevarna ta bakterija in se kar pogosto pojavlja![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Taula -> RE: streptokok B (25.8.2008 13:18:20)

Sem ja. Stal je 35 evrov-aprila, ker ga zavarovalnica ne krije več. V drugo ga bom tudi.

Lea2007 -> RE: streptokok B (25.8.2008 17:08:56)

Meni ga je g naredila...Hvala Bogu, da sem vztrajala, ker je bil pozitiven, pa nisem mela nikoli nobenih težav, nikoli nobenega vnetja, nič od nič.
Upam, da bo pri porodu vse ok. Imam pa v MK na veliko napisano SB pozitivna.

N _ B -> RE: streptokok B (25.8.2008 17:17:36)

Prvič mi ga niso uspeli naredit, ker so mi predčasno naredili CR, drugič mi ga je g naredil brez vprašanj in brezplačno ob sprejemu v porodnišnico.

pikapoka315 -> RE: streptokok B (25.8.2008 21:08:35)

Meni ga je G naredila pred enim tednom v LJ... izid neg.... plačala nisem nič....

lp

Stran: [1]