NUJNO! KT Trinovum (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje

Sporočilo

Anonimen -> NUJNO! KT Trinovum (20.8.2008 13:12:33)

Zaradi adenomioze(endometrioze maternice) jemljem KT Trinovum- tifazno hormonsko terapijo, ki ima vsakih 7 dni drugačen odmerek hormona.

Sedaj sem na prvi fazi- prvem delu cikla. Pred dnevi sm ugotovila, da mi manjkata tam dve tabletki(ki sem jih vzela, ko sem prestavila menstruacijo) in zdaj, da nimam doma več nobene škatlice tabletk.
Klicala sem mojo ginekologinjo, ki je imela ves čas zaseden telefon, ko pa sem dobila linijo, so mi prekinili (grrrrrrrrrr!).

Sedaj res ne vem, kako naj izpeljem to zadevo- moje ginekologinje ni do ponedeljka.
Mi lahko kdo drug predpiše Trinovum? Ga lahko dobim v lekarni brez recepta?
Naj začnem jesti drugo fazo tabletk? Bom pri tem vseeno ustrezno zaščitena pred nosečnostjo?

V prvi fazi imam le še eno tabletko, morala bi imeti tri- torej mojemu ciklu manjkata dve tabletki.

Kaj naj nardim? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Miškolinka* -> RE: NUJNO! KT Trinovum (20.8.2008 13:28:12)

Jaz bi poskusila v lekarni razložit zadevo in jih prositi,
da mi prodajo eno škatlico.
Mislim pa, da ti lahko recept predpiše tudi osebni zdravnik.

Kaj pa gin., ki nadomšča tvojo? Tudi ta ti lahko napiše recept.

Vso srečo!
M*

Sulfinija -> RE: NUJNO! KT Trinovum (20.8.2008 13:32:59)

Idi v lekarno obrazloži zadevo in naj ti eno škatlico posodijo dokler ne pride tvoja G,ali pa prodajo v skrajni sili ti eno škatlico lahko napiše tudi tvoj osebni zdravnik.Pa javi kako si poštimala zadevo!

LP Mojca[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

staši -> RE: NUJNO! KT Trinovum (20.8.2008 19:52:47)

v lekarni ti bodo sigurno posodili škatlico in potem vrneš ko dobiš recept,to je sigurno ker je glih ta teden storila tole moja sodelavka.

* Mateja * -> RE: NUJNO! KT Trinovum (20.8.2008 20:55:14)

Jaz sem šla jih že enkrat iskat na urgenco. je bila ravno situacija, da ni bilo niti G. niti os. zdravnice in so mi na urgenci napisali recept brez problema. 

Stran: [1]