Felicita -> plavanje - oblikovanje telesa (24.8.2008 14:50:46)
|
No, pri 20 in kusur letih se mi je zarad preveč dela in posledičnega pomanjkanja časa nabrala kar konkretna zaloga maščobe, predvsem po stegnih in riti. In ker nekak ne mislm met preveč kil (vsaj ne tok kot jih mam trenutno) v mojih najlepših letih, sem se namest za dieto odločla za mal rekreacije. kot sem že v drugi temi pisala, sem neki časa tekla (mislm da je blo 3 tedne), potem so se pa spet začeli pojavljat problemi s kolenom - posledice stare poškodbe. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] potem je tut rolanje za neki časa odpadlo, poleg tega mi gre rolanje počasi na živce, ker nimam nobene pametne poti oz. samo precej prometne poti brez pločnikov. Kolesa nimam in tut kolesarjenje mi ni preveč pr srcu iz istega razloga kot rolanje. Pa sem zdej začela mal plavat. zaenkrat bolj 'u izi', da naberem mal kondicije, pa še gužva je na zunanjih bazenih trenutno. mam si pa namen kupit letno karto za tivoli al pa kranj, tko da bi potem hodila npr. 3x na teden. Zdej me pa zanima - vem da nej bi vsako miganje kuril maščobe, ampak plavanje? mislm, ko stopim iz bazena me bolijo mišice hrbta (kar je še dodatna prednost - tudi poškodba, zaradi katere morm okrepit mišice in izboljšat držo), rok in nog (predvsem rame in notranje mišice stegen), tko da neki očitno se dogaja, samo je to dovolj za neko oblikovanje postave oz. celo hujšanje? Šlo bi pa to predvsem za vzdržljivostno plavanje (nabiranje dolžin), ne toliko za neke šprinte, pa večinoma bi plavala kr žabo, ker v ostalih slogih nisem ravno podkovana...
|
|
|
|