|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   za vzgojiteljice
23.8.2008 13:09:23   
livia
Zanima me, ali vzgojiteljice (in pomočnice, seveda) v vrtcih, ko otrok lula na kahlo ali školjko obrišete spolovilo s toalet papirjem, ali je to odvisno od vsake posameznice ali od zahteve starša? Kakšna je torej praksa?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: za vzgojiteljice
23.8.2008 15:04:56   
Naja30
Navaja se jih na samostojno brisanje. Pri 2l to že po večini kar znajo. Naučijo jih pa v bistvu starši.
Če ne znajo, jim pa seveda vzojiteljica pomaga.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.8.2008 15:52:30   
* Mateja *
Pr nas jim rito še brišemo, ne pa vsem. Smo heterogena skupina, tako da mlajšim še mi obrišemo, starejši si pa znajo sami.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.8.2008 16:49:33   
Pi-kica 1
Delam v najstarejši skupini, tako da so otroci pri opravljanju telesnih potreb že dokaj samostojni. Pri opravljanju velike potrebe jim po potrebi pomagam, v glavnem pa že vse opravijo sami. Po opravljanju male potrebe pa tudi v mlajših skupinah ni praksa, da bi jim brisali spolovila. Če pa kakšen otrok izrazi željo, pa seveda dobi papirček

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.8.2008 19:39:09   
Seven*
Lubi bog, vzgojiteljice niso vsemogočne. Kaj vse ljudje pričakujejo..

Mogoče sem pa čudna, da je meni edino pomembno to, da se ima moj otrok fajn. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Gospa sem.

(odgovor članu Pi-kica 1)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.8.2008 19:53:58   
Anonimen
Ja, eni starši so pač nemogoči kar se pričakovanj tiče.
Osebno obrišem otroka tako po mali kot po veliki potrebi ne glede na njegovo starost. Je pa res, da ta veliki gredo lulat sami in jih ne nadziramo, ali se obrišejo ali ne.

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
24.8.2008 21:04:45   
Dashenka
V našem vrtcu jim rite in lulike brišejo vse dokler tega otroci sami ne osvojijo. Pozimi jim tudi nosove brišejo sproti.
Pa jih ni treba nič ekstra prosit za to. 

Po vsem napisenem ugotavljem, da imamo veliko srečo z izbiro vrtca.

(odgovor članu livia)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.8.2008 22:13:15   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: Seven RR

Mogoče sem pa čudna, da je meni edino pomembno to, da se ima moj otrok fajn. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Zelo dobro napisano in tudi sama upam samo to, kar si napisala v tretjem stavku.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.8.2008 15:02:18   
sazi

Jaz pa tega odgovora ne razumem. Sama sem kot varuška (privat in ne v vrtcu) vedno brisala ritke. Moj 2 letnik tega niti slučajno ne obvlada. Kakšna čudna pričakovanja pa imamo starši? Jaz ne vem, kako se ima otrok v vrtcu lahko fajn, če ima neobrisano pokakano rit, ker tega pač vzgojiteljica ne počneuser posted image

Ok, razumem, da komu ni razumljivo, da otroci tega ne obladajo in se jim zdijo taka pričakovanja neutemeljena, ampak tak odgovor s kopicouser posted image  in zgražanja, mi je pa čisto mimo.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
1.9.2008 12:17:24   
coko
Vse je odvisno od starosti otroka in njegove sposobnosti. Ponavadi si dvoletnik že zna obrisati luliko (deklica), fantki si ponavadi lulčkov ne brišejo (so tudi izjeme). Tako da me tega ne počnemo. Obvezno pa jim obrišemo pokakano ritko.
Mislim, da vse vzgojiteljice obrišejo pokakane ritke. Sploh v mlajših skupinah. V starejših skupinah oz. pred vstopom v šolo pa nekateri otroci to znajo že sami in tudi ne želijo pomoči.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.9.2008 16:55:41   
mandarinka

Seveda pričakujem, da bo vzgojiteljica mojemu otroku "brisala rit" dokler tega ne bo znal sam in se mi to ne zdi nič "vsemogočnega". Enako kot pričakujem, da ga bo potolažila ko bo jokal, da mu bo dala piti če bo žejen, da bo pazila, da se mu kaj ne zgodi, da ga bo tudi kaj novega naučila. Vse to naj bi bilo delo vzgojiteljice.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.9.2008 17:47:12   
Anonimen
Sem vzgojiteljica in po mojih izkušnjah veliko vzgojiteljic tega ne počne dovolj dobro, čeprav je meni pri otroku najpomembnejša nega (torej obrisano spolovilo, čisti noski, dobro oblečeni otroci...), prej kot raznorazne dejavnosti po kurikulumu itd.

(odgovor članu mandarinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
9.9.2008 19:56:03   
Naja30
IZVIRNO SPOROČILO: sazi

Jaz pa tega odgovora ne razumem. Sama sem kot varuška (privat in ne v vrtcu) vedno brisala ritke. Moj 2 letnik tega niti slučajno ne obvlada. Kakšna čudna pričakovanja pa imamo starši? Jaz ne vem, kako se ima otrok v vrtcu lahko fajn, če ima neobrisano pokakano rit, ker tega pač vzgojiteljica ne počneuser posted image

Ok, razumem, da komu ni razumljivo, da otroci tega ne obladajo in se jim zdijo taka pričakovanja neutemeljena, ampak tak odgovor s kopicouser posted image  in zgražanja, mi je pa čisto mimo.

Po moje se vsa debata nanaša na brisanje spolovila, ne ritke. Če otrok gre na veliko potrebo, mu jasno obrišeš ritko. user posted image  Sploh mi ni padlo na pamet, da bi kdo pomislil, da mu riti ne bi obrisala? user posted image
Če se to kje dogaja, je pa res žalostno.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako organizirati nepozaben rojstni dan za...
Organiziran rojstni dan za otroke je lahko nepozaben dogodek, ki razbremeni starše in poskrbi za veselje otrok. Izberite...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?