|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dviganje otroka
24.8.2008 19:22:24   
Anonimen
user posted image naš mali je star 4 leta.jaz pa noseča 3 mesece.zanima me če vi vaše user posted image  dvigujete?jaz samo če v auto zaspi pa ga potem notri nesem,ali če pred tv zaspi da ga v sobo nesem.nič mi ni,ampak mi je kolegica povedala da bi lahko začela krvaveti in bi imela splav?!!user posted image vaša mnenja?mali ima 20kg
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dviganje otroka
24.8.2008 19:34:21   
piamaria
skoraj ne.Pomeni, če paziš in dviguješ otroka z rokami brez trebušne prepone ni nikakršne možnosti za splav.....če bi...potem bi že do 10t šlo, če bi imela tako rahel mat.vrat.user posted image
Mislim, da ne.
Pušenjak pravi, da je to....neumnost, če nisi rizično noseča, kar povejo že na prvem pregledu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.8.2008 23:08:07   
ČebelicaMaja
Jaz sem 2 dni pred PDP, moja čmrla je stara 2l, 4m- cca 14 kg- pa jo vseskozi dvigujem- še vedno, le bolj previdno, pravilno in počasi...

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu piamaria)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.8.2008 23:10:24   
ČebelicaMaja
aja, sem bila tudi jaz pri Pušenjaku na morfologiji in sem ga to spraševala, pa je tudi rekel, če mat. vrat ni skrajšan in nosečnost normalno poteka- če je torej vse v redu - potem pri pravilnem dvigovanju ni panike....

Življenje je plamen, ki dogoreva, toda vsakič, ko se rodi otrok, znova zažari. (George Bernard Shaw)

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.8.2008 1:03:05   
TiaSara
Poznam nosečko, ki je tudi celo nosečnost normalno prenašala triletnika, pa se je začela prekmalu odpirati. Potem je pa počivala in prišla vse od PDP-ja. Saj ne rečem, ko je treba, pač neseš, ampak če pa ni treba, pa se je po mojem mnenju vseeno bolje izogniti. 

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.8.2008 7:18:46   
gbranka
pozdrav še z moje strani.

se s puncami pred mano kar strinjam. Toda ti  misliš samo na otroka v maternici. Ali z dvigovanjem težkih bremen škodiš samo otroku? Kaj pa ti? Si nase kaj pomislila? V nosčnosti si pridelamo kar nekaj bolečin, ki nam ostanejo za celo žibljenje. S tem imam v mislih križ.

mene po prvi nosečnosti ni nič bolel križ. Po drugi pa je bilo drugače. Še vedno imam težave z bolečinami v križu. Sem pa delala vse, nič kaj dosti se nisem pazila, imela skoraj tri letnega otroka in ga tud prenašala....

Sedaj v tretje skušam biti spet previdnejša. Kajti telo noseče ženske ni namenjeno dvigovanju težkih bremen....

lp
Branka

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.8.2008 8:46:22   
katjuša79
naj še jaz napišem svoje mnenje. Tudi jaz sem mamica 3 letnika in tretjič noseča. pri drugi nosečnosti sem tudi jaz prenšala nosla in vzdigovala starejšega otroka ter si posledično nakopala kar nekaj težav (bolečina v križur, uhajanje vode, ponižanje maternice pa še končalo se ni tako kot bi si želelauser posted image ). sedaj sem bolj previdna in malčku razložim, da ga pač nemorem vzdigovati,se pa lahko pocartama.... nošenje in vzdigovanje pa prepustim atiju. Če slučajno v avtu zaspi (kar je zelo pogosto) pa pokličem koga drugega na pomoč ,če atija ni doma.

Skratka vsaka ve zase, menim pa da prenašanje teških bremen ni tako nedolžno kot nekateri mislimo, je pa res, da je otroku težko razložiti da ga kar naenkrat ne moreš več vzdigniti, počel brez problema. Potrebno je paziti tudi nase in na otročička ki raste v tebi

(odgovor članu gbranka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.8.2008 10:34:43   
gbranka
jaz imam po svoje sedaj srečo, ker sta moja pikca ž velika. stara sta namreč 8 in 5 let. Dobro vesta, da rabim več počitka, da ju ne smem dvigovat,... pogosto se tudi dogaja, da mi kakšno stvar ona dva pomagata prenesti. Seveda, če ni pretežko. Se sama ponudita. to je ena izmed dobrih strani pr malo večji starostni razliki otrok.

Se pa namesto dvigovanja cartamo, pa ko smo v vodi (morje, toplice) takrat si pa privoščimo. takrat pa se veselo prenašamo naokrog, saj sta v vodi peresno lahka.

Res se ni pretirano za "hecat" z prenašanjem težjih bremen.

Mene je skrbelo v trgovinah. Do petega meseca se mi praktično ni poznalo da sem noseča. In sem se morala pač sama pazit. Nikoli mi ni nihče ponudil pomoči.

lp
Branka

(odgovor članu katjuša79)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.8.2008 20:53:04   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: katjuša79

naj še jaz napišem svoje mnenje. Tudi jaz sem mamica 3 letnika in tretjič noseča. pri drugi nosečnosti sem tudi jaz prenšala nosla in vzdigovala starejšega otroka ter si posledično nakopala kar nekaj težav (bolečina v križur, uhajanje vode, ponižanje maternice pa še končalo se ni tako kot bi si želelauser posted image ). sedaj sem bolj previdna in malčku razložim, da ga pač nemorem vzdigovati,se pa lahko pocartama.... nošenje in vzdigovanje pa prepustim atiju. Če slučajno v avtu zaspi (kar je zelo pogosto) pa pokličem koga drugega na pomoč ,če atija ni doma.

Skratka vsaka ve zase, menim pa da prenašanje teških bremen ni tako nedolžno kot nekateri mislimo, je pa res, da je otroku težko razložiti da ga kar naenkrat ne moreš več vzdigniti, počel brez problema. Potrebno je paziti tudi nase in na otročička ki raste v tebi

Se v celoti strinjam z napisanim. Ni nujen samo splav v prvih mesecih, lahko si še kaj drugega kasneje nakoplješ. Jaz zelo pazim. Ne bom rekla, da svoje 20m hčerke ne dvigujem, je pa to res kadar moža ni v bližini. Tudi da sedi na stolu za mizo sem jo navadila, ko sem ponovno zanosila in pručka je naš reden spremljevalec.user posted image

(odgovor članu katjuša79)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?