bumerang -> RE: Vem, najbolj neumno vprašanje, toda... (21.8.2008 14:35:03)
|
IZVIRNO SPOROČILO: BarbaraE Volga - pogumna si, da se sedaj odločaš o študiju in kakor koli se boš odločila, ti želim veliko uspeha. Odloči pa se za tak študij, ki te bo veselil. Le tako ti ne bo odveč bedeti ob knjigah. Veliko sreče ti želim. S temle se pa ne bi prav strinjala. Količina bedenja ob knjigah ni odvisna od tega, koliko te študij veseli, ampak od zahtevnosti posameznega predmeta oz. od tega, koliko je ta predmet zate in za tvoj način funkcioniranja možgan zahteven. Ker mene lahko srčno veseli nekaj tehničnega ampak čez matematiko II se na kakem elektrofaksu se ne bi prerinila niti po petih letih inštrukcij. Za kak teoretični predmet mi pa lahko dol visi pa bi ga naredila prvič z desetko po enotedenskem učenju, ker imam pač odličen spomin. Ali pa sem ga imela. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Se tudi ne strinjam s tem, da naj nekdo študira to, kar ga veseli, ker bo sicer trpel. Poznam en kup ljudi, ki bi lahko študirali karkoli, in so potem študirali tisto, "kar jih je veselilo", in so zdaj vsi nesrečni. In kar nekaj takih, ki so šli na fakulteto zato, ker drugam niso mogli, pa so zdaj zadovoljni. Ali pa takih, ki so se vpisali na takrat prestižne naslove brez minimalnih afinitet, in zdaj uživajo v svojem prestižu.
|
|
|
|