Janeja -> Dosti prehitro imamo malo Leo (6.3.2005 21:13:37)
|
Žal se tudi jaz pridružujem vsem mamicam, ki so rodile nedonošenčke. Po vseh težavah v nosečnosti - krvavitve, kratek maternični vrat, cerklaža,... - mi je v 24 tednu odtekla plodovnica. Takoj so me odpeljali z rešilcem v Ljubljano, vendar nam ni uspelo zadržati poroda. 24. februarja sem rodila malo punčko Leo (24T 3/7). Težka je bila 520 gr, 30 cm, obseg glavice 20,5 cm. En teden smo bili vsi u popolnem šoku, zdaj pa se počasi prebujamo nazaj u življenje. Lea je danes stara 10 dni, je od prvega dne brez posebnih zapletov in je že (po začetnem padcu teže na 462 gr) na 542 gr. Seveda bo trajalo še najmanj en mesec, da bomo lahko rekli da smo izven nevarnosti a smo vsi polni upanja. Lea je prava borka in verjamem, da bo vse dobro. Drugače sploh ne smem misliti, ker se mi lahko zmeša. Mamice, ki ste to preživele, prav mi bodo prišli vsi nasveti, kako preživeti te dolge tedne do dne, ko bomo končno dobili domov našo Leo. Kako ostati optimist in kako se otepati slabih misli? Zakaj se tem našim pikicam tako mudi na svet? LP Janeja
|
|
|
|