Gina -> RE: katere rožce nasadit za jesen? (28.8.2008 17:22:43)
|
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang Gazanije niso za jesen ampak so poletne cvetlice. Če ne zaradi drugega, že zato, ker so izrazito občutljive na dolžino dneva in jeseni bodo cvet odprle le v največjem soncu in še to le za par ur na dan. Ja, takole bi tudi jaz rekla. Te rožice so pozno popoldne zaprte, tudi če je vreme slabo, cvetek ni odprt. So zelo lepe, cvetijo od pomladi do jeseni (po moje jih imam od konca aprila, pa so še zelo lepe), niso pa to jesenske rože. JIh pa prodajajo, če hočeš kakšne rože za en mesec. POtem je konec z njimi. Sama jeseni ne dajem nič v korita. POsejala sem mačehe enkrat junija na vrt, pa bodo zelo zgodaj spomladi zacvetele. Lanske mačehe (vendar so bile kupljene en del vsaj) mi cvetijo že od pozne jeseni, pozimi so bolj švoh cvetele, pa obilno spomladi (takrat so tudi jeseni sejane zacvetele), ter celo, ne morem verjet -celo poletje, ko je tak burek od vremena. NJim pa na naši nadmorski višini paše. Meni so za jesensko zasaditev še vedno zelo všeč različne astre. Tiste mini. NO, barvne rese so mi tudi, seveda. Pa krizanteme, drobnocvetne.
|
|
|
|