DOBA - Poslovanje (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


KIKI**** -> DOBA - Poslovanje (18.8.2008 11:04:47)

 Ke raziskujem študij Poslovanja in iščem sošolce, me zanima, če je še katera ki študira na DOBI Poslovanje ali pa da je študij že končala.

Vse je dobrodošlo, od zapiskov, gradiv, izpitnih vprašanj, nasvetov,... za 2 in 3 letnik Poslovanja.

Mogoče katera še študira v Velenju, eno sošolko sem že spoznala ;)

lp,




smejčica -> RE: DOBA - Poslovanje (18.8.2008 11:54:59)

Jaz študiram na Dobi, ampak v MB-ju. 




arabela* -> RE: DOBA - Poslovanje (18.8.2008 18:32:10)

Smejčica,kako pa je na dobi?? So prijazni,strogi??[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




smejčica -> RE: DOBA - Poslovanje (18.8.2008 19:15:42)

Mah, kaj ti čem rečt. Ne vem. So v redu, samo če imaš pa kake probleme, pa ji pri njih težko rešiš. Vsaj jaz imam takšne izkušnje.
Do drugega letnika z njimi nisem imela problemov, nato pa, saj sem takrat rodila. Po večini se je s profesorji dalo zmeniti, da mi ni blo treba na vaje, pri določenih je bilo zelo težko, pa je vseeno šlo.....pri eni pa se je zataknilo. Njej je itak vseeno, če dojiš al ne, imaš varstvo ali ne.... tako da, eni so takšni, eni drugačni. Bom rekla, da je to bolj od učiteljev odvisno. No, in potem smo imeli probleme, šola pa tudi nič ni ukrenila. Vse je šlo mimo, kot da se nič ne bi zgodilo.....samo, da se ne razve, če veš, kaj mislim. Nasploh se mi zdi, da so se to drugo leto poslabšali (vedno neki mečkajo). Naj še omenim, da jaz izredno študiram.
Drugače pa kaj se izpitov tiče, je spet nekje bolj težko, nekje manj, ....  vse je odvisno od učiteljev. Če gledam za nazaj, je bilo nekje vsaj pol taknih, ki so dali kr težke teste in so veliko zahtevali. No, pa je vseeno šlo.  :)

Lp




barika -> RE: DOBA - Poslovanje (18.8.2008 23:05:31)

Hvala bogu zaključujem na Dobi (ravnokar sprintala diplomsko[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley14.gif[/image]), pa če bi se še enkrat odločila definitivno ne bi več šla tja.

So zlate izjeme, ki ti gredo zelo na roko (naštejem jih lahko na prste ene roke, ampak si res zaslužijo pohvalo). So pa nekateri, ko bi jih najrajši [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley35.gif[/image] (ampak, verjetno je vsepovsod tako, ne?)

Se strinjam s Smejčico, samo da se ne razve ...

V prvem letniku je bilo vse super, fino, fajn, v drugem so se pa začele komlikacije z "rezanjem" ur, nismo dobili učbenikov, ena gospa (ne bom omenjala po imenu) se je na kakšnem "izrednem" sestanku vedno zgovarjala, kako ne morejo določenih stvari uredit, pa nikoli nas ni poslušala ...

V glavnem, moje mnenje je deljeno, definitivno pa ne bi šla tja na podiplomca.

Aja pa pri enem predmetu smo pri vajah delali modelčke iz plastelina...WTF[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Študij pa ni glih poceni.




KIKI**** -> RE: DOBA - Poslovanje (19.8.2008 9:24:01)

Pri ŠND imaš sicer na višji strokovni šoli DOBA kontakt z mentorjem preko maila ves čas, s predavateljem pa samo 1x na prvem srečanju predmeta. Tko da moj čas študija neke zafrkancije s strani predavateljev ni bilo.

Upam da je na visoki ŠND tud vse o.k.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Mala_princeska -> RE: DOBA - Poslovanje (20.8.2008 22:16:13)

IZVIRNO SPOROČILO: KIKI****

Pri ŠND imaš sicer na višji strokovni šoli DOBA kontakt z mentorjem preko maila ves čas, s predavateljem pa samo 1x na prvem srečanju predmeta. Tko da moj čas študija neke zafrkancije s strani predavateljev ni bilo.

Upam da je na visoki ŠND tud vse o.k.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


Po moje je na daljavo OK, Kiki**** le pogumno naprej.

Drugače pa s predavateljem imaš itak enkrat tedensko on line govorilne ure v času izvedbe predmeta - vsaj na VSŠ je tako.

Le pogumno !

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




barika -> RE: DOBA - Poslovanje (21.8.2008 9:05:58)

KIKI, mene tudi prijelo, da bi šla na podiplomca. BOmo vidl.




urška -> RE: DOBA - Poslovanje (21.8.2008 9:42:02)

jaz sem na dobi delala poslovni sekretar. nardit moram še diplomo, ki se je ravno zaradi mentorice nikakor ne morem lotit. prvo leto je blo res fajn, obljubljali so nam vse in še malo več, potem so pa kr začel vsi po vrsti glumit glive[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

primer: rabla sem prit do mentorice za diplomo. ker nimam dostpa do portala sem jo vprašala po mejlu. pa mi napiše, da mam ure napisane na portalu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ok, pošljem mejl na referat pa mi nazaj napišejo, kdaj ima prfoksa govorilne ure. nič, da se je treba naročit ali kaj podobnega. pa saj to mi je bilo itak logično. no kakorkoli, naročila se nisem, in ker sem tisti dan pač imela opravke v mb sem šla probat na slepo. in valda v referatu me je najprej vprašala, če sem naročena. in sem ji povedala, da ne, ker mi tega ni noben povedal s tem, da sem njo (torej to, ki dela v referatu) in prfokso po mejlih spraševala kako in kaj. u glavnem potem so takoj klicali prfokso, ki je res prišla. in ko me je vidla je rekla: a vi ste tista? a veste, da bi jaz lahko bila danes na smučanju na kronplazu in ne bi mogla prit? naročit se je treba.
pa sem ji rekla: ja če bi mi kdo povedal kaj in kako bi se naročila, in v referatu sem jim rekla da naj vas ne kličejo pa so vas vseeno. in povrhu vsega, v MB ni samo doba.

potem sva šle čez mojo diplomo, ki mi jo je že ene 500x zavrnila. in sem ugotovila, da je niti enkrat ni cele prebrala.

u glavnem, glede na to, kake denarje od nas pobirajo so totalni gnoji. ja in kronplaz si lahko privoščijo.




KIKI**** -> RE: DOBA - Poslovanje (21.8.2008 12:22:03)

Uh, urška, tole je pa eno zajebavanje, res.
Jaz imam zlatega mentorja. Šla sem na logistiko-nabavo in moram rečt, da sem imela pri dispoziciji za popravit le en naslov, ker sta se z enim pokrivala. Pri diplomski nalogi sva se pa zmenila da jo pošljem ko bom naredila do konca. Poslala sem mu vnaprej teoretični del za katerega je rekel, da naj ne popravljam nič, ker sem izbrala najboljše avtorej in naredila med njihovimi izvlečki primerjavo, pri teoretičnem delu pa ej bil tud zlo zadovoljen, edini popravek ki sem ga imela je bil ta, da sem mogla bolj točno napisat, kakšne ugodnosti bo prineslo dano raziskovanje nabave podjetju.
In res sem bila zelo zadovoljna. Upam da bo tko tud na zagovoru. Nič me ni odvrnilo da bi šla naprej za diplomirano ekonomistko in nato še magisterij, edino cena je vrtoglava. Več kot 2100 € letnik[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Za zjokat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image], glede na to, kolk sem že vložila v to šolo.

Ah bo že, nekako.
Go for it, pravjo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Saša27 -> RE: DOBA - Poslovanje (21.8.2008 14:45:27)

Ej Kiki, kolk je drugi letnik???? Za mene je prišel drugi letnik natančno 1.798 €. mogoče je razlika če greš direktno v drugi letnik, ler za prvega niso nič pokasirali[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




KIKI**** -> RE: DOBA - Poslovanje (21.8.2008 19:04:10)

IZVIRNO SPOROČILO: Saša27

Ej Kiki, kolk je drugi letnik???? Za mene je prišel drugi letnik natančno 1.798 €. mogoče je razlika če greš direktno v drugi letnik, ler za prvega niso nič pokasirali[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]


Ojej, ne bi o tem jaz sem naračunala 2.135 € letos so podražili, ampak to je z vpisom vred. Nekak bom že na obroke plačala. Je kr velik več kot višja šola, kjer sem plačala letnik 1.200 €. Ni pa nič dražje če greš direktno v 2. letnih, hvala bogu, ker drugače se ne bi vpisala.




barika -> RE: DOBA - Poslovanje (22.8.2008 20:33:12)

Ej Urška, katero mentorco si pa imela?? (lahko na ZS)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]
moja je tud svojga dnarja vredna..sej je kul pa to, sam enkrat reče tak, drugič drugače, potem pa spet prvotna velja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]




Stran: [1]