Marogica -> RE: Vzrok/posledica- konec razmerja??? (18.8.2008 11:58:52)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark Na razmišljanje me je vzpodbudil verjetno najbolj pogost "razlog" končanja razmerij v današnjem času. Zanimivo, da se kot razlog poka ljubezni najpogosteje navaja ravno preljuba, malokdo pa se poglobi ali pri preljubi gre pravzaprav za vzrok takšnega konca ali je ta le posledica dolgoletnega mučenja in razhajanja med partnerjema, ki v preljubi (predvsem prednjačijo moški) najdejo le nek začasen izhod iz običajno duhamornega in apatičnega družinskega vzdušja. Ne opravičujem takšnega početja, vendar pa se v večini primerov zgodi, da partnerja enostavno nista zrela rešiti situacije na drugačen način kot tako, da se počaka na prvo napako, ki bo opravičila konec razmerja in bo ta napaka partnerju koristila kot dober temelj za razračunavanje s partnerjem, tudi za stvari, ki so se zgodile v daljni preteklosti. To postavljanje sebe v vlogo žrtve in sataniziranje grešnega partnerja mi je skrajno hinavsko, bolano in sebično. Ne bi se ravno strinjala, da je hinavsko, bolano ali sebično. Bolj bi rekla, da je človeško, ker smo res samo ljudje in logično je, da najprej iščemo napake pri drugemu, ne pa pri sebi. Ker če bi začeli pri sebi, bi odkrili še marsikaj drugega, da bi se lahko prekleto zamislili. In mnoge medčloveške tegobe in razhajanja bi bile nepotrebne oz. do njih sploh ne bi prišlo..... Varanje....ja, je nekje tisto, kar iščemo in ne najdemo doma oz. mislimo, da ne najdemo doma, ker kot sem rekla, se ne poglobimo vase in temu posledično v razmerje. In najenostavnejše je seveda to..skok čez plot. Je brez besed, brez poglabljanja, brez komuniciranja....je najlažje dejanje...In kot sem rekla, smo samo ljudje...., ki večina stvari delamo po liniji najmanjšega odpora.
|
|
|
|