Janey -> RE: Februarski sončki - 5. del (20.9.2008 20:40:21)
|
Jogurtovi prepognjenci 1 jogurt 1 margarina in pol 1/2 moke vanilijin sladkor pecilni prašek Vse sestavine zmešamo, testo zvaljamo, če je premehko še malo pomokamo, nato izrezujemo kroge z modelčkom. Lahko si pomagamo s kakšnim pokrovčkom ali kozarcem, v sredino kroga damo malo marmelade in kroge prepognemo ter zarobimo z vilicami, piškote lepo zapečemo, pečene posujemo s sladkorjem v prahu. Pečemo 15 minut na 180 stopinjah. Nikolausi 250 g masla pensto vmešaj s 200 g sladkorja, 3 rumenjake, 1 žlica kiske smetane, vaniljiev sladkor, limonina lupina,300 g moke, ščep pecilnega praška, 100 g kokos moke,100 g sesekljanih mandljev ( orehov, lešnikov ), 100 g rozin in100 g arancinov. Na peki papir polagaj z žličko majhne kupčke in peči pri 180oC pribl. 10-12 minut. Čokoladni ježki : biskvitno testo čokoladna "polivka" orehi, lešniki ali nič (poi želji) kokos Specite osnoven biskvit. Ko je pečen in ohlajen, ga razdrobite na majhne koščke. Čez polijte gosto čokoladno polivko ( recimo, da 250g mešane čokolade - temna in svetla, 25g masla, mleko), dodajte mlete orehe ali lešnike. Gostota mora biti ravno pravšnja, ker morate oblikovat malo večje kroglice. Povaljajte v kokosu. Bajadera : 30 dag kristalnega sladkorja 9 žlic vode 25 dag margarine 20 dag mletih keksov (albert) 20 dag mletih orehov 5 dag jedilne mlete čokolade gorenjka Čokoladna glazura: 1 dl smetane za kavo 10 dag mlete čokolade žlička masla Sladkor in vodo daš v večji lonec in pustiš, da zavre. Dodaš margarino in mešaš, da se stopi. V to daš mlete kekse in orehe ter dobro zmešaš. Polovico mase daš v drugi lonec. V prvo polovico mase daš mleto čokolado in dobro zmešaš. V manjši pekač daš prvo polovico mase in jo zravnaš, tako da je ravna plošča. Na to maso daš drugo, svetlo maso in jo tudi lepo zravnaš. Nato poliješ čez čokoladno glazuro in pustiš, da se ohladi. Režeš lahko poljubno, na rezine, kocke idr. Smetano daš v lonček, segreješ, da bo vroča, dodaš mleto čokolado (ne sme vreti), na malem ognju mešaš. Ko se čokolada dobro stopi in je masa gladka, dodaš maslo in odstaviš od ognja, mešaš, da se maslo lepo stopi in se malce ohladi in počasi strjuje. Poliješ na maso v pekaču in počakaš, da se strdi. Rafaello kroglice : 100 g kokos moke 1/8 l sladke smetane lahko tudi mleko v prahu mleti Albert piškoti 1 vrečka vanilijevega slad. 80 g mletega sladkorja pest mletih mandljev in pest celih mandljev Smetano zavremo s sladkorjem in van.sladkorjem. Kuhamo dve minuti in mešamo. Dodamo malo mletih Albert piškotov in mleka v prahu. Jaz, če je zmes preredka dodam še kar kokosovo moko. Pustimo, da se ohladi. Oblikujemo kroglice, vanj pa polagamo pražene mandlje. Povaljamo še enkrat v kokos moko. Izredno hitro in okusno. Čokoladne krogčice delam po podobnem principu : mleko ali smetano segrevam in kuham. Dodam malo sladkorja, precej čokolade. Če je preredka dodam malo mleka. Vmes počasi vsipavam mlete piškote. Ko je zmes ravno pravšnja, odstavim in ohladim. Oblikujem kroglice in povaljam v kokosu. to se meni ne zdi povsem vsakdanje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]če še kaj najdem ti prilimam...bi pa kar ekran lizala od lakote, pa ti tu recepte limam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
|
|
|
|