recepti z mlekom v prahu (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj

Sporočilo

kajajaka -> recepti z mlekom v prahu (23.8.2008 19:31:48)

Živjo!
Ker naša punčka ne mara Aptamil Comfort mleka, imam približno 300g neporabljenega. Ker smrdi (kot večina adaptiranih mlekcev, ga niti mačke nočejo piti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].) 
Vem, da se nekatere sladice delajo z mlekom v prahu, a nimam receptov. Zdi se mi, da sem slišala za domači rafaelo... Če ima katera dober recept, se priporočam.
lp

ajdaN -> RE: recepti z mlekom v prahu (23.8.2008 21:07:54)

Adaptirano mleko NI isto kot mleko v prahu! Mleko v prahu je tako kot neki kosmiči (kot recimo nekatere otroške kašice). Aptamil lahko komu podariš ali ga pa vržeš stran. Za pecivo sigurno ne bo dober.

kajajaka -> RE: recepti z mlekom v prahu (24.8.2008 14:27:46)

o, pa je dober, ker sem jedla eno pecivo enkrat pri kolegici, ki ji je AM ostal od otroka... Ampak nima več recepta...

Razlika je le v dodanih mineralih in vitaminih - osnova je pa ista - kravje mleko oz. sladka sirotka in laktoza.

Saj, če bi imela konkretno količino, bi ga podarila, tako pa bi poštnina presegla vrednost... LP

cukr07 -> RE: recepti z mlekom v prahu (24.8.2008 17:55:02)

RAFAELO:

Potrebuješ:
- 30 dag sladkorja,
- 1,5 dl vode,
- 25 dag margarine,
- 20 dag kokosove moke,
- 40 dag mleka v prahu,
- cela mandljeva jedrca

Sladkor in vodo prekuhaj in ohladi. Margarino, kokosovo moko in mleko v prahu zmešaj skupaj in prilij ohlajeno prekuhano vodo s sladkorjem. Zmešaj v gladko maso in jo za 1 - 2 uri postavi v hladilnik. Nato oblikuj kroglice, v sredino daj eno mandljevo jedrce in povaljaj v kokosovi moki.

Stran: [1]