porodniška, stan. krediti, s.p. (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Romana-12 -> porodniška, stan. krediti, s.p. (7.3.2005 21:23:27)

Punce pozdravljene!

Imam nekaj vprašanj. Če imate kakršnokoli informacijo, se priporočam:

1. Ali je za obračunavanje porodniške vseeno ali si zaposlen za določen ali nedoločen čas?

2.Ali se lahko dobi stanovanjski kredit, če si zaposlen za določen čas? Kako je s stanovanjskimi krediti, če si s.p.?

3. Kako je s samozaposlovanjem? s.p.? Slišala sem, da obstajajo celo neka sredstva za podporo, ce se odlocis za s.p.? Ali katera od vas ve kaj več o tem oziroma, kje si o tem lahko kaj preberem?

Hvala vsem za odgovore, Romana

Nogavička -> porodniška, stan. krediti, s.p. (7.3.2005 21:43:25)

Odgovori:
1. vseeno
2. če si zaposlen za določen čas - jaz nisem našla banke, ki bi mi dala kredit (to je bilo pred 7. leti - mogoče se zdaj že da); pri s.p. - gledajo bonitete oz. dobiček
3. Pokliči na Zavod za zaposlovanje.

L.p.:rozica:

Tea

frutka_ -> porodniška, stan. krediti, s.p. (7.3.2005 22:35:43)

TeaD ti je že odgovorila.:bravo:

1.Porodniška pripada vsaki ženski, zaposleni ali nezaposleni.

2.Midva kljub temu, da sva bila zaposlena nisva mogla dobiti krede pa sva šla v lizing varianto. Razmisli morda o tej možnosti.

3. Nimam polma.

LP

mala maja -> porodniška, stan. krediti, s.p. (7.3.2005 23:00:34)

1. porodniška pripada vsaki neglede na to ali je zaposlena za določen ali nedoločen čas.
Če nisi v službi ti pripada za dobo porodniške starševsko nadomestilo.

2. pravkar čakam na odobritev stan. krdita. Ni banke ki bi dala kredit če si zaposlen pri s.p (pa naj bo za nedoločen čas) ali pri manjšem d.o.o.-ju. Sama sem dobila kredit na gorenski banki(ubistvu tam so se sploh hoteli pogovarjati z menoj)
Če nima prosilec službe za nedoločen čas pozabi na kredit.
HYPO leasing daje stanovanjske leasinge. Prav tako na podlagi predračunov. Ne dobiš pa nič v gotovini. Oni ti dajo leasing za nakup ali gradnjo. Dobiš ga v višini do 70% vrednosti nepremičnine.

3. Zavod financira mislim da prispevke za plačo,za čas enega leta. Mislim da je pogoj da si na zavodu najmanj 6 mesecev. Je pa tako(vsaj bilo je pred 4 leti) da ti oni denar ne dajo. Oni ti na podlagi nekih obrazcev nekaj plačujejo, pa še na neke čudne seminarje moraš hodit. Meni se pred 4 leti ni spalčalo niti toliko da bi delodajalcu plačali prispevke. Pozanimaj se na zavodu.

Stran: [1]