Mravljinci (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Tiamo -> Mravljinci (7.3.2005 18:57:08)

Pozdravček,

kok sem vesela, da so RR zrihtal in deluje, hvala :bravo::bravo:

Spet imam vprašanje za vas :zmeden:

Ponoči me zbujajo mravljinčaste roke oz. dlani in prsti. Tudi zjutraj se pogosto zbujam z mravljičastimi prsti :ups::zmeden::ups: A katera ve kaj bi to bilo? Prej nisem imela teh problemov! Nekje sem zasledila, da je lahko povezano s hrbtenico :zmeden:

Lp Tia74 18t

Romcka -> Mravljinci (7.3.2005 19:07:38)

ajoj..meni se tudi to dogaja...pa spim lepo na boku obdana z blazinami...pa se vcasih zbudim in ne cutim roke..in to kar nekaj casa...me prav zanima zakaj..a kera ve?
Uzivajte9nebesa
R

Meceno -> Mravljinci (7.3.2005 19:20:04)

Ne vem no , bom skepala kader sem čez dan imela mravljince :zmeden:
A mogoče imate premiren spanec ?
No , ker če ste preveč na miru , imate čuden položaj med spanjem , pa ga poprej niste imela , se to lahko zgodi .
Pravijo pa da če se premalo gibaš imas premajhno cirkulacijo .
Poskusite zvečer pod hladno-topel tuš in fajn zmasirat celotno telo in čez dan seveda tudi na sprehod .
No , mogoče bo kaj pomagalo ;)

Lp:nosecka:+:duda:

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (7.3.2005 19:43:18)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

sonček2* -> Mravljinci (7.3.2005 20:05:45)

Tudi meni se je to dogajalo od približno 15. tedna pa do konca nosečnosti:zmeden:. Po porodu so mravlinci izginili, mam pa zdej problem, da en prst ful težko skrčim, ampak počasi se umirja in upam, da bo minilo. Mislim, da je res povezano s hrbtenico, pa tudi povečana količina vode v telesu to povzroči. Zaenkrat se nič bat, to je samo ena nevšečnost v času nosečnosti, ki pa mine. Čim lažji porod vam želim vsem bodočim mamicam.

Gina -> Mravljinci (7.3.2005 21:18:45)

Joj, punce, to ni nič luštno. Čudno mi je, da tako zgodaj, meni se je to začelo v drugi polovici zadnje nos. Pri 30. tednih sem imela eno roko totalno mravljinčasto, drugo pa na pol. Potem se je pa samo še stopnjevalo. Na koncu nos. ene roke praktično čutila nisem, druga je bila pa čisto mravljinčasta. Je bilo tako grozno. Sem kaj prijela, pa nisem vedela, a dovolj držim, a bo dol padlo. Seveda sem spraševala G in vse ostale ljudi, kaj bi to bilo. Pa mi je rekla G, da je to od takega hudega otekanja in da bo s porodom minilo.(pa sploh nisem zgledala otečena navzven, ker imam tako konstitucijo, da so se mi še vedno kosti videle na rokah, prstanov pa nisem več gor spravila niti pod razno) Trajalo je 4 mesece, da sem po porodu dobila občutke v roke nazaj. Med tem časom sem spoznala še tri, ki so pretrpele podobno usodo. Ena je dobila občutke nazaj že v enem mesecu, dve pa sta tudi čakali še kar dolgo - ena dlje kot jaz.
Precej pomaga magnezij. Pa fino je, če vama da G pregledat kri. Meni je dete požrlo vse od kalija do kalcija, pa še ful drugih stvari mi je manjkalo v telesu. Tudi to pripomore k takemu odzivu telesa.

Upam, da je pri vas kaj drugega ali pa da ne bo v tako drastični obliki. Meni je sicer tudi pri prvih dveh nosečnostih včasih roka ponoči zaspala, pravzaprav kar pogosto, vendar ni bila mravljinčasta non stop čez dan. Zato tudi ni bilo pol toliko hudo kot tretjič. Držite se, pa čim manj otekanja.

Stran: [1]