BAMBINA_ -> RE: Elektronska varuška (23.8.2008 12:08:26)
|
IZVIRNO SPOROČILO: ursulina angelcare pa - itak je ful debate o njem - če z otročkom ni nobenih težav in nisi paničar po naravi, mislim da ni najbolj nujna stvar za kupit. jaz sem za ta denar raje za [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] kupila kaj drugega, če bi imela pa € odveč, bi se morda odločila... LINK Citirano iz prilepljenega članka: Smrt otroka je žal prvi simptom sindroma nenadne smrti dojenčka (SNSD ali v tujini SIDS)! Draga ursulina, smrt v zibki (sindrom nenadne smrti dojenčka) nima NOBENIH predhodnih znakov, takšni otročki se prej vedejo popolnom neprizadeto! Kot vidiš iz članka, je PRVI IN EDINI znak sama smrt (ko je torej že prepozno). Če pravočasno opaziš, da je otroček nehal dihati, je preživetje skoraj 100 %. Ker pa seveda ne sediš ob dojenčku ves čas njegovega spanja in non-stop (vsako sekundo!!!!) ne preverjaš njegovega dihanja, potem.... V današnjem času informiranosti o tem sindromu in razmeroma poceni napravi, ki ves čas spanja dojenčka nadzira njegovo dihanje, se mi zdi neodgovorno od mamic tistih nekaj € nameniti tistemu kar nam je mamicam v končni fazi najbolj drago - življenju otroka oz. z drugimi besedami, napravici, ki nas pravočasno opozarja na otrokovo stisko. AC je vsekakor najboljša naložba, ki si jo lahko starši omislijo! Večina itaq že pozna našo zgodbo, za tiste, ki je ne, pa naj povem, da pišem iz lastnih izkušenj ---> LINK Ravno zaradi tega ves čas skušam tudi ostale mamice opozoriti na to in v upanju, da se bo to katere prijelo in da bo mogoče zaradi tega celo rešeno kakšno dragoceno življenje, sem včasih tudi cinična. Cinična bom tudi tokrat (pa brez zamere), ampak ursulina resnično upam, da ti kdaj ne bo žal, da si namesto za AC tisti drobiž porabila za npr. kakšno fensi šmensi posteljnino.
|
|
|
|