jagoda77 -> RE: tipkanje PINa v trgovini (20.8.2008 11:22:01)
|
IZVIRNO SPOROČILO: pikica* . Kar se pa odgovornosti trgovcev tiče je pa bolj tako tako. Pred leti se mi je zgodilo, da mi je ena dečva na telovadbi ukradla kartico. To sem ugotovila kakšni dve uri po dogodku, kartico takoj preklicala, torej naredila vse tako kot je treba. Ob izpisku pa šok....nekdo je plačeval z mojo kartico naslednji dan po preklicu. Šla sem na banko, kjer so preverili kopijo slipov in tudi sami ugotovili, da je podpis popolnoma drugačen, ampak so samo skomignili z rameni. O kakšnem povračilu zneska ni bilo debate. Rekli so mi, da lahko tožim trgovini, kjer je bila kartica vnovčena. Na obe trgovini sem se sicer obrnila, tam pa so samo rekli, da so oni podpis preverili in niso opazli razlike (pa ja). Lahko bi najela grafologa in dokazovala kaj in kako, ampak ni imelo smisla....požrla sem tistih takratnih 25 tisočakov in šla dalje. Upam samo, da je punca dobro pokurila tisto kartico za solarij, ki si jo je privoščila in uživala v perilu, ki ga je kupila. V glavnem, v trgovinah se odgovornosti otepajo kot so dolgi in široki. ja in v naši državi lahko vedno samo tožiš in tožiš in potem se sprašujejo, zakaj je tako sodnih zaostankov in da je toliko tožb, za vsak drek moraš tožit, pa kdo ma cajt za to. To bi moralo biti zakonsko mimo sodnih mlinov, aha... slip pa kartica drug podpis, sploh če je to zlo očitno, evo plača trgovina znesek, ker morajo njihovi trgovci pač preverjat. Čist enostavna zadeva in rešena, kva bi vsi preverjal osebne pa podpise.
|
|
|
|