Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: padanje krvi u nose;nosti 19.8.2008 9:54:41
|
|
|
|
gbranka
|
so ti dali čudno izjavo, a ne? verjetno gre za raven hemoglobina- železa. če imaš toliko imaš še veliko. Jaz sem mela na prvem merjenju komaj 118. sedaj pa ne vem koliko imam, pa sem že v 23. tednu.
|
|
RE: padanje krvi u nose;nosti 19.8.2008 9:56:38
|
|
|
|
keke
|
ja a pa je mozno da pada,a ni tko da mora da raste.kaj je razlog da pada.to me zanima.
|
|
|
|
RE: padanje krvi u nose;nosti 19.8.2008 9:59:38
|
|
|
|
gbranka
|
hemoglobin vsaki nosečnici pada. ne vem, če je kak izjema. se ga pa ko pade pod določeno raven začne zviševat s pomočjo železovih preparatov, kot so šumeče tablete, sirupi, tablete... To ni nič hudega. pomemben pa je za dovajanje hrane in kisika k plodu... Saj o tem marsikje kar veliko piše. malo pobrskaj.
|
|
RE: padanje krvi u nose;nosti 19.8.2008 10:00:16
|
|
|
|
Mišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: keke ja a pa je mozno da pada,a ni tko da mora da raste.kaj je razlog da pada.to me zanima. Ja, možno je, da pada, razlog je pa nosečnost. Ampak zaenkrat se nimaš kaj sekirat, imaš zelo dobro kri.
|
|
RE: padanje krvi u nose;nosti 19.8.2008 10:42:15
|
|
|
|
Anonimen
|
jz sem mela pri prvi v prvo ko so mi jemali kri raven hemoglobina 153, nato 143 nazadnje pa 141, pa ni bilo nobene panike ker sem ga imela še vedno precej, kadar smo v čakalnici govorle so ga imele druge zmer nekje okol 118. zej v drugi je bil pa prvič 156 zej mi ga pa še niso merli. tko da se nič ne sekiraj ga imaš še zmerej dovolj. Če bi ti pa slučajno preveč padel ti bo pa tvoj ginek. predpisal kaj za dodajanje. Ampak zanimivo je pa to vse ki so mele hemoglobin okol 118 so bile nekadilke, jz ki kadim sem mela pa skoz višji hemoglobin?
|
|
|
|
RE: padanje krvi u nose;nosti 19.8.2008 11:51:35
|
|
|
|
AnciM
|
Dokler ne pade pod 100 ponavadi ne zganjajo panike, ampak ti samo železov sirup ali pa šumeče tablete predpisujejo. Seveda je to odvisno od G. Če pa še bolj pade, te pa lahko na kako transfuzijo pošljejo. Najbolj pa pade na sredi nosečnosti, ko se tudi najbolj poveča količina krvi v telesu.
|
|
|
|
RE: padanje krvi u nose;nosti 19.8.2008 12:29:36
|
|
|
|
Naja30
|
Vedno bolj pada in ko bo padel hemoglobin pod 100 ali še prej ti bo G dal železo.
|
|
|
|
RE: padanje krvi u nose;nosti 19.8.2008 16:44:00
|
|
|
|
lubicamoja
|
Meni ja tudi padal raven hemoglobina... V zadnjem trimesečju mi je padal pod 70! Dobivala sem tablete in vsak teden sem hodila po infuzije v bolnico... Pred CR pa sem dobila 3 enote krvi in prav tako po njem. Zdaj sem OK.
|
|
|
|
RE: padanje krvi u nose;nosti 19.8.2008 17:49:59
|
|
|
|
sayuri
|
JA, dokler ne pade pod 100 nihče ne dela panike. Padanje vrednosti hemoglobina je običajen pojav v nosečnosti. Meni je padel na 83 tam nekje v 6 mesecu in takrat sem dobila sirup Legofer. Po enem mesecu je bila vrednost ista. Takrat sem bila ravno v porodnišnico sprejeta, kjer sem 2 meseca ležala. Ker s sirupom hemoglobin ni rasel, sem dobila železo direkt v žilo - cel teden. Potem je naresel na 94 in smo z infuzijo še 1x ponovili vajo. Nekako smo ga uspeli spravit na 104. Iz porodnišnice sem šla z vrednostjo 103.
|
|
|
|
RE: padanje krvi u nose;nosti 19.8.2008 21:24:47
|
|
|
|
nananaja
|
no ja, ne vem če glid ne delajo panike preden pade pod 100. normalno je, da se začne stvar reševati, ko pade hemoglobin pod 120, vsaj pri nas je tako. je pa tako, da ponavadi predpišejo ferum lek, legofer ali retafer, ki pa niso med najbolj uspešnimi. nekaterim pomagajo, meni je blo po prvem slabo (se žveči), drug ni pomagal, tretji je nekak držal nivo. po porodu sem imela hemoglobin pod 90, sem imela take vrtoglavice, da še previt nisem mogla. sem dobila infuzijo in hematopan za domov, ta pa je plačljiv, ampak tudi zanesljiv. če bom v drugo prišla so jemanja teh zdravil, ga bom takoj zahtevala, četudi ga bom mogla doplačat.
|
|
|
|
RE: padanje krvi u nose;nosti 19.8.2008 21:43:13
|
|
|
|
Polynesia
|
Tvoja kri oz.hemoglobin je veeeeeeeč kot dober!!!
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kateri so prvi znaki začetka poroda?Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?