zasebni vs. javni vrtec (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo

Sporočilo

15.7. -> zasebni vs. javni vrtec (21.8.2008 14:26:50)

mi imamo šele 8 mes. otročka, pa mi je vseeno rekla sestrična, ki ima punčko stro 4 leta, (iz kočevja je), da če bi bila ona tako blizu (grosuplje) Lj doma, da bi malo zihr dala v zasebni vrtec.

zdaj pa me zanima kaj bi se ve odločile, in tiste ki so vaši malčki v zasebnih vrtcih in šolah- vam je všeč da je vaš otrok v zas.vrtcu in zakaj?

cenovno je pa baje vseeno ali je v javnem ali zasebnem.

sazi -> RE: zasebni vs. javni vrtec (21.8.2008 14:35:20)

Moj sinko je pri privat varuški - čisto namensko od prvega pa do 2,5 let - da je manj otrok na kupu, ker je bil veliko bolan, ima pa tam družbo še dveh otrok, tako da ni čisto izoliran. Zdaj bi rada, da gre v vrtec, pa zgleda, da ne bomo dobili prostora - mogoče med letom, drugače pa naslednje leto septembra. Bo pa šel v javni vrtec - o zasebnih sploh nisem razmišljala, ker mi javni delujejo in zgledajo čisto v redu.

Tole pa zagotovo drži samo v primeru, ko pri plačilu za javni vrtec padeš v najvišji plačilni razred, drugače pa zagotovo ne.

Naja31 -> RE: zasebni vs. javni vrtec (21.8.2008 18:35:27)

To pa sploh ni res.
Ko so bili še tolarji, je bil zasebni vrtec Pingvin 120.000 sit, če se prav spomnim. Bi rekla, d aje to kar precejšnja razlika in da si zasebni vrtec lahko privoščijo samo bolj premožni.

Meni je pri izbiri vrtca bila najbolj pomembna lokacija, in mislim, da če tudi bi si lahko privoščili zasebni vrtec, bi ga dala v najbližjega. Je pa na srečo nam najbližji vrtec eden boljših v Lj. No, prej najm je bil najbližji, zdaj nam ni več, ker smo se preselili.

lučka 25 -> RE: zasebni vs. javni vrtec (21.8.2008 20:22:05)

Jaz bom rekla tako, da se vrtci med seboj razlikujejo po kvaliteti , pa ni važno ali  je to javni ali zasebni vrtec. Da je vrtec kvaliteten je odvisno od kadra in vodje, ki vse koordinira.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (21.8.2008 20:25:46)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Stran: [1]