Biba74 -> polovičen delovni čas-zakon (7.3.2005 21:25:46)
|
Punce hvala zaenkrat! To, da ti je delodajalaec dolžan omogočiti polovičen del. čas, sem na forumu delovno pravo prebrala tudi sama, samo me zanima kje to piše, ker pri mojem delodajalcu (javni zavod!!!) se je treba borit tudi za vse zakonsko določene pravice in takrat je treba imet vse črno na belem. Na CSD-ju bom pa vsekakor povprašala o vseh podrobnostih te ugodnosti, pol bomo pa vidli, kako/če znese. Časa je še več kot dovolj, ampak trenutno imam ravno čas razmišljat o takih rečeh... Pa še nekaj, kar bo najbrž zanimalo še katero, ki je na bolniški pred porodniško. Od kolegic in na forumu delovno pravo sem slišala tudi, da ti po več kot treh mesecih bolniške pripada solidarnostna pomoč (v višini ene minimalne ali povprečene SLO plače-ne vem točno)!!! Je tukaj katera, ki dela v šolstvu in je to možnost izkoristila? Namreč v kolektivni pogodbi za VIZ piše, da si do tega upravičen v primeru "daljše bolezni", pa me zanima koliko je za šolnike "daljša bolezen" (tri mesece kot drugod ali več). Vaše izkušnje????? Hvala!
|
|
|
|