Vrtec - obveščanje o odsotnosti vzgojiteljice in njeno nadomeščanje? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo

Sporočilo

skokica01 -> Vrtec - obveščanje o odsotnosti vzgojiteljice in njeno nadomeščanje? (18.8.2008 13:10:57)

Prosim povejte kako ste zadovoljni s poletnim dogajanjem v vrtcu.

Naša [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] zdaj prvič preživlja poletje v vrtcu. Sicer pa obiskuje vrtec od lanskega septembra. Težave smo imeli ob uvajanju, potem pa je v vrtec zelo rada hodila.
V tem poletnem času pa so se spet začele težave in zjutraj zelo joka in že v naprej govori, da ne gre v vrtec. Ne vem kaj jo tako moti in zakaj je tam kar naenkrat tako nesrečna. Dejstvo je, da njene vzogjiteljice, niti pomočnice ni (sta na dopustu, kar popolnoma razumem in tako je tudi prav) in se ljudje, ki jih pazijo kar neprej menjavajo. Zelo me jezi, ker tudi staršev o tem kdo bo pazil otroka nihče od pristojnih v vrtcu ne obvesti. Mislim..., lahko bi vsaj na vhodu v igralnico viselo obvestilo, da v tem in tem obdobju, bo nadomeščal ta in ta. Mislim, da imam glede na to, da gre za otroke, ki jih je potrebno še previjati, vso pravico, da vem kdo skrbi in neguje mojega otroka. Ali zahtevam preveč? Vrtec je namreč velik in niti približno ne poznam vseh ljudi, ki tam delajo. Sploh pa ne študentov, ki "štukajo" skozi poletje.

Zaskrbelo me je tudi, ko sem zadnjič vstopila v igralnico, kjer so ponavadi združene skupine in sem tam naletela na spečega fantka (2 letnega), ki je sam spal v igralnici. Vrata so bila odprta na igrišče in zunaj je bilo osebje vrtca, ampak v igralnico je z druge strani (iz hodnika) lahko vstopil kdorkoli. Osebje zunaj se je seveda ukvarjalo z otrocmi, ki so se tam igrali. Na fantka pa ni nihče prav posebej pazil (vsaj tak vtis sem sama dobila). Osebno svojega otroka nikoli, nikoli ne puščam neopazovanega. Še okoli hiše, jo imam vedno na vidiku. Ne vem... ali jaz kompliciram  in je z mano kaj narobe, ampak meni se ne zdi prav. So pač taki čudni časi. Pa še predrago plačujemo za tale "hotel" (320 €), kjer imam občutek, da je vse preveč razpuščeno.

Kakšne izkušnje imate vi?

Aja, gre pa za vrtec v LJ.

Mišni -> RE: Vrtec - obveščanje o odsotnosti vzgojiteljice in njeno nadomeščanje? (18.8.2008 13:19:37)

Ja, meni bi bilo tudi fajn, da bi povedali, kdaj ima kdo dopust in kdo nadomešča. Ampak kolikor je meni znano, prav nikjer ni take prakse. Pa ponavadi imajovsi otroci poleti krizo. Škoda.

žarnica -> RE: Vrtec - obveščanje o odsotnosti vzgojiteljice in njeno nadomeščanje? (18.8.2008 13:28:12)

Pri nas piše vsak teden na oglasni deski pred vrati igralnice,kdo pazi otroke.

Balerina -> RE: Vrtec - obveščanje o odsotnosti vzgojiteljice in njeno nadomeščanje? (18.8.2008 13:36:54)

No pri nas, moja hodi v Kamnik v ROžleta, na vratih v igralnico piše, že od začetka počitnik katera vzgojitelica bo z njimi v juliju, in tudi datumsko in katera v avgustu. Je pa še to zelo pozitivno, sploh ker so še majhni, da je bila v juliju na dopustu pomočnica v avgustu pa vzgojitelica in je tako vedno ena, ki jo poznajo z njimi. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]  Druga pa je študentka, ki pomaga.

Se mi zdi da bi se pa če sta dve pa že lahko dogovorili katera gre kateri mesec na dopust. Pa sej mi tud v službi ne moremo kar dopusta vzet kadar nam paše[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Kako bi pa blo če bi prišli v samopostrežbo pa bi rekli danes pa n kruha ga dve prodajata pa sta šli istočasno za 14 dni na dopust

Naja30 -> RE: Vrtec - obveščanje o odsotnosti vzgojiteljice in njeno nadomeščanje? (18.8.2008 13:43:29)

Pri nas je bilo vse napisano. Tudi imena študentk.

lexl -> RE: Vrtec - obveščanje o odsotnosti vzgojiteljice in njeno nadomeščanje? (18.8.2008 13:57:11)

Pri nas na Vrhniki pa sta se vedno menjali. Dva tedna je bila pomočnica sama s študentko in potem je bila dva tedna vzgojiteljica sama s študentko. In tako sta se menjavali celo poletje, ker so dobili naročilo, da morajo ves dopust porabit ravno med poletnimi počitnicami. Pa tudi skupine so bile združene, ker je bilo tako malo otrok in imeli so se super. Pa bazenčke so jim odzunaj naštimali, da so čofali. Je bila naša tamala celo poletje v vrtcu, ker smo šli na dopust že v juniju, pa smo morali dopust prišparat še za september, ker uvajam tamalega v vrtec, in ni niti enkrat rekla, da ne gre v vrtec ali pa pojambrala. Ji je blo super. Uf, kolk sem se razpisala, se opravičujem. Drugače bi bila pa tudi jaz jezna, če bi bila moja tamala sama v sobi brez nadzora. Pa saj ne vemo, kaj se celo dopoldne dogaja tam. Jaz pravim, da še bolje da ne, če ne... 

Gina -> RE: Vrtec - obveščanje o odsotnosti vzgojiteljice in njeno nadomeščanje? (18.8.2008 14:01:20)

Ja, skokica, zdi se mi, da se mal ne znajdeš, ap da mogoče mal tudi pretiravaš. Jasno je, da je poleti v vrtcu drugače kot čez leto in jasno je, da gredo ljudje na dopuste in jasno je,d a si kot mamica nesrečna, če tvoj otrok ni srečen tam v tem času, tudi jaz bi bila, ampak.... mogoče pa problem ni tako nerešljiv, kot ga opisuješ. Zakaj pa ne prosiš vzgojiteljic ali vodstva, če napišejo zjutraj, kdo nadomešča? Mogoče jim zgolj na pamet ne pride, da bi to napisali. Pri nas v šoli se napiše zgoj na internet pa na oglasno desko, ki je dalče od vhoda, kamor pridejo tudi starši, kdo nadomešča, na vrata razreda pa nikdar, morda bi pa tudi, če bi kdo rekel, da bi to rad, saj je to najmanjši problem. A si vprašala?
Druga reč je speči otrok.  A ti bi ga raje zbudilal, kot pustila utrujenega otroka spat?  A veš, so ljudje, ki so ful prestrašeni, pa ljudje, ki nismo tolk zelo, pa bi morda morali biti ob tem, da so nekateri starši tako hudi "control freeki" - upam da ne boš izraza vzela za slabega, saj so ponavadi ljudje ponosni na svojo pedantnost in to, da imajo vedno vse 10000% pod kontrolo. Boljše je otroka zbudit, čeprav bo celo popoldne potem doma tečen, pa bo neprespan, kot pa se ubadat s staršem, ki je tolk prestrašen - s tem se pa strinjam - jaz bi ga zbudila.

piščanc -> RE: Vrtec - obveščanje o odsotnosti vzgojiteljice in njeno nadomeščanje? (18.8.2008 14:19:03)

otroci v vrtcih so prestrašeni med dopusti tudi zaradi pomanjkanja ostalih prijateljčkov in združevanja skupin. tudi če piše, kdo bo otroka pazil, mu ne bo nič laže iti v vrtec.

speč otrok je imel samo mir in meni se ne zdi potrebno, da bi ga ena vzgojiteljica skoz gledala, saj je bilo odprto do igrišče, če bi se zbudil.

ne, v tem ne vidim problema.

tabi -> RE: Vrtec - obveščanje o odsotnosti vzgojiteljice in njeno nadomeščanje? (18.8.2008 14:22:40)

Naš je tudi v Lj. v vrtcu pa je isto kot pri vas al pa še slabš.Njegova vzgojiteljica koristi celotni dopust tko da je nisem videla že od junija,pomočnica pa je na bolniški zaradi nosečnosti.Zjutraj ko ga pripeljem so že določene vzgojiteljice pop.pa čist vsak dan druga ampak resno-študentke.na vratih nič ne piše kera je kera kaj šele da bi se kera predstavla,jo pa vprašaš kako ji je ime pa dobiš odgovor koga pa to zanima[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] .Tamalga je nekaj časa begal ni in ni hotel čez vrata vrtca čim ni bila znana vzgojiteljica no zdej je pa ok se je privadel ni več problemov[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

anitaz -> RE: Vrtec - obveščanje o odsotnosti vzgojiteljice in njeno nadomeščanje? (18.8.2008 14:23:24)

IZVIRNO SPOROČILO: piščanc

otroci v vrtcih so prestrašeni med dopusti tudi zaradi pomanjkanja ostalih prijateljčkov in združevanja skupin. tudi če piše, kdo bo otroka pazil, mu ne bo nič laže iti v vrtec.

speč otrok je imel samo mir in meni se ne zdi potrebno, da bi ga ena vzgojiteljica skoz gledala, saj je bilo odprto do igrišče, če bi se zbudil.

ne, v tem ne vidim problema.

Z zadnjim napisanim se ravno ne strinjam. Pri nas je tako, kot je avtorica opisala (mogoče je celo isti vrtec), da lahko kdorkoli pride, vzame otroka in gre. KDORKOLI- ker ni kontrole.

tikatoka -> RE: Vrtec - obveščanje o odsotnosti vzgojiteljice in njeno nadomeščanje? (18.8.2008 14:51:21)

Načeloma naj bi bilo v vrtcu tako, da pomočnica in vzgojiteljica ne koristita dopusta isti čas. Sama delam v vrtcu in če se slučajno zgodi da en otrok spi, ga ne pustimo samega, mogoče čekira ena pomočnica dve sobi ampak pri otroku mora nekdo biti. Če že sama po sebi pogledam, nisem v Ljubljani, ampak resnično bi lahko otroka odnesel kdorkoli, si sploh ne upam predstavljati kako bi to zgledalo, kot starš ali vzgojitelj.

Gina -> RE: Vrtec - obveščanje o odsotnosti vzgojiteljice in njeno nadomeščanje? (18.8.2008 15:29:15)

IZVIRNO SPOROČILO: anitaz

Z zadnjim napisanim se ravno ne strinjam. Pri nas je tako, kot je avtorica opisala (mogoče je celo isti vrtec), da lahko kdorkoli pride, vzame otroka in gre. KDORKOLI- ker ni kontrole.

A si ti zihr, da ni kontrole? Kako pa to veš? A gledaš, kdo otroka gleda na koliko sekund?

Zanima me tudi , koliko otrok je bilo v sloveniji ugrabljenih iz strani neke čisto tuje osebe (odštejemo očete in druge osebe, ki se jim odvzema pravica do stikov in podobnih na nek način pričakovanih situacij, ob primerih družinskih težav,o katerih skoraj vselej osebje vrtca ve, da so lahko problemi)? KOliko v zadnjih letih?

Ne rečem, da ne obstaja neka hipotetična možnost, da bi se to res zgodilo, samo po moje je po zakonu povprečja precej malo verjetno. Poleg tega ga vendarle čekirajo, saj ga ne pustijo ure in ure samega, al kako, nekdo vsake par minut not pogleda, da ne govorimo o tem, da navadno otrok pozna njemu drage osebe, večini najbrž ne bi bilo všeč, da jih nekdo na silo odpelje, skratka dejavnikov tveganja po moje ni toliko, kot si jih slikate. Edini bolj resen dejavnik tveganja, ki ga jaz vidim je ta, da bi malček lahko sam šel ven iz vrtca. Najbrž pa vzgojiteljica skoraj gotovo tolk pozna otroke, da ve, kateri ne bo glih sam odšel, je bolj prestrašen, pa kateri je zelo samosvoj in ga piči vse sorte.  Tolk je pa najbrž že pri sebi, da bo svojo rit zaščitila. Ne vem no, jaz to tako razmišljam. Je pa res, da se ne vedem zadnja leta nič kaj več normalno človeško, ampak zelo egoistično (v bistvu bi ve rekle, da profesionalno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image], meni osebno je pa to bolano) in se poskušam zaščitit kolikor se da, tudi za ceno otroškega udobja in prijaznosti, pa bi tudi jaz otroka zbudila. Vse reči delam, če se le da tako. Ne ljubi se mi več se ukvarjat s komerkoli, če starši tako hočejo, naj bo, kot hočejo, briga me kam to pelje. Če pa se me vpraša iz človeškega vidika, pa se mi zdi, da smo izgubili človečnost, postali ful zatežen narod, prestrašen in obseden z vsem mogočim, ki se zaveda samo nevarnosti, in ki hoče imeti totalno kontrolo nad vsem, pa za katerega vsi ostali delajo več ali manj vse zanič, čim ni vse po naših merilih in pogledih, zelo smo kritični. V bistvu nimamo zaupanja v ljudi ne v njihovo delo, gledamo pa itak samo na svoje udobje - slovenceljni pač. Žalostna sem.

Aja, da ne bi katera razumela moj post, kot da se mi prav zdi, če b bil otrok čisto brez kontrole, sploh ne. Če pa je otrok "zaupanja vreden", dovolj star, če so vrata odprta in nekdo konstantno kontrolira zavoljo tega, da se bo ok naspal, ker spanje pač rabi in ker je to dobro zanj, potem pa se mi s tem ne zdi nič narobe.

anitaz -> RE: Vrtec - obveščanje o odsotnosti vzgojiteljice in njeno nadomeščanje? (18.8.2008 17:29:13)

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

A si ti zihr, da ni kontrole? Kako pa to veš? A gledaš, kdo otroka gleda na koliko sekund?

Zanima me tudi , koliko otrok je bilo v sloveniji ugrabljenih iz strani neke čisto tuje osebe (odštejemo očete in druge osebe, ki se jim odvzema pravica do stikov in podobnih na nek način pričakovanih situacij, ob primerih družinskih težav,o katerih skoraj vselej osebje vrtca ve, da so lahko problemi)? KOliko v zadnjih letih?

Ne rečem, da ne obstaja neka hipotetična možnost, da bi se to res zgodilo, samo po moje je po zakonu povprečja precej malo verjetno. Poleg tega ga vendarle čekirajo, saj ga ne pustijo ure in ure samega, al kako, nekdo vsake par minut not pogleda, da ne govorimo o tem, da navadno otrok pozna njemu drage osebe, večini najbrž ne bi bilo všeč, da jih nekdo na silo odpelje, skratka dejavnikov tveganja po moje ni toliko, kot si jih slikate. Edini bolj resen dejavnik tveganja, ki ga jaz vidim je ta, da bi malček lahko sam šel ven iz vrtca. Najbrž pa vzgojiteljica skoraj gotovo tolk pozna otroke, da ve, kateri ne bo glih sam odšel, je bolj prestrašen, pa kateri je zelo samosvoj in ga piči vse sorte.  Tolk je pa najbrž že pri sebi, da bo svojo rit zaščitila. Ne vem no, jaz to tako razmišljam. Je pa res, da se ne vedem zadnja leta nič kaj več normalno človeško, ampak zelo egoistično (v bistvu bi ve rekle, da profesionalno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] , meni osebno je pa to bolano) in se poskušam zaščitit kolikor se da, tudi za ceno otroškega udobja in prijaznosti, pa bi tudi jaz otroka zbudila. Vse reči delam, če se le da tako. Ne ljubi se mi več se ukvarjat s komerkoli, če starši tako hočejo, naj bo, kot hočejo, briga me kam to pelje. Če pa se me vpraša iz človeškega vidika, pa se mi zdi, da smo izgubili človečnost, postali ful zatežen narod, prestrašen in obseden z vsem mogočim, ki se zaveda samo nevarnosti, in ki hoče imeti totalno kontrolo nad vsem, pa za katerega vsi ostali delajo več ali manj vse zanič, čim ni vse po naših merilih in pogledih, zelo smo kritični. V bistvu nimamo zaupanja v ljudi ne v njihovo delo, gledamo pa itak samo na svoje udobje - slovenceljni pač. Žalostna sem.

Aja, da ne bi katera razumela moj post, kot da se mi prav zdi, če b bil otrok čisto brez kontrole, sploh ne. Če pa je otrok "zaupanja vreden", dovolj star, če so vrata odprta in nekdo konstantno kontrolira zavoljo tega, da se bo ok naspal, ker spanje pač rabi in ker je to dobro zanj, potem pa se mi s tem ne zdi nič narobe.

Gina, vse lepo in prav, ampak ti govoriš tako zgolj samo zato, ker si v tem poklicu (podobnem).

Tudi o zaklepanju vrtcev je bila enkrat debata in sem opizila, da imajo skoraj povsod zaklenjeno. Pri nas tega ni, žal. Vrtec je odprt non stop. Ob 8-ih zjutraj, devetih, 10-ih, 11-ih, 12-ih...kadarkoli prideš je odprto - prosto po prešernu.  Ja, vsaj neka kontrola, varnost pa ja mora biti, ali smo spet starši tisti, ki pretiravamo?

lenika -> RE: Vrtec - obveščanje o odsotnosti vzgojiteljice in njeno nadomeščanje? (18.8.2008 19:22:36)

A če bi pa na vratih pisalo katera vzgojiteljica jih čuva, potem pa otroci ne bi jokali? Jokali bi enako, le starši bi poznali ime in priimek neke vzgojiteljice, ki jo od prej itak ne poznajo.

tanjusi -> RE: Vrtec - obveščanje o odsotnosti vzgojiteljice in njeno nadomeščanje? (18.8.2008 20:20:59)

Pri nas piše vsak teden na oglasni deski pred vrati igralnice,kdo pazi otroke.

Pri nas je tudi isto, pa se izmenjavjo vzgojiteljice tako da je vedno vsaj ena otroku poznana zraven.

K_a_t_i -> RE: Vrtec - obveščanje o odsotnosti vzgojiteljice in njeno nadomeščanje? (18.8.2008 20:30:16)

IZVIRNO SPOROČILO: lenika

A če bi pa na vratih pisalo katera vzgojiteljica jih čuva, potem pa otroci ne bi jokali? Jokali bi enako, le starši bi poznali ime in priimek neke vzgojiteljice, ki jo od prej itak ne poznajo.

Meni osebno bi bilo zelo všeč, če bi Žigu lahko povedala, kdo je v igralnici. Kadar sta njegovi 2, nimamo problema - samo rečem - o, glej "Meta" in "Alenka" sta tudi tukaj - in je takoj dober. Če pa je druga vzgojiteljica, ki jo na videz sicer poznam, žal pa ne vem njenega imena, pa tega ne morem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. No, če so vsaj otroci iz njegove skupine, je malo lažje.
Sem pa sigurna, da bi mi vsaka z veseljem povedala ime, ampak kadar je sirena, se raje čim hitreje poberem, da je prej mir [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].

Naja31 -> RE: Vrtec - obveščanje o odsotnosti vzgojiteljice in njeno nadomeščanje? (18.8.2008 21:21:15)

Iz istega razloga je moj starejši sin zdaj 14 dni doma.
Cel julij je hodil v vrtec, skoraj vsak dan je bila druga vzgojiteljica, se je ravno dobro na eno navadil in mu je postala všeč, so jo že nekam drugam dali. Zdaj pa 14 dni ni niti otrok v njegovi skupini, niti obeh vzgojiteljici in smo se odločili, da bo kar doma, ker je že prej bilo hudo.  

Ne vem kdo organizira delo med poletjem v našem vrtcu, ampak kdorkoli je to, to dela zelo slabo. Če imajo študentke za celo poletje, potem ne razumem zakaj eno študentko ne dodelijo isti skupini, ne pa da jih okol pošiljajo. Kot da ni že dovolj, da ni stalnih vzgojiteljic, potem jim pa še te menjavajao. Jaz sem do zdaj vsako kar sama vprašala kako jim je ime.

Moj sin je letos prvo poletje  vrtcu in res nisem vedela, da večina itak vzame otroka ven za 2 meseca. Zdaj vem za naslednje poletje kaj lahko pričakujemo.

Ne bi me presenetilo če gre za isti vrtec, skokica.

Gina -> RE: Vrtec - obveščanje o odsotnosti vzgojiteljice in njeno nadomeščanje? (18.8.2008 23:52:02)

Gina, vse lepo in prav, ampak ti govoriš tako zgolj samo zato, ker si v tem poklicu (podobnem).

Tudi o zaklepanju vrtcev je bila enkrat debata in sem opizila, da imajo skoraj povsod zaklenjeno. Pri nas tega ni, žal. Vrtec je odprt non stop. Ob 8-ih zjutraj, devetih, 10-ih, 11-ih, 12-ih...kadarkoli prideš je odprto - prosto po prešernu.  Ja, vsaj neka kontrola, varnost pa ja mora biti, ali smo spet starši tisti, ki pretiravamo?

Ne, anita, ne govorim zato, ker sama delam v šoli. In ne, nisem proti varnosti, daleč od tega. Varnost mora biti, s tem se absolutno strinjam. Brez varnosti je vseeno, če so otroci sami doma. Vrtec mora poskrbeti za varnost. Ne glede na to pa se mi zdi, da smo varnost pripeljali do točke "strilnosti", al kako naj se izrazim, do maksimuma, do pretiravanja. Zakaj se ti zdi, da je nevarno, če vzg. ne gleda vsako sekundo otroka? A veš, to je že po človeški plati odvzemanje svobode, če kdo to počne. Mislim svobode otroku. Kako naj funkcionira, če ga imaš 10000000% pod kotrolo? Poleg tega moramo vzgojiti otroku neko odgovornost. Ne smemo mu odvzeti vsa zaupanja vanj, moramo mu tudi zaupati in verjeti vanj, le tako se bo lahko primerno razvijal. Tako da rečem ja varnosti, zmeraj rečem temu ja. Vendar rečem ne poneumljanju in razvrednotenju otrok samih zaradi pretiranega nadzora. Problem je v tem, da ljudje vačsih ne vidijo razlike. Samo v tem.

anitaz -> RE: Vrtec - obveščanje o odsotnosti vzgojiteljice in njeno nadomeščanje? (19.8.2008 7:29:23)

IZVIRNO SPOROČILO: Gina

Ne, anita, ne govorim zato, ker sama delam v šoli. In ne, nisem proti varnosti, daleč od tega. Varnost mora biti, s tem se absolutno strinjam. Brez varnosti je vseeno, če so otroci sami doma. Vrtec mora poskrbeti za varnost. Ne glede na to pa se mi zdi, da smo varnost pripeljali do točke "strilnosti", al kako naj se izrazim, do maksimuma, do pretiravanja. Zakaj se ti zdi, da je nevarno, če vzg. ne gleda vsako sekundo otroka? A veš, to je že po človeški plati odvzemanje svobode, če kdo to počne. Mislim svobode otroku. Kako naj funkcionira, če ga imaš 10000000% pod kotrolo? Poleg tega moramo vzgojiti otroku neko odgovornost. Ne smemo mu odvzeti vsa zaupanja vanj, moramo mu tudi zaupati in verjeti vanj, le tako se bo lahko primerno razvijal. Tako da rečem ja varnosti, zmeraj rečem temu ja. Vendar rečem ne poneumljanju in razvrednotenju otrok samih zaradi pretiranega nadzora. Problem je v tem, da ljudje vačsih ne vidijo razlike. Samo v tem.

Gina, se strinjam, danes je ogromno pretiravanja s strani staršev, ampak saj tudi današnji svet ni isti kot je bil pred 20 leti. Ne zagovarjam gledanja vsako sekundo, ampak sem samo želela povedati, da v našem vrtcu ni V od varnosti glede tega. Ne rečem, otrok se tam odlično počuti, vzgojiteljice so super (s kako izjemo, ampak nič hujšega), tudi študentke, tudi v času poletnih počitnic....samo varnosti pa ni. Žal.

vesna.com -> RE: Vrtec - obveščanje o odsotnosti vzgojiteljice in njeno nadomeščanje? (19.8.2008 8:24:25)

Jaz se pa ob takšnilih "varnostnih" debatah vedno spomnim, da sem enkrat iz vrtca šla k babici kakšna 2 km stran, pa je šele ko je mami prišla v vrtec ugotovila da me ni.Si predstavljate kakšen halo bi (je) to bil[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].Da o tem da je bla sestra zjutri pri 6-ih mesecih sama od 4ih ko je mami šla, pa do 6ih ko je ata prišel z nočne niti ne govorim...pa čeravno je to 42let nazaj, si ne predstavljam.

anitaz -> RE: Vrtec - obveščanje o odsotnosti vzgojiteljice in njeno nadomeščanje? (19.8.2008 9:37:13)

IZVIRNO SPOROČILO: vesna.com

Jaz se pa ob takšnilih "varnostnih" debatah vedno spomnim, da sem enkrat iz vrtca šla k babici kakšna 2 km stran, pa je šele ko je mami prišla v vrtec ugotovila da me ni.Si predstavljate kakšen halo bi (je) to bil[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] .Da o tem da je bla sestra zjutri pri 6-ih mesecih sama od 4ih ko je mami šla, pa do 6ih ko je ata prišel z nočne niti ne govorim...pa čeravno je to 42let nazaj, si ne predstavljam.

No, tole je pa brez besed...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

skokica01 -> RE: Vrtec - obveščanje o odsotnosti vzgojiteljice in njeno nadomeščanje? (19.8.2008 12:27:52)

IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i

IZVIRNO SPOROČILO: lenika

Meni osebno bi bilo zelo všeč, če bi Žigu lahko povedala, kdo je v igralnici. Kadar sta njegovi 2, nimamo problema - samo rečem - o, glej "Meta" in "Alenka" sta tudi tukaj - in je takoj dober. Če pa je druga vzgojiteljica, ki jo na videz sicer poznam, žal pa ne vem njenega imena, pa tega ne morem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] . No, če so vsaj otroci iz njegove skupine, je malo lažje.
Sem pa sigurna, da bi mi vsaka z veseljem povedala ime, ampak kadar je sirena, se raje čim hitreje poberem, da je prej mir [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .

Točno to Kati. Otroka lahko pripraviš, da bo tam recimo Mateja in Kristina. Ali kdorkoli drug. Ne pa da pridem v vrtec in je tam nek Matej in Andrej (imena sem si izmislila) - kar se je tudi že zgodilo to poletje. Naša dveletnica je dovolj razumna, da ji lahko razložim take in podobne situacije in jih sprejme. Samo vedeti bi želela, da jo lahko pripravim!

Tudi sama se na delovnem mestu vedno identificiram z imenom in priimkom kadar komuniciram s stranko. Mislim, da vrtci pri tej stvari ne bi smeli biti izjema, saj gre za moje pojme za veliko bolj delikatno situacijo in imam vso pravico vedeti kdo (z imenom in priimkom) je z mojim otrokom 8 ur na dan.

Zadevo bom zagotovo izpostavila tudi v vrtcu ob prvi priliki. Tudi tisto s spanjem (dveletnika!!!!!) v igralnici brez nadzora. Brez zamere Gina, ampak mojo malo pupo lahko v trdnem spanju nosiš naokoli kolikor hočeš. Se sigurno ne bo zbudila. To, da otrok v SLO ne kradejo kar tako, mi je pa vseeno. Moja odgovornost je, da svojega otroka zaščitim maksimalno, ker je pri (še ne napolnjenih dveh letih), ko niti govorit še ne zna razumljivo, to enostavno nujno. Pa če kompliciram al pa ne!

Skrbi me le, da tega ne bi kdo narobe razumel, ker potem se to lahko pozna na odnosu do otroka. Ampak to je že tema za drugič.

Stran: [1]