OranzniBober -> RE: kakanje samo v plenico (30.6.2022 9:10:15)
|
ZdravoSicer je star pogovor, ampak nam so predlogi drugih pomagali, da smo se rešili plenic, zato dodajam svojo zgodbo. Sin je star 2,5let in je 4 mesece lulal v kahlico, za kakat pa je VEDNO prišel prosit za pleničko. Ni se ga dalo prepričat, da bi šel na kahlico, pa smo probali vse živo. Vse mu je jasno, pove da se kaka na stranišče, pohvali mlajšega bratca ko ta kaka v kahlico. Ponujali smo nagrade. Imel je drisko da je pri plenici ven teklo in se je drl, pa se je strinjal, da bo naslednjič raje na kahlico... Nič. Če ni blo plenice, je zadržal in ni kakal. Smo mu pa vedno ponudili tudi kahlico. RešitevEn teden smo mu, ko je šel kakat, govorili, da je velik fant in da dela njegova rita tako velike klobase, da bo plenička enkrat počila. Pleničke so za dojenčke, ne za velike fante, boš videl, enkrat bo počila. Pojdi raje na kahlico. Potem je vedno pošlatal pleničko, če je kaj ven ušlo. Naslednji teden sem mu naredila v plenico luknjo in ko je preveril, je imel kakec na prstih. Ojoj, malo se je ustrašil, hitro sem mu morala snet plenico in se je na kahlo usedel.Še 2x je dobil luknjo, enkrat je cela klobasa ven padla, pa sem jo hladna ko špricer pobrala in v kahlo dala. Ni jokal, brez dude je šlo. Pa še malo je v kahlico kakal in bil zelo pohvaljen. Oči mu je obljubil, da bo dobil traktorja z balirko, ko bo cel kakec v kahlo naredil. Potem je prišlo nekaj pol-pol dogodkov, ko plenice ni več hotel in je dal pol v gate pol v kahlico. In vmes nekaj takih dni, ko sem mu dala plenico in ga poslala kakat, ker sam ni vedel kaj in kako bi, pa je bil samo tečen. Tudi na obiskih se nismo zajebavali z luknjo, ampak smo po starem zrihtali. En večer, ko je že v postelji težil, pa ni hotel v pleničko za spanje kakat (ponoci se ima plenico, ceprav jo redko polula), je sel oči k njemu, ga posadil na kahlo, vzel pivo in se na ''boli me'' usedel zraven pa mu rekel naj glasno prdne, da mu bo lahko ze koncno tistga traktorja kupil.In je prtisnil, potem sta pa še 15 minut kakala. Prislužil si je goro wc papirja, pohvaljen je bil, narisla sem mu risbico kakca, da je lahko v vrtcu pokazal kaj zna in to je blo to. Aja, pa traktorja sta šla kupit. Tako, zmislila sem si nekaj, kar je bilo zanj logično in pri tem nismo bili starši nič krivi, ampak smo bili njegovi zavezniki. Zdaj je en teden brez in je vsakič ponosen ko se pokaka. Upam da komu koristi ta zgodba. Lp
|
|
|
|