Razlika med dudami... (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

HuAnita -> Razlika med dudami... (6.3.2005 20:36:25)

... sem spraševala prodajalko v Interšparu, pa ni imela pojma:zmeden: - kakšna je torek razlika med 'igralno' dudo in dudo za spanje?
Ker moja :muca: ima eno samo, vedno in povsod, zelo rada jo gloda, pa boh ne daj, da ji skušam poturiti kakšno lepo (še vedno smo na kavčukovi).
Se zelo sekiram, kakšno bo njeno zobovje, ker je listo preč na to dudo, spi z njo, če ji pade, je ponoči :((... kako dolgo jo lahko ima?!

lol -> Razlika med dudami... (6.3.2005 20:40:38)

Najboljš je da dudo čim večkrat zamenjamo,da ni preveč "oglodana"saj je pol težava,ker je ne bo hotla zamenjat.Poznam primer,ko je otrok imel dudo in jo je preveč oglodal in ni hotel sprejeti nove dude,cel mesec so potem imeli problem z novo dudoČ(jokanje).

Teni_ -> Razlika med dudami... (6.3.2005 20:40:40)

Jaz sem imela dudo do 3. leta, pa nikoli nisem imela nobenih problemov z zobmi. Je pa pri nas enako. Ponoči jok, če duda ven pade, čez dan se vsaj malo zamoti in je nima. Mogoče se bo Pina tudi, ko bo starejša in bo začela plazit ali hodit. Tako je bilo pri nas.

LP,
Mojca:nosecka:

puri -> Razlika med dudami... (6.3.2005 20:50:37)

Duda za spanje je bolj mehka, kot igralna duda!

Da se bo odvadila od dude, pa mislim da ima še čas, naš je isti,..... bo že!

lp

Gina -> Razlika med dudami... (6.3.2005 21:25:10)

Duda za spanje ima držalo v enem kosu, zato da ponoči ne ropota, igralna duda pa tako držalo, da skozenj lahko potegneš vrvico oz. trak za pritrditi (in ropota, ko skače držalo gor in dol - otrokom zelo ljub zvok, a ne). To je vsa razlika med dudami.

Dudko ji pa kupi kakšno enako, kot jo ima zdaj, ali pa kar dve, pa bo.
Nekaterim otrokom duda škoduje že po pol leta uporabe, nekaterim pa tudi po treh letih nič. Odvisno od zasnove.

lin -> Razlika med dudami... (7.3.2005 20:59:05)

Mi imamo več dud prov zaradi tega da se nenavadi samo na eno,drugače jo ima samo za spaz in ko zaspi jo pjune,no pa včasih na sprehodu ko smo zaspani pa malo tečni,drugače pa ne!
Mi imamo vse dude od MAM in so iz kaučuka ali silikona,pa so vse brez tistega držalca za trakec,ker pol imaš posebne trakce za te dude.

niki5 -> Razlika med dudami... (7.3.2005 21:50:37)

Duda je popolnoma enaka, razlikuje se samo da je pri nočni obroček drugačen, da ne moti pri spanju. Cucelj je pa enak!

Stran: [1]