KIRA -> Nesramen odnos sester v Zdr. domu Murska Sobota (4.3.2005 11:01:09)
|
Tale post pišem zato, ker sem jezna. Sem tudi takoj napisala pritožbo in jo bom še danes odposlala!! Tule spodaj je pa vsebina pisma, da boste videle, kake razmere so v zdravstvu pri nas v ZDRAVSTVENEM DOMU V MURSKI SOBOTI. Pa to ni osamljen primer, ker je bilo še nekaj podobnih, ampak manj užaloščujočih "incidentov" z eno drugo sestro. Ampak tole danes je pri meni zbilo sodu dno in jaz več takega obnašanja ne mislim prenašat! :grrr::grrr::grrr::grrr: (Če moj mož ne bi bil trma in bi me poslušal že od vsega začetka, bi z hčerko takoj šla k zasebnemu pediatru, ne pa da se moram sedaj jezit in mi gre pritisk na 300!! Hvala bogu ga je končno srečala pamet in bova ob prihodnjem cepljenju šla k zasebniku!) ZADEVA: PRITOŽBA! Spoštovani g. direktor! Žal mi je, da se moram obrniti na vas s to zadevo, ampak imam pritožbo nad zaposlenimi v zdravstvenem domu – konkretno eno sestro na otroškem dispanzerju. Sicer ne vem, katera je bila, ker se ni niti predstavila v teku pogovora, ampak njen odnos in obnašanje je bilo zelo arogantno, nesramno, neokusno in nezaslišano!!! Da vam podam kaj se je zgodilo in zakaj se počutim jezno, užaljeno in razočarano nad takim odnosom in da pričakujem, da v zvezi s tem nekaj ukrenete: Včeraj, dne 03.03.2005 sem bila s hčerko naročena na cepljenje. Na termin sem tudi prišla, kajti nihče me ni obvestil, da cepljenje odpade. Baje da je bilo povedano po radiu, ampak vsi radia ne poslušamo!!! Take stvari se povejo po TV – da do nadaljnjega otroške posvetovalnice odpadejo, ali pa se vsaj na vrata da obvestilo, ki ga pa tudi ni bilo! Dr. Misletova je vseeno bila tak prijazna in me je sprejela, hčerko pregledala, na koncu je mala tudi bila cepljena. Ker se je med pregledom zdravnica odločila, da je moji hčerki treba odvzeti kri, zaradi ugotovitve krvnih vrednosti (če morda ni slabokrvna), smo takoj šli v laboratorij in ji je bila kri tudi odvzeta. Dr. Misletova mi je naročila naj pokličem njo osebno, da mi pove rezultat preiskave. Danes zjutraj pa sem kot zmenjeno klicala na otroški dispanzer in prosila, naj me prevežejo k dr. Misletovi. Vendar me sestra, ki je takrat dvignila slušalko sploh ni hotela prevezati, najprej me je vprašala če kličem privat ali pa zaradi izvida. Ko sem ji rekla da zaradi izvida , ter da mi je dr. Misletova tako naročila, je pa takoj skočila – češ da izvida še ni, pa me sploh ni vprašala, kako se pišem!!!!! Potem je vseeno vprašala, kateri letnik je hčerka, nakar sem ji to povedala in tudi kako ji je ime. Za trenutek se je obrnila vstran od telefona in sodelavko vprašala če je izvid že prišel, pri tem sem jo pa slišala, kako benti, češ: kaj si mislim, da kličem zaradi izvida. Slišala sem jo zelo razločno, ker je govorila zelo naglas. Potem se je obrnila nazaj k telefonu in še mene enkrat »spucala ven«, češ – kaj si mislim, da kličem, da izvida še ni in da naj pokličem še enkrat po 12 uri!! Kot da je njena dobra volja, de me preveže k pediatrinji moje hčerke ali pa mi pove rezultat izvida. To je njeno delo in tak pristop je neodgovoren, nesramen in nezaslišan!!! Meni se zdi tako obnašanje izredno neprimerno in nesramno. Da se tako obnašajo sestre, ki so zato plačane, da to delo opravijo, to je en višek! Jaz sem besna, razočarana in žalostna zaradi takega pristopa. Te zadeve se dajo povedat tudi na lepši in bolj civiliziran način – da izvida še ni, ne pa da se mamice po telefonu krega, zakaj kličejo! Sploh pa nisem želela rezulatov zvedet od nje, pač pa od pediatrinje, kot sva se zmenili!! Odkrito vam povem, da me kar malo mika iti tja in sestro klofniti za uho, da ji ne bom ostala nič dolžna! Ampak ker sem jaz razumen in civiliziran človek, se ne bom spuščala na njen nivo, zato sem se obrnila na vas, da naredite red, poleg tega pa pričakujem opravičilo. Pravzaprav sem o tem govorila z možem in sva na tem, da menjava pediatra in greva h kakemu privatniku, čeprav nad dr. Misletovo nimam pritožb, ampak zasebni zdravniki tam imajo vsaj urejena razmerja med zaposlenimi in njihov odnos do strank! Kaj takega si sestre pri zasebnikih ne morejo privoščiti, ker bi jih takoj čakala delovna knjižica in pot na Zavod za zaposlovanje! Upam, da razumete mojo jezo in razočaranje in da boste ukrepali glede tega - sestre okarali in jih opomnili, da so za svoje delo plačane, če pa se jim ne da delat, pa naj grejo drgam! Lep pozdrav!
|
|
|
|