Mirna* -> Dobro jutro punce (4.3.2005 6:41:20)
|
Jaz imam kar se tega tice omgoce malo neobjektivno mnenje, saj delam v soli....ali pa mogoce se bolj vpogled v to, kar se dogaja. Veliko je odvisno od tega, kaksen je ucitelj, ali zna snov zanimivo podati ucencem, pa tudi, ali ima avtoriteto. Precej pa je tudi n a otrocih samih. Ce se bo nasla ena tecka, ki bo nergala in zoprnala in sitnarila, pa se ta otrok odloci, da ti podre uro, ti jo lahko. Saj kaj pa mu prakticno lahko naredis??? Na nasi soli (jaz k sreci ucim rp in so moji otroci se res otroci in se pridni) je par primerkov, starih 13,14 let, ko nimajo ucitelji nobene moci vec. Poleg tega, da pri pouku nic ne pise, se zafrkava, sprica...skratka ima odklonilen odnos. Skoraj do vseh uciteljev. Enega, ki ga niti doma niso mogli vec krotiti, so pravkrat poslali v vzgojni zavod. Noro, je, ti recem. Ko sem sama hodila v OŠ, pa ni tako dolgo nazaj, smo ucitelje vsaj spostovali. Se bolj "prismuknjen" je bil, spostovali pa smo ga. Lahko da smo med poukom klepetali, ce pa te je videl in te opozoril, si potem nehal. Ker si imel spostovanje. Danes je najvecji problem spostovanje. Vse se pa zacne doma. Resnicno. Starsi morajo stvoje otroke od majhnega vzgajati v tem duhu, pa ne bo takih problemov. Otroci doma slisijo, kaj se starsi pogovarjajo, kako se vedejo, njihov odnos, oni pa jih seveda oponasajo, saj naj ib bili njihov zgled. Ti povem, kaksne vcasih mecejo ven, ne mores verjet. Ker ves, da to sploh niso njihove besede in izjave, ampak, so slisali doma...In da to starsi govorijo pred svojimi otroki?!??! Se bi lahko govorila, pa nastevala primere, naj zakljucim s tem, da je resnicno postal na predmetni stopnji problem. Da o srednji soli ne govorim. Ker so ucenci v puberteti, pa so po njihovem seveda ravno ucitelji tisti, ki jih sploh ne razumemo. Vsi se zavedajo svojih pravic, redki pa tudi svoje dolznosti! Poglejte, otrok te lahko prtisne, pljune...kaj se vse? Kaksni so ukrepi? Oh, en opomincek bo dobil, ali pa ukor, starsi bodo pa verjeli njemu seveda, ko se mu v soli godi takaaaaaaa krivica in ga nihceeeeeee neeeee razumeeeeee. Get it? Ce pa bi ucitelj kdaj komu navil usesa, pa verjemite, da se dobi tudi kaksen tak otrok, ki te kljub jeklenim zivcem pripelje do tega, bi skorajda gotovo izgubil sluzbo. No, pa se v Novice in Trenja bi prisel hehhe. Lep dan, zdaj pa sibam v soloooooo....
|
|
|
|