Gina -> RE: že tretji mesec najnižja osebna ocena (22.8.2008 17:20:12)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Mišni IZVIRNO SPOROČILO: Ronči Pri nas imamo plačo pogojeno z osebno oceno. Kriteriji pa so [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley11.gif[/image] , nerealni in zelo čudno zastavljeni. Ja, saj po moje je povsod, kje "osebna ocena" obstaja, tako. Je temu namenjena. Se strinjam. Če imaš že itak najnižjo oceno, nimaš prav čist ničesar za izgubit. Če hočeš, da te spoštuje, lahko narediš dve reči. Lahko mu ful v rit lezeš, lahko pa se tolk zase postaviš, da se te mal ustraši. Lahko pa narediš kombinacijo obojega, kar te bo skoraj zihr pripeljalo do tega, da bo naslednji mesec vsaj malo razmislil, kakšno oceno ti bo dal. Lahko mu napišeš čez vikend seznam vseh pomembnih reči, ki si jih zadnja leta za firmo naredila (jaz sem enkrat v navalu jeze zaradi ene grde krivice na tak način stipkala 3 goste strani, na koncu ugotovila, da moj šef ni imel sploh pojma, da jaz vse to delam, ker se mu vse zdi samo po sebi umevno, da je to kar narejeno samo od sebe, v resnici pa te reči celo po naši kp štejejo celo za točke, ne le za redno in dobro delo) MOraš vedeti da se vedno stimulira ljudi, ki so šefovi prijatelji ali ki firmi s kakimi projekti prinašajo dodaten denar, od katerega imajo potem šefi koristi - četudi redno delo naredijo slabo ali ga sploh ne. Vse ostalo, sprotno delo, še tolk zahtevno in še v tako velikem ali povečanem obsegu ne šteje nič. Dobre točke dobijo tudi tisti, ki šefom razlagajo kaj vse delajo in to na dolgo in široko, ki delajo analize svojega dela. Če te je še vedno strah, ne vem sicer česa, kliči na svoj sindikat, kaj ti je storiti. Ponekod v takih primerih pomagajo, saj razvrščanje delavca stalno na najmanjšo stimulacijo kaže na nesposobnega šefa.
|
|
|
|