|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pasenje kravic
20.8.2008 15:14:34   
xerox
Moj 3 in pol star user posted image  sploh noče past kravic, ko ga dam na trebuh se uleže na roko in začne cuzat čez nekaj časa pa vik in krik. Danes ko smo bili na pregledu,ko ga je P dvignila ni čisto nič zadržal glavice, pa bi baje pri tej starosti že moral. A ma katera podobno izkušnjo, ker ga vedno manj dajem na trebuh,ker ga potem ne morem umirit.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pasenje kravic
20.8.2008 15:35:04   
žanai
Ojla!

Ne obupaj, tudi naša prva princeska ni marala pasti kravic. Pa smo vztrajali in vztrajali...
Pogosto ga polagaj na trebušček, čeprav le za nekaj sekund.. kolikor bo pač zdržal. Postopoma si bo krepil vratne in hrbtne mišice, vsak dan bo tako zdržal nekaj sekund več in v nekaj tednih se bo poznal napredek.

Lahko ga tudi nosiš v naročju tako, da je strebuhom navzdol... tudi tukaj mora držati glavo pokonci.
Mi smo imeli na hladilniku neke pisane magnetke in naša princesa jih je v tem položaju z veseljem občudovala.

Če ima zelo šibke mišice, mu držanje glavice seveda predstavlja napor. Mišice si mora postopoma učvrstiti. Zato bo na začetku glavico lažje držal navzgor, če bo ležal na podlagi, kjer je glava nekoliko višje kot telo in nogice. To lahko izvedeš tako, da si ga daš na svoj trebuh in prsni koš, glavico naj ima proti tebi, ti pa si v pol ležečem položaju. Seveda ga moraš malo zamototi, da bo tako ostal... lahko se z nijm tako pogovarjaš oz. ga kako drugače zabavaš.

Pa še nekaj... če mu pasenje kravic ni zanimivo ga lahko spodbujaš s kakšno igračko, ki mu jo daš pred glavo... najboljše je, če jo imaš kar v roki in jo počasi premikaš levo in desno, da bo obračal glavo. 
Tudi ogledala so takim lumpom zelo všeč.

Naša princeska je bila bolj počasna, kar se motoričnih spretnosti tiče. Zato sem se naučila handlinga z otrokom in potem sva vsak dan nekajkrat imeli telovadbo. user posted image  

Saj bo, le vztrajati je treba.

(odgovor članu xerox)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Pasenje kravic
20.8.2008 19:37:28   
Tisana
Pod vse, kar je napisala Žanai se podpišem. Zanima me samo, ali ima otroček dudo, ker meni je fizioterapevtka rekla, da otroci, ki nimajo dude, potem ves čas sesajo rokice, namesto da bi pasli kravice. Če ima dudo, mu jo daj takrat v usta, da ne bo sesal rokice

_____________________________

V mladosti zamujenih norosti ne more nadomestiti vsa modrost starosti. (Bertrand Russel)

(odgovor članu žanai)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Pasenje kravic
20.8.2008 21:56:55   
jajula
naša user posted image  tud od začetka ni marala kravc past, pa sm jo dajala na trebušček za kratek čas in pred noskom mahala s kakšno igračko, pa je blo to kr uspešno.

(odgovor članu Tisana)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Pasenje kravic
20.8.2008 23:22:36   
benika
Naš je začel kravice past šele tam nekje pri 4,5 mesecu. Ko pa je enkrat ugotovil, da se je fajn valit naokrog, ga ne moremo več prepričati, da bi ležal na hrbtuuser posted image

Rokice pa je, kljub dudi, tlačil in jih še vedno z največjim veseljem tlači v usta.

(odgovor članu jajula)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...





sindarin

Kaj ima največji vpliv na vašo odločitev o nakupu igrače?

lastne izkušnje z igračo (30%)

najdene informacije prek interneta (7%)

informacije od znancev, prijateljev, staršev (27%)

izgled igrače (18%)

nasvet prodajalke (4%)

drugo (13%)


Število vseh glasov: 151

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!