Dobro jutro punce (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

Kris -> Dobro jutro punce (4.3.2005 6:30:48)

Kako ste danes?

Petek je - juuppppi.

Ali bo danes tudi kakšna dobra novica?! Držim pesti!!!

Ali je katera včeraj spremljala Trenja? Oddaja o osnovnih šolah.

Kako čudno. Da se take stvari dogajajo - ne morem verjeti.
Malo me je zaskrbelo. Kaj bo čez nekaj let, ko bodo naši otroci pohajali vrtce in šole.

Ne vem, menim pa, da je prav da so starši zaščitniški, saj gre za najstnike, kajne.
Gospa Godec mi je bila antipatična, ampak je imela 100 %prav ko je razlagala, da kot učitelj moraš biti strokovnjak in znati tako sebe kot učence nadzirati.
Pozdravček :rozica::rozica::rozica:

Mirna* -> Dobro jutro punce (4.3.2005 6:41:20)

Jaz imam kar se tega tice omgoce malo neobjektivno mnenje, saj delam v soli....ali pa mogoce se bolj vpogled v to, kar se dogaja. Veliko je odvisno od tega, kaksen je ucitelj, ali zna snov zanimivo podati ucencem, pa tudi, ali ima avtoriteto. Precej pa je tudi n a otrocih samih. Ce se bo nasla ena tecka, ki bo nergala in zoprnala in sitnarila, pa se ta otrok odloci, da ti podre uro, ti jo lahko. Saj kaj pa mu prakticno lahko naredis??? Na nasi soli (jaz k sreci ucim rp in so moji otroci se res otroci in se pridni) je par primerkov, starih 13,14 let, ko nimajo ucitelji nobene moci vec. Poleg tega, da pri pouku nic ne pise, se zafrkava, sprica...skratka ima odklonilen odnos. Skoraj do vseh uciteljev. Enega, ki ga niti doma niso mogli vec krotiti, so pravkrat poslali v vzgojni zavod.
Noro, je, ti recem. Ko sem sama hodila v OŠ, pa ni tako dolgo nazaj, smo ucitelje vsaj spostovali. Se bolj "prismuknjen" je bil, spostovali pa smo ga. Lahko da smo med poukom klepetali, ce pa te je videl in te opozoril, si potem nehal. Ker si imel spostovanje. Danes je najvecji problem spostovanje.
Vse se pa zacne doma. Resnicno. Starsi morajo stvoje otroke od majhnega vzgajati v tem duhu, pa ne bo takih problemov. Otroci doma slisijo, kaj se starsi pogovarjajo, kako se vedejo, njihov odnos, oni pa jih seveda oponasajo, saj naj ib bili njihov zgled. Ti povem, kaksne vcasih mecejo ven, ne mores verjet. Ker ves, da to sploh niso njihove besede in izjave, ampak, so slisali doma...In da to starsi govorijo pred svojimi otroki?!??!
Se bi lahko govorila, pa nastevala primere, naj zakljucim s tem, da je resnicno postal na predmetni stopnji problem. Da o srednji soli ne govorim. Ker so ucenci v puberteti, pa so po njihovem seveda ravno ucitelji tisti, ki jih sploh ne razumemo. Vsi se zavedajo svojih pravic, redki pa tudi svoje dolznosti!

Poglejte, otrok te lahko prtisne, pljune...kaj se vse? Kaksni so ukrepi? Oh, en opomincek bo dobil, ali pa ukor, starsi bodo pa verjeli njemu seveda, ko se mu v soli godi takaaaaaaa krivica in ga nihceeeeeee neeeee razumeeeeee. Get it? Ce pa bi ucitelj kdaj komu navil usesa, pa verjemite, da se dobi tudi kaksen tak otrok, ki te kljub jeklenim zivcem pripelje do tega, bi skorajda gotovo izgubil sluzbo. No, pa se v Novice in Trenja bi prisel hehhe.

Lep dan, zdaj pa sibam v soloooooo....

Udb -> Dobro jutro punce (4.3.2005 6:53:07)

Jutro!

Pa to ni res - spet je 10cm novega snega!! Al je že marec -naj že neha!!!

Sandra* -> Dobro jutro punce (4.3.2005 6:57:54)

Tudi pri nas je sneg!

Jaz pa sem :(( ker sva z lubijem že 14 dni na bojni nogi, se glih pobotava pa spet. Tko da na bebici ne bomo več delal, ta mesec sigurno ne, ker nebi rada videle, da bi bil decemberski. Pol pa ne vem če bova z mojim na isti valovni, če se ne bom odselila, čeprov ne vem kam, ker nazaj domov nočem, čeprov u skrajnem primeru bi tut šla! :((

Kris -> Dobro jutro punce (4.3.2005 7:33:40)

Ojla Mirna,

popolnoma te razumem. Vem, da so odnosi odvisni od vseh vpeletnnih (starši, učlitelji, vodstvo šole in učenci).

Ko se spomnim, petnajst let nazaj smo imeli učitelje, ki so metali v učence kar jim je bilo pri roki npr. učitelj, ki je metal šop ključev v otroke, krede...

Starš je tisti, ki mora kaznovati svojega otroka za neprimerno vedenje.

Po moje bi morali imeti kamere v učilnicah, hodnikih, pred šolami in bi bilo tega manj oziroma bi lahko tudi staršem pokazali in primerno ukrepali.

Povsod je težko. Povsem normalno je, da straše skrbiin želijo zaščititi otroke, saj gre za najstnike. Na otroka ne moreš položiti vsega bremena, ker so krivi starši, učitelji, vodstvo šole in pa seveda on sam.
odgovornost morajo vsi prevzeti. Učitelji morajo doseči spoštovanje in avtoriteto. Z gospo Godec se popolnoma strinjam. Učitelj se mora zavedati, daima v razredu npr. 30 različnih otrok (različnih po inteligenci, vedenju, dojemanju, občutljivosti) in mora znati obvladati in pravilno ukrepati - zato ne more biti vsak učitelj....
Je pa res, da vsa zgodba ima več plati. Kdo ve, kaj se je v celjski šoli dogajalo, d aje en tak cd nastal. učenec tudi veliko odnese od učiteljev.. Učitelj bi moral biti otrokom za zgled - saj otrok tretjino dneva preživi v šoli.

Kris -> Dobro jutro punce (4.3.2005 7:34:59)

Sandra,

te popolnoma razumem. Tudi meni včasih prekipi.

V vsakem odnosu pride do konfliktov.

Ne sekiraj se - bo že.

Bety -> Dobro jutro punce (4.3.2005 8:05:04)

Pozdravljene! :rozica:

Sneg ********** sneg ********** sneg ***********

Recimo, da bo tudi pri nas tako ****************

Prvo si bomo obupno želele biti :nosecka: in potem
bo pa srečnih :nosecka::nosecka::nosecka: več kot preveč, skratka VSEM NAM BO RATAL, še čez glavo bomo vsega imele :love::duda::love::duda::love::duda::love:

Moje M še ni in tako je tudi prav. Danes je 29. dan od čiščenja in če pride v nedeljo, bo zeeeeelo pridna ta :hudicek: ...

Začela sem piti ene vitamine, ki sem jih dobila v lekarni, ABC Plus, Natural Wealth in se dobro počutim. Nekaj joda je vmes in zdi se mi, da nisem več tako pretirano lačna, napihnjena... mogoče pa se mi samo dozdeva. Ima napisanoo, kakovost zajamčena, garantirano brez konzervansov, škodljivih snovi... ena tabletka na dan, 100 komadov je v škatlici in cena nekaj manj kot 4.000 sit. Ne zdi se mi pretirano.

Tako...

Jaz si pa tako želim tega dojenčka...:duda:... :(( ...

Anitka, kako si ti??? Ti boš zagotovo najboljša mamica...delaš v vrtcu, dolgo pričakujem tega :duda: in še zeeeeeeeelo si pozorno do vseh...če si takšna kot vzgojiteljica, mislim, da se tem malčkom dobro godi v tvoji skupini...resnično je opaziti, koliko se trudiš pokazati vsaki od nas, da smo pomembne na tem ekranu, ... mislim, da poklic nisi zgrešila...

Za te :rozica::rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

DADICA!!!!!!! Če nimaš nobenih krvavitev POČAKAJ vsaj še 15 dni in potem pojdi na pregled, ko boš zagotovo vedela na čem si. Bilo je že veliko primerov, ko bi kmalu zdravniki naredili napako in splavili čisto v redu zarodek.

Drugim VSEM SKUPAJ en velik pozdravček!!!!!

Bety, ki bo prav kmalu :nosecka:

simi73 -> Dobro jutro punce (4.3.2005 8:17:05)

jutro še z moje strani...
sem se uspela prebit v službo v tem snegu:) pa v bistvu sploh ni blo panike, ker so bile ceste začuda dokaj očiščene:bravo:
tud sama delam v šoli in se strinjam z mirno - učitelji so večkrat nemočni pri ukrepanju z učenci ki so nemirni, nasilni ipd. takšne cvetke ponavadi dobim na razgovor, potem pa kličemo starše, pišemo vzgojne ukrepe, ki ne zaležejo, učenci se nam pa smejijo. Drugače nisem v razredu (sem pedagoginja), sem pa nekaj časa učila in moram rečt, da nisem imela problemov s takšnimi učenci oz. smo težave sproti sporazumno reševali. Problem je tud v učiteljih - veliko je nesposobnih, vodstvo šole pa nima možnosti oz. ne more ali noče ukrepati. Taki učitelji so vsaj pri nas zaščiteni s strani sindikata so pa tisti, ki imajo probleme v razredu. Tu pa tam se najde tudi kakšen učenec, ki ga niti starši ne zmorejo več krotit, ko pa predlagaš pomoč kakšnega psihologa ali psihiatra, pa to odklonijo, češ saj ni nor.
Pa pustimo te zadeve. Ne želim, da si pokvarimo petek, ker je jutri potem vikend.
Mam pa eno vprašanje - ali je katera v času :hudicek: pojedla aspirin in imela zarad njega ful močne krvavitve? Imam tretji dan tečke:hudicek: in sem v sredo (prvi dan) pojedla en aspirin. Včeraj pa je ful lilo iz mene, kar še ni nikoli:zmeden:. Pa kr kupčki strjene krvi so šli ven. Drugač pa sem se v redu počutila, le na wc-ju sem dežurala. Danes pa :hudicek: skorajda ni več, kar je fajn :)-
za vse nasvete in odgovore se vam že vnaprej zahvaljujem. šibamuredit neke nujne stvari in se potem beremo.
naj vam bo delovni petek čim krajši:rozica::angel:

lp, simi73:rozica:

simi73 -> Dobro jutro punce (4.3.2005 8:18:01)

ups, manjka presledek..šibam uredit:ups:

lp

wawa -> Dobro jutro punce (4.3.2005 8:21:04)

Dobro jutro dober dan:)-:)-:)-

Pošteno snežen, ampak ok, smo preživeli, jutranja rekreacija ne škodi, bi bilo pa fino ko bi bila že pomlas....

Alo a veste da je danes peeeettteeeeekkk:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::bravo::kava::kava::kava:

kako ste? Udb a čokolin še laufa????

baguSka -> Dobro jutro punce (4.3.2005 8:46:32)

Dobr jutr..mene je pa tale sneg dons doma pustu...:ups::ups:

koala -> Dobro jutro punce (4.3.2005 8:47:54)

Mirna* jaz se pa s teboj ful strinjam, moja sestra je profesorica pa me je kap ko sem imela enkarat priložnost videt kako se obnašajo že otroci na razrednij stopnji, tako, da si pubertetnikov sploh ne znam predstavljati. Pa še nobenega "orožja" nimate več. Ko sem jez v šolo hodila so te lahko nenapovedano vprašali, zdaj pa tega ni več. Pa še z vzgojnim ukrepom npr. ukorom se morajo starši strinjat HALOOOOOO!! Saj lepo in prav da so otroci zaščiteni, samo kar je preveč je pa preveč. Pa učitelj je kriv, če otrok moti pouk, ker ga ne zna motivirat. Halo kaj pa domača vzgoja??
Škoda je da otroke že v zgodnjih letih učijo le o njihovih pravicah, na dolžnosti pa pozabljajo.
Kriza!

No pri nas je vse po starem, le :hudicek: se je odločila odvandrati tako da novim bojem naproti!!

Koala

wawa -> Dobro jutro punce (4.3.2005 8:59:19)

Baguska, ja nič pol pa lopato v roke pa kidat, nič zabušavat:)-:)-:)-:)-

Ne pa saj se hecam, a vas je tok zasnežilo al kaj? Pol pa smučke gor....

Skye -> Dobro jutro punce (4.3.2005 9:05:03)

baguska:(

oh ti grdi sneg, kako si lahko bagusko doma pustu...drugič jo s seboj vzem:)-:)-:)-

wawa -> Dobro jutro punce (4.3.2005 9:06:58)

Koala jaz se delno v celoti čisto strinjam s tabo....vse prevečkat slišimo...ja kakšni so teli učitelji zadnje čase, nič jih ne naučijo....kaj pa starši....to je prelaganje odgovornosti za vzgojo lastnega otroka, haaaalllooo samo starši so odgovorni za vzgojo....ampak ja pa res tudi nekaj drugega..

Da so marsi kateri učitelji (da ne bo pomote tudi slučajno ne govorim o vseh!!!!!!) nesposobni-žal je tako kot v vseh ostalih poklicih so sposobni in nesposobni, s to razliko, da so v tem primeru posledice nesposobnih učiteljev malo bolj vidne....pač na otrocih.Žal.

Lej menim da pogosto starši pretiravajo, ko se pritožuejo nad kaki učitejem in so ne objektivni, vendar pa v primeru, ko se čez nekoga pritožuje večje število neodvisnih staršev menim da bi bilo potrebno na nek način ukrepati, ker potem obstaja saj kanček dvoma v njihovo korektnost....

Torej ni črno ne belo predvsem pa ne smemo poenotiti, je pa zelo smotana tema ker je težko govoriti dokler ni tvoj ali moj otrok v takem poločaju...

biba77 -> Dobro jutro punce (4.3.2005 9:29:48)

Dobro jutro!
Danes ste pa zgovorne. Ste nasle pravo temo:zmeden2::zmeden2:...
Tudi mi imamo sneg, samo pri nas je komaj proti jutru zacelo snezit. In je taaaakooo lepo... Siva Bratislava je postala bela Bratislava.9nebesa9nebesa
Delate kaj?
Meni se bo cez pol ure zacela guzva...
:miska:

anadejka -> Dobro jutro punce (4.3.2005 9:31:11)

Jutrčka babike!!!!!

Kej je danes vse zamedlo????Udb?Biba-Astra?Ema?Urška?.....in vse ostale???

Baguška,jest bi bla pa prec na tvojem mestu,mi vsaj v službo ne bi blo treba it?Pol bi pa sam uživala na kavču doma,pa z mojo Nežko bi se igrala.

Uuuu sej res punce a veste kaj sem učer ugotovila,naša Nežka ima pimpeka.Fantek je!!!Sploh ne morem verjet:)-:)-:)-:)-:)-Sej je full smešn.Moj je bil pa cel vesel k je ugotovu da imamo poba!!!:)-:)-:)-:)-

anadejka -> Dobro jutro punce (4.3.2005 9:32:50)

Hojla Astra sej te sploh vidla nism!!!Kdaj pa se domov vrneš?

Udb -> Dobro jutro punce (4.3.2005 9:33:39)

wawa - čokolino je moja rešitev!! ;) ;) ;)

Drugače pa že zdaj gledam na uro, kdaj bom lahko šla domov!!

Danes grem z najboljšo prijateljico gledati poročne obleke - se namreč poroči avgusta - jaz bom zraven za kritiko!! Sem že razmišljala, da moram malico s sabo vzeti!! ;) :)-

baguSka -> Dobro jutro punce (4.3.2005 9:33:49)

:)-:)-:)- Bravo za pimpeka!:bravo::bravo:

In :bravo::bravo: zame k sm doma - ampak nimam Nežike.:zmeden:

:)-:)-:)- Mam pa zato mojo klobasco doma, ampak še u pojstl spi..:)

Udb -> Dobro jutro punce (4.3.2005 9:34:15)

andrejka - a zdaj je nežek???????? :)-

biba77 -> Dobro jutro punce (4.3.2005 9:37:16)

Tik pred Veliko nocjo pridem dokoncno, vmes pa bom prisla samo na HSG. Cakam na :hudicek:M, zdaj. Zjutraj sem vzela zadnji Dabrostoncek...
Tukaj pa kar nadaljujejo snezno napoved, tak, da bomo morali pazit, da nas res ne zasnezi do ponedeljka. Ampak pluzijo pa bolj pridno kot v Mb. Samo plocnike - na cesti pa zmeda...:zmeden::zmeden::zmeden:
Moram Urskinega Roka poklicat...:)-:)-:)-...namesto proti Celovcu, lahko proti Bratislavi pripluzi... :)-:)-

baguSka -> Dobro jutro punce (4.3.2005 9:38:50)

Ja tale Rokc bi lohk tud mau na gorenjski konc pršu..:zmeden::)-

wawa -> Dobro jutro punce (4.3.2005 9:41:44)

:)-:)-:)-:)-:)-Nežek???:)-:)-:)-Pr mojmu fantu so enga maška poimenovali Liza, potem pa pride soseda, pa reče, vam bom jaz dala Liza, če je Liza zakaj pol na naši mački visi:)- in so ugotovili da ma pimpeka:)-:)-

ma ste face, je Baguska kaj pa pol ti pokonci delaš, če tvoja klobasica še spi???:)-:)-

mennnnn seeeee tooookkkk ne da delat:zaspan::zaspan::zaspan::zaspan:......dejte mi rečt da moram, je tok dela, ufufufufufuf.

Udb ti kar vzemi nekaj za papcat sabo, sam pazi da ti v kaki trgovni ne rata slabo:)-:)-:)-;););), Juhic v termovki, pa zrezke;)

Astra bratislava.....:)-:)-:)-veš da je edina stvar, ki jo tam poznam en disko po imenu Čarli:)-:)-:)-

baguSka -> Dobro jutro punce (4.3.2005 9:44:09)

Ah nej spi - je ponoč šele s poti pršu..
Jst sm pa zjutri hotla it na šiht, pa mi sneg ni pustu
zdej se mi pa ne da it več nazaj u pojstlo. No na kauč
kjer sm tud drugač spala, ker je moj tok smrču..:(:ups:

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>