dijakinja (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

plava8 -> dijakinja (6.3.2005 20:37:16)

cao... zanima me kolko socialne podpore mi pripada za otroka??? jaz delam preko m servisa vendar na drugo ime... imam 17 let in sem v 10 tednu nosečnosti.:zajcek:

Teni_ -> dijakinja (6.3.2005 20:38:54)

Ne vem, če ti pripada socialna pomoč, glede na to, da si dijakinja in nisi prijavljena na zavodu. Pripada pa ti višja štipendija(mislim, da lahko zanjo zaprosiš), tudi, če je sedaj ne dobivaš). Eno leto ti pripada tudi starševski dodatek in otroški dodatek.

LP,
Mojca:nosecka:

plava8 -> dijakinja (6.3.2005 20:46:40)

na zavodu sem prijavljena....

Teni_ -> dijakinja (6.3.2005 20:50:23)

aja, no potem pa ti pripada socialna za tebe(če boš prijavljena kot samohranilka, pa mislim, da se za 30% poviša za otroka. Glede na to, da prvo leto dobivaš starševski dodatek je socialna manjša. Jaz sem imela starševskega dodatka 39.120,00, socialne pa nekaj čez 18.000,00, otroških pa 21.000,00. Zdaj, ko mi je porodniška potekla, pa dobivam socialne 60.000,00, pred porodom pa sem dobivala 45.000,00. Odvisno je tudi od preživnine, ki jo imaš urejeno. Tebi in otroku pripada na mesec 75.000,00 dohodkov. Midve nimava drugih prihodkov kot preživnino 15.000,00. Od 75.000 odšteješ 15.000 in dobiš 60.000,00 ki jih jaz dobim.

Zdaj pa sem zakomplicirala. Upam, da veš kaj sem hotela povedat.

Lp,

lucy32 -> dijakinja (8.3.2005 15:24:10)

a si vse dobro premislia?

NinKa -> dijakinja (8.3.2005 21:36:05)

Mojca, mene pa zanima sedaj ko pricakujes 2 :duda:, kako bos, se zmerom samohranilka??? Kako bos sla zopet podpisat za prezivnino, oce pa isti ???? A ne bo to glupo zgledalo?

Ne vem, saj meni je vseeno, jaz ze prvic nisem mogla tega naredit, pa sem zaradi "svoje vesti" in zeljenega otročka za zelo veliko denarja prikrajsana....pa saj se ne sekiram prevec....

A mislis, da Socialna ne bo prišla gor, da tu ni vse tako kot je na papirjih, saj veš, papir veliko prenese....

:sloncek::kuza::sloncek:

Teni_ -> dijakinja (9.3.2005 8:17:59)

Ne vem, kako bo drugič. Verjetno se bova kar skupaj prijavila ali pa tudi ne. Bomo videli kakšno bo stanje.

Kakšna pa bi bila razlika, če bi se za dva meseca prijavila skupaj, potem pa spet narazen, kot da sva se spet skregala. Enako, kot pa, da sem kar prijavljena dalje tako kot sem. Čudno pa je, ampak mogoče tudi.

LP,

Tinkara-3 -> dijakinja (9.3.2005 20:15:13)

A se redno šolaš???
Ker če se redno šolaš, se ti u bistvu ne bi bilo treba prijavit na zavod, ker so te dolžni preživljati starši!
Sama sem rodila v drugem letniku srednje šole, in še do danes, ko je hčerka stara 6 let in se še vedno redno šolam, nisem bila prijavljena na zavodu, ker so me dolžni preživljati starši!!!Je pa res, da sva obe še vedno prijavljeni doma pri mojih starših!!
V vsakem primeru ti seveda res pripada starševski in otroški, socialno pa dobiš za otroka, ko ti poteče starševski, v bistvu ti preživnino zate, s strani staršev odštejejo od cele socialne!!
Tako je, če se redno šolaš in seveda, če brez partnerja oz. očeta otroka (uradno) živiš pri starših!!
Upam, da ti kej pride prov!!
lp;)
Pa ne pozabi na paket, oz. lahko zamenjaš za denar!!

Stran: [1]