|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   čevlji z dvignjenim vložkom
21.8.2008 15:00:27   
kaya2007
fizioterapevtka nam je priporočala čevlje z vložkom, ki ima rahlo dvignjem stopalni lok-na tak način kot izdeluje čevlje ciciban. ker se ne bi rada omejila le na ciciban, me zanima če ste jih še kje opazili oz. ali veste, če se da kje narediti take vložke po meri in jih potem vstaviti v ostale čevlje?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: čevlji z dvignjenim vložkom
21.8.2008 20:28:57   
blaža
Jaz sem imela platvus, ko sem bila majhna. In to ne majhen. Sem nosila 8 let ortopedske čevlje in ne samo vložke in  takoj, ko sem jih nehala nosit, so stopala ratala spet ravna, tako, da.... Meni je naša pedjatrinja rekla, da so skoraj boljše japonke, ko otrok stopalo krči, da ulovi japonko. Upam, da si me razumela kaj sem hotela povedat.  Ravno tako, da je v redu, da če hodi bos po neravnih površinah. Drugače pa sem jaz tudi kupovala vedno od cicibana. Imaš pa še Naturino, Elephant, Geox,...Lahko kupiš tudi samo vložke in jih daš v čevelj, dobiš pa jih v Euromedica trgovinah. Za to vem za druge pa ne. 

< Sporočilo je popravil blaža -- 21.8.2008 20:30:20 >

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.8.2008 20:29:13   
bica
Nam je fizioterapevtka svetovala, da je bolje, če kupimo cele čeveljčke, ker se varianta z vložki ne obnese najbolje, saj je pomembna oblika in predvsem čvrstost celotnega čevlja, predvsem opetnika ter notranji stranski del.
Nam so čevlje izdelali po meri v Zagrebu - Cipelice Valek se imenuje majhna delavnica in prodajalnica - cena je še kar visoka, čeveljček pa je izdelan točno po meri otrokove noge in na podlagi celotne zdravstvene dokumentacije (slike, ambulantni karton ortopeda). 
Sicer pa je vse odvisno od tega, kako hud problem imate.
Po moje je tako: če imate zgolj "običajni" platfus so čisto v redu ciciban čevlji, sploh gledano s cenovnega vidika - sicer pa so najnovejši trendi glede tega (tako pravi naša fizioterapevtka), da sploh več ne priporočajo posebnih čevljev za platfus...pomembnejše so vaje in bosa hoja.
Če pa imate kakšen večji problem s stopali, pa vam zelo priporočam individualno izdelavo čevljev, naša izkušnja je dobra.
LP, 

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.8.2008 21:08:22   
kaya2007
hvala za odgovore...nam niso nič rekli, da bi bil kak večji problem, gre za to, da je tamala precej švohcana (ima tudi zmanjšan mišični tonus) in taki otroci radi prenašajo težo na malo čuden način, pa naj bi bilo zato bolje, da nosi take čevlje...drugače pa za ceno no problem, če bi bilo treba, bi ji itak dala delat čevlje po meri...
blaža, a geox ima tudi tak podplat? ker jaz ga nisem opazila user posted image  ja, japanke so verjetno res ok, iz istega razloga so nam pomoje dajali cokle.

(odgovor članu bica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.8.2008 13:14:48   
Žabika
Geox čevlji nimajo loka, prav tako ne Ecco čevlji. Za ostale pa ne vem.

Tudi nam je FT svetovala Cicibanke, ampak po drugi strani pa bereš, da je dobro da se stopalo samo izoblikuje in se mu pri tem ne pomaga. Jaz pravim: vsega po malem, pa bo vse ok. Se pa stopalni lok oblikuje do 4 leta.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.8.2008 12:11:17   
Seven*
IZVIRNO SPOROČILO: kaya2007

hvala za odgovore...nam niso nič rekli, da bi bil kak večji problem, gre za to, da je tamala precej švohcana (ima tudi zmanjšan mišični tonus) in taki otroci radi prenašajo težo na malo čuden način, pa naj bi bilo zato bolje, da nosi take čevlje...drugače pa za ceno no problem, če bi bilo treba, bi ji itak dala delat čevlje po meri...
blaža, a geox ima tudi tak podplat? ker jaz ga nisem opazila user posted image  ja, japanke so verjetno res ok, iz istega razloga so nam pomoje dajali cokle.

Hecno, nam je fizioterapevtka odsvetovala takšne čevljem, pa smo bili tudi hipotonični. A bi ti malo za drugo mnenje vprašala?  Če boš podprla lok, in so mišice že tako švoh, je več možnosti za platfus. Pravilna hoja pa se doseže s pomočjo vaj in fizioterapije.

Gospa sem.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.8.2008 21:06:19   
Dashenka
Zelo kvalitetni čevlji so še od Naturina, žal jih dobiš le v Italiji.
Pa tudi Chicco ima dobre čevlje za najmlajše.

(odgovor članu kaya2007)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.8.2008 12:46:06   
kaya2007
chicco čevlje imamo, ampak so ravne...kje v italiji pa se dobi tiste čevlje? mi večinoma hodimo v udine..

Seven, ja res hecno user posted image  itak sem že pogruntala, da ti bo vsaj rekel drugače, na koncu je pa itak najbolje da po svoje narediš...al kaj? imamo pa drugače super fizioterapevtko, jo v LJ vsi najbolj hvalijo...mah, bom še v RA vprašala, pa da vidim kaj tam pravijo. aja, pa ni nam tako naročila, avtomatično glede na hipotonijo-najprej je počakala, da je videla kako hodi, potem se je pa odločila. ej, res ne vem kaj je prav.

(odgovor članu Dashenka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Prehlad, gripa ali angina?
Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?